Finnish High School Student Programme

Europe/Zurich
17/1-007 (CERN)

17/1-007

CERN

6
Show room on map
Description

Science Learning at CERN

Registration
Finnish High School Student Programme
  • Monday, 2 December
    • 08:45 09:00
      Get-together in front of gate B 15m Taina Onnela

      Taina Onnela

    • 09:00 09:45
      The Synchrocyclotron (SC) 45m 300

      300

      CERN

    • 10:00 11:15
      Introduction to CERN 1h 15m 304/1-007

      304/1-007

      CERN

      25
      Show room on map
      Speaker: Lennart Jirden
    • 12:00 13:00
      Lunch 1h R1

      R1

    • 13:00 15:00
      Accelerators/dectectors 2h 304/1-001

      304/1-001

      CERN

      20
      Show room on map
      Speaker: Kati Lassila-Perini (Helsinki Institute of Physics (FI))
    • 15:00 15:30
      Departure from CERN 30m
    • 15:30 16:30
      Visit to CMS experiment, P5 1h P5

      P5

      Speakers: Alexis Kalogeropoulos (Princeton University), Muhammad Bilal Kiani (Universita e INFN Torino (IT))
    • 16:30 17:00
      Back to CERN 30m
  • Tuesday, 3 December
    • 08:40 09:00
      Get-together in front of gate B 20m Taina Onnela

      Taina Onnela

    • 09:00 09:45
      DataCentre Visit point 45m DataCentre Visit point (CERN Visit Points)

      DataCentre Visit point

      CERN Visit Points

      Speaker: Pablo Llopis Sanmillan (CERN)
    • 10:00 11:00
      Antimatter program 1h 31/S-028

      31/S-028

      CERN

      5
      Show room on map
      Speaker: William Alan Bertsche (University of Manchester (GB))
    • 11:00 12:00
      Visit to AD factory 1h 193

      193

      Speaker: William Alan Bertsche (University of Manchester (GB))
    • 12:00 12:50
      Lunch 50m R1

      R1

    • 13:30 15:00
      Cloud Chamber, S´Cool Lab 1h 30m 143/R-003 - S'Cool LAB

      143/R-003 - S'Cool LAB

      CERN

      40
      Show room on map
      Speaker: Frederik Van Der Veken (University of Malta (MT))