Greek Teachers Programmes 08/2010

Europe/Zurich
AB Auditorium Meyrin (CERN)

AB Auditorium Meyrin

CERN

Mick Storr
    • 6:00 PM 7:00 PM
      Informal Welcome Group 1 1h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 9:00 AM 10:15 AM
      Introduction to Particle Physics (1/2) 1h 15m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Prof. Theodoros Alexopoulos (National Technical University of Athens)
      Slides
    • 10:30 AM 11:15 AM
      Introduction to Detectors 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Evangelos Gazis (National Technical University of Athens)
      Slides
    • 11:30 AM 12:15 PM
      Introduction to Accelerators 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Dr Yannis Papaphilippou (CERN)
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 2:00 PM 3:00 PM
      Visit PS/LINAC 1h AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Yannis Papaphilippou (CERN)
    • 3:30 PM 5:00 PM
      Visit Globe and/or Microcosm 1h 30m B33 Reception

      B33 Reception

      CERN

    • 5:00 PM 6:00 PM
      Visit Atlas 1h B33 Reception

      B33 Reception

      CERN

      Speaker: Stefanos Leontsinis (Physics Department - National Technical University of Athens)
    • 6:00 PM 6:45 PM
      Review 45m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 9:00 AM 9:45 AM
      Introduction to Particle Physics (2/2) 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Prof. Theodoros Alexopoulos (National Technical University of Athens)
    • 10:30 AM 11:15 AM
      Anti-matter and the Antiproton Decelerator 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Mike Koratzinos (CERN)
    • 11:30 AM 12:15 PM
      Medical Applications of Particle Physics 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Dr Lina Dimovasili (CERN)
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

    • 2:00 PM 5:30 PM
      Visit CAST / SM-18 / CCC 3h 30m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speakers: Dr Antonios Gardikiotis (University of Patras) , Mike Koratzinos (Unknown)
    • 6:00 PM 7:00 PM
      Informal Welcome group 2 1h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 6:00 PM 7:00 PM
      Q/A 1h AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

    • 9:00 AM 9:45 AM
      Introduction to CERN 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Dr Emmanuel Tsesmelis (CERN)
    • 10:30 AM 11:15 AM
      Computing for Particle Physics 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Dr John Apostolakis (CERN)
      Slides
    • 11:30 AM 12:15 PM
      Cosmology and Astrophysics - Tools for understanding the Universe 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Prof. Eleni Chatzichristou (National Observatory of Athens / NTUA)
      Slides
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

    • 2:00 PM 4:00 PM
      Parallel activity : Build Cloud Chamber / Visit Computer Centre 2h 6/2-004

      6/2-004

      CERN

      15
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 4:00 PM 4:30 PM
      Meet the Director General 30m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

    • 4:30 PM 8:00 PM
      Visit Geneva 3h 30m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

    • 8:00 PM 10:30 PM
      Programme Dinner 2h 30m
    • 9:00 AM 9:45 AM
      Introduction to Particle Physics (1/2) 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Prof. Theodoros Alexopoulos (National Technical University of Athens)
    • 10:30 AM 11:15 AM
      Introduction to Detectors 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Prof. Evangelos Gazis Gazis (National Technical University of Athens)
      Slides
    • 11:30 AM 12:15 PM
      Introduction to Accelerators 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Dr Yannis Papaphilippou (CERN)
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

    • 2:00 PM 3:00 PM
      Visit PS/LINAC 1h AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Yannis Papaphilippou (CERN)
    • 3:30 PM 5:00 PM
      Visit Globe and/or Microcosm 1h 30m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

    • 5:00 PM 6:00 PM
      Visit ATLAS 1h B33 Reception

      B33 Reception

      CERN

      Speaker: Anna Sfyrla (CERN)
    • 6:00 PM 6:45 PM
      Review 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

    • 9:00 AM 9:45 AM
      Introduction to Particle Physics (2/2) 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Prof. Theodoros Alexopoulos (National Technical University of Athens)
    • 10:30 AM 11:15 AM
      Antimatter and the Anti-proton Decelerator 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Dr Mike Koratzinos (CERN)
    • 11:30 AM 12:15 PM
      Medical Applications of Particle Physics 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Dr Lina Dimovasili (CERN)
    • 2:00 PM 5:30 PM
      Visit CAST / SM-18 / CCC 3h 30m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speakers: Dr Antonios Gardikiotis (University of Patras) , Mike Koratzinos (Unknown)
    • 6:00 PM 7:00 PM
      Q/A 1h AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN