Indico has been upgraded to v2.3. Please see our blog for a list of improvements.

...IFMP-Workshop on Hybrid / Multimodality Medical Imaging...

Europe/Zurich
....

....

Lemoigne Yves, PhD (IFMP & CERN), Prof Dimitrova Todorka (Paisii Hilendarski University), Rausch Ivo, PhD (MUW)
Description

 .. 

The IFMP-Workshop 2019: Hybrid / Multimodality Medical Imaging was the sixt one of the series of IFMP meetings on Medical Physics and Biomedical Engineering. Target countries  are in South-Eastern Europe. Past workshops were organized one time in Bosnia and Hercegovina, two times in Albania, two times in North-Macedonia, one time in Corfu, Greece. In 2019 it was in Plovdiv, Bulgaria.
Each meeting was organized in partnership with one or two local universities
.

The 2019 meeting was held in Paisii Hilendarski University from September 16th to September 20th 2019.  One University is located Czar Asen 24, 4000 Tsentar, Plovdiv, Bulgaria  but on Thursday 19/9 several lectures will be given in Medical University of Plovdiv, 15-A "Vasil Aprilov" blvd in Plovdiv.

.   Plovdiv is a town in Southeastern Europe which is very rich in beautiful ancient monuments (Roman Theatre). During the greek period Plovdiv was called  "Philippopolis" after the name of the king Philip II, the father of  the famous “Alexander The Great”.

.

    • 07:35 08:00
      Introduction to Medical Imaging 25m Paisii Hilendarski University

      Paisii Hilendarski University

    • 08:00 08:30
      Registration : Ask Zhulieta Toneva 30m
    • 08:30 09:00
      Rector Welcome & Prof. Dimitrova 30m Paisii Hilendarski University

      Paisii Hilendarski University

      Speaker: Prof. Todorka Dimitrova (Paisii Hilendarski Uni, Plovdiv, Bulgaria)
    • 09:00 09:30
      Yves Lemoigne Welcome 30m Paisii Hilendarski University

      Paisii Hilendarski University

      Speaker: Prof. Yves Lemoigne (IFMP, Ambilly France & CERN, Geneva, CH)
    • 09:30 10:30
      Introduction to Medical Imaging 1h Paisii Hilendarski University

      Paisii Hilendarski University

      Speaker: Prof. Lutz Freudenberg (ZRN Rheinland Überseite 88, 41352 Korschenbroich, Germany)
    • 10:30 11:00
      Coffee Break 30m
    • 11:00 12:00
      Basics of CT 1h Paisii Hilendarski University

      Paisii Hilendarski University

      Speaker: Dr ivo Rausch (Medical University of Vienna)
    • 12:00 13:00
      Basics of MRI 1h
      Speaker: Dr Ivo Rausch (Medical University of Vienna)
    • 13:00 14:00
      Lunch at University Restaurant 1h
    • 14:00 15:00
      Basics of SPECT 1h Paisii Hilendarski University

      Paisii Hilendarski University

      Speaker: Dr Peter Tridev (Paisii Hilendarski University)
    • 15:00 16:00
      Basics of PET 1h Paisii Hilendarski University

      Paisii Hilendarski University

      Speaker: Prof. Thomas Beyer (Medical University Vienna)
    • 16:00 17:30
      Career 1: Letter of Motivation, Publications 1h 30m Paisii Hilendarski University

      Paisii Hilendarski University

      Speaker: Prof. Thomas Beyer (Paisii Hilendarski University)
    • 17:30 18:00
      Coffee Break 30m
    • 19:00 21:00
      Welcome Cocktail 2h Paisii Hilendarski University

      Paisii Hilendarski University

    • 08:05 08:30
      Hybrid Imaging Systems 25m Paisii Hilendarski University

      Paisii Hilendarski University

    • 08:30 09:30
      History of hybrid imaging systems 1h Paisii Hilendarski University

      Paisii Hilendarski University

      Speaker: Prof. Thomas Beyer (Medical University Vienna)
    • 09:30 10:30
      Software based image registration 1h Paisii Hilendarski University

      Paisii Hilendarski University

      Speaker: Prof. Luc Bidaut (Lincoln University)
    • 10:30 11:00
      Coffee Break 30m Paisii Hilendarski University

      Paisii Hilendarski University

    • 11:00 12:00
      Clinical SPECT / CT 1h Paisii Hilendarski University

      Paisii Hilendarski University

      Speaker: Prof. Lutz Fteudenberg (ZRN)
    • 12:00 13:00
      Clinical PET/CT 1h Paisii Hilendarski University

      Paisii Hilendarski University

      Speaker: Prof. Lutz Freudenberg (ZRN)
    • 13:00 14:00
      Lunch at University Restaurant 1h
    • 14:00 15:00
      QC for SPECT/CT 1h Paisii Hilendarski University

      Paisii Hilendarski University

      Speaker: Dr Peter Trindev (Paisii Hilendarski University)
    • 15:00 16:00
      QC for PET/CT 1h
      Speaker: Alejandra Valladares
    • 16:00 16:30
      Coffee Break 30m Paisii Hilendarski University

      Paisii Hilendarski University

    • 16:30 18:00
      T. Beyer & I. Rausch: CAREER 2 1h 30m Paisii Hilendarski University

      Paisii Hilendarski University

      Speaker: Dr Ivo Rausch (Medical University Vienna)
    • 08:05 08:30
      Quantification & Therapy 25m Paisii Hilendarski University

      Paisii Hilendarski University

    • 08:30 09:30
      Quantification in Nuclear Medicine (SUV et al) 1h Paisii Hilendarski University

      Paisii Hilendarski University

      Speaker: Ivo Rausch
    • 09:30 10:30
      Introduction into Kinetic Modelling 1h Paisii Hilendarski University

      Paisii Hilendarski University

      Speaker: Yves Lemoigne
    • 10:30 11:00
      Coffee Break 30m
    • 11:00 12:00
      Whole Body Kinetic Modelling 1h Paisii Hilendarski University

      Paisii Hilendarski University

      Speaker: Zacharias Chalampalakis
    • 12:00 13:00
      Targetted Radionuclides Therapy 1h
      Speaker: Mr Alejandra Valladares
    • 13:00 14:00
      Lunch at University Restaurant 1h Paisii Hilendarski University

      Paisii Hilendarski University

    • 14:00 15:00
      Doses in Diagnostic Imaging 1h Paisii Hilendarski University

      Paisii Hilendarski University

      Speaker: Ivo Rausch (MUW)
    • 15:00 16:00
      Dosimetry in Radionuclide Therapy 1h Paisii Hilendarski University

      Paisii Hilendarski University

      Speaker: Luis-David Jimenez (ABX-CRO)
    • 16:00 16:30
      Coffee Break 30m Paisii Hilendarski University

      Paisii Hilendarski University

    • 16:30 18:00
      Carreer 3: Students inside: Why PhD / Recommendations 1h 30m Paisii Hilendarski University

      Paisii Hilendarski University

      Speaker: Mahmood Nazari et al.
    • 08:05 08:30
      Radiotherapy, Hospital Visits 25m Medical University of Plovdiv

      Medical University of Plovdiv

      MEDICAL UNIVERSITY of PLOVDIV MEDICAL UNIVERSITY of PLOVDIV
    • 08:30 09:30
      Introduction to Radiotherapy 1h Medical University of Plovdiv

      Medical University of Plovdiv

      Speaker: Kremena Petrova (Ruse Complex Oncology Centre)
    • 09:30 10:30
      Hybrid Imaging for Radiotherapy 1h Medical University of Plovdiv

      Medical University of Plovdiv

      Speaker: Prof. Thomas Beyer (MUW)
    • 10:30 11:00
      Coffee Break 30m Medical University of Plovdiv

      Medical University of Plovdiv

    • 11:00 12:00
      PhD in Jagiellonian University, Krakow, Poland 1h Medical University of Plovdiv

      Medical University of Plovdiv

      Speaker: Mr Meysam Dadgar (Jageillonian University)
    • 12:00 13:00
      GATE Simulation of the J-PET 24 Modular and image reconstruction 1h Medical University of Plovdiv

      Medical University of Plovdiv

      Speaker: Meysam Dadgar (Jagiellonian University)
    • 13:00 14:00
      Lunch at Medical University Restaurant 1h Medical University of Plovdiv

      Medical University of Plovdiv

    • 14:00 16:00
      Visit of Equipments in Medical University (Imaging) and St Georges Hospital (Radiotherapy) 2h Medical University of Plovdiv and St Georges Hospital

      Medical University of Plovdiv and St Georges Hospital

      Speaker: Emilia Milieva (Medical University)
    • 19:00 21:00
      FAREWELL Banquet 2h Restaurant of the Union of Scientists of Bulgaria (USB)

      Restaurant of the Union of Scientists of Bulgaria (USB)

    • 08:05 08:30
      Future Technologies 25m Paisii Hilendarski University

      Paisii Hilendarski University

    • 08:30 09:30
      PET-CT and Cyclotron unit in Skopje 1h Paisii Hilendarski University

      Paisii Hilendarski University

      Speaker: Marina Zdraveska-Kochovska (Centre Medical Imaging in Skopje)
    • 09:30 10:30
      PET-X: PET/MRI & Total Body PET 1h Paisii Hilendarski University

      Paisii Hilendarski University

      Speaker: Julie Haglund
    • 10:30 11:00
      Coffee Break 30m Paisii Hilendarski University

      Paisii Hilendarski University

    • 11:00 12:00
      Specific Imaging Systems (Endotofpet) 1h Paisii Hilendarski University

      Paisii Hilendarski University

      Speaker: Marco Pizzichemi (CMSX, Cern, Geneva, CH)
    • 12:00 13:00
      Hadron Therapy 1h Paisii Hilendarski University

      Paisii Hilendarski University

      Speaker: Leandar Litov
    • 13:00 14:00
      Lunch at University Restaurant 1h Paisii Hilendarski University

      Paisii Hilendarski University

    • 14:00 15:00
      News from SEEIIST Project (Official Kickoff 18/09/2019) 1h Paisii Hilendarski University

      Paisii Hilendarski University

      Speaker: Leandar Litov (Sofia University)
    • 15:00 16:00
      SUMMARY and Closing of the Workshop 1h Paisii Hilendarski University

      Paisii Hilendarski University

      Speaker: Luc Bidaut (Lincoln University)
    • 16:00 16:45
      Coffee Break 45m Paisii Hilendarski University

      Paisii Hilendarski University

    • 16:45 18:15
      Career 4 : What to do after PhD / Summary of "Boost Career program" 2019 1h 30m Paisii Hilendarski University

      Paisii Hilendarski University

      Speaker: Thomas Beyer (MUW)
    • 18:15 18:35
      END OF THE PLOVDIV WORKSHOP 2019 20m Paisii Hilendarski University

      Paisii Hilendarski University

      Speaker: Prof. Yves LEMOIGNE (IFMP & CERN-CH)