EUGridPMA 56 (jointly with GN43 EnCo and EOSC(F) ISM)

Europe/Zurich
CERN

CERN

Description

Accommodation

  • An economic option is the CERN Hostel, which can be booked via this form
  • There are many hotels in Geneva and near Geneva Airport, all of which are easily accessible via the Tram 

Directions to CERN
On the CERN website you can find directions to CERN.

Public Transport
Transports Publics Genevois (TPG) provide good coverage of the area. If you are staying in a Hotel (not the CERN Hostel) you will be given a complementary travel card. Tram 18 takes you between CERN and the City Centre with a 'Billet Tout Genève validité 60''. Tickets can be purchased from machines at each stop. 

Directions to the airport from CERN
To get to the airport, you can use the CERN Shuttle Service (circuit 4), which leaves from in front of the hostel.

Videoconference
Zoom Meeting ID
64307736500
Host
David Groep
Useful links
Join via phone
Zoom URL
Registration
Participants
Participants
  • Baptiste Grenier
  • David Groep
  • David Kelsey
  • Hannah Short
  • Ian Neilson
  • Jan Chvojka
  • John Kewley
  • Jule Ziegler
  • Maarten Kremers
  • Maarten Litmaath
  • Tom Dack
    • 9:30 AM 12:30 PM
      EUGridPMA and IGTF: Morning 513/R-068

      513/R-068

      CERN

      19
      Show room on map
      Convener: David Groep (Nikhef National institute for subatomic physics (NL))
    • 9:30 AM 9:50 AM
      Welcome, agenda, minutes last meeting, note taker, introductions 20m
      Speaker: David Groep (Nikhef National institute for subatomic physics (NL))
    • 9:50 AM 10:10 AM
      Self-audit review & status of suspended authorities 20m

      experience with the real-time collaborative review process

      Speaker: Cosmin Nistor (ROSA)
    • 10:10 AM 10:40 AM
      CA Update I: RCauth HA and anycast solutions 30m
      Speakers: Kyriakos Gkinis (GRNET), Dr Mischa Sallé (NWO-I Nikhef), Mr Nicolas Liampotis
    • 10:40 AM 11:00 AM
      Coffee 20m
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m
    • 2:00 PM 5:00 PM
      EUGridPMA and IGTF: PKIX and trust store issues discussion 93/R-031

      93/R-031

      CERN

      30
      Show room on map
      Convener: David Groep (Nikhef National institute for subatomic physics (NL))
    • 2:00 PM 3:30 PM
      IGTF and root programme co-existance discussions 1h 30m

      See the IGTF position statement on server BR changes and domainComponent.

      and in addition to the server SSL BRs, there is also a potentially disruptive change for client certs: https://github.com/cabforum/smime/blob/preSBR/SBR.md
      There is a "legacy"-Profile, where things like DC= (or info=) might be acceptable, but in the profiles "strict" and "multipurpose" these things will not be allowed. Goal is to deprecate the legacy-profile pretty soon.

      But for client auth, the need for a publicly trusted chain is likely less?

      Speaker: David Groep (Nikhef National institute for subatomic physics (NL))
    • 3:30 PM 4:00 PM
      Tea 30m
    • 4:00 PM 4:30 PM
      Updates from the Americas and the WoTBaN&AZ 30m
      Speaker: Derek Simmel (PSC)
    • 7:00 PM 9:00 PM
      Dinner at Piatto d'Oro Meyrin 2h
    • 9:30 AM 12:30 PM
      Attribute Authorities and Proxy Security: AAOPS: Morning: practical proxy operations and IAM 513/1-024

      513/1-024

      CERN

      50
      Show room on map
      Convener: David Groep (Nikhef National institute for subatomic physics (NL))
    • 9:30 AM 10:00 AM
      Introduction to AARC-G071 AAOPS 30m
      Speaker: David Groep (Nikhef National institute for subatomic physics (NL))
    • 10:00 AM 10:30 AM
      Introduction to the proxies 30m
    • 10:30 AM 11:00 AM
      Coffee 30m
    • 11:00 AM 12:30 PM
      Discussion and workshop (continued) 1h 30m
    • 12:30 PM 1:30 PM
      Lunch 1h
    • 1:30 PM 2:00 PM
      Data Center Visit 30m
    • 2:00 PM 5:00 PM
      Attribute Authorities and Proxy Security: AAOPS: AAOPS giudelines self-assessment and review 513/1-024

      513/1-024

      CERN

      50
      Show room on map
      Convener: David Groep (Nikhef National institute for subatomic physics (NL))
    • 2:00 PM 3:30 PM
      Towards a trust list distribution for token issuers 1h 30m
      • consumers of a trust list
      • qualification requirements: G071 + an assurance level?
      • multiple assurance lists
      • meta-data to be in the list(s)?
      • format: alignment with OIDCfed JSON schema?
    • 3:30 PM 4:00 PM
      Tea 30m
    • 4:00 PM 5:00 PM
      Next steps and assessments 1h
    • 5:00 PM 7:00 PM
      Dinner in Geneva 2h
    • 9:30 AM 12:30 PM
      Enabling Communities & AARC Community 28/S-029

      28/S-029

      CERN

      35
      Show room on map
      Convener: David Groep (Nikhef National institute for subatomic physics (NL))
    • 9:30 AM 10:30 AM
      Enabling Communities: next steps and developments for GN5 1h
      Speaker: Mr Maarten Kremers (SURF)
    • 10:30 AM 11:00 AM
      Coffee 30m
    • 11:00 AM 12:30 PM
      Assurance and FIM4R (open space) 1h 30m
      Speaker: Jule Ziegler (LRZ)
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m
    • 2:00 PM 4:00 PM
      Enabling Communities & AARC Community 600/R-002

      600/R-002

      CERN

      15
      Show room on map
      Convener: David Groep (Nikhef National institute for subatomic physics (NL))
    • 2:00 PM 3:00 PM
      John’s Soapbox 1h
      Speaker: John Kewley (STFC)