Polish Teachers Programme 04/2007

Europe/Zurich
B593 R-010 (CERN)

B593 R-010

CERN

Mick Storr
    • 5:00 PM 6:00 PM
      Welcome Reception 1h B593 R-010

      B593 R-010

      CERN

    • 6:00 PM 7:00 PM
      Introduction to the programme 1h B593 R-010

      B593 R-010

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 7:30 PM 9:00 PM
      Dinner 1h 30m B593 R-010

      B593 R-010

      CERN

    • 9:00 AM 9:45 AM
      Introduction to CERN / Wprowadzenie do CERN 45m B593 R-010

      B593 R-010

      CERN

      Speaker: Andrzej Siemko (CERN)
      Slides
      Video in CDS
    • 10:00 AM 10:45 AM
      Poland at CERN / Polska w CERN 45m B593 R-010

      B593 R-010

      CERN

      Speaker: Jan Nassalski (Soltan Institute for Nuclear Studies)
      Slides
      Video in CDS
    • 11:00 AM 11:45 AM
      Particle detectors - how to see the invisible / Detectory czastek czyli jak zobaczyc niewidzialne 45m B593 R-010

      B593 R-010

      CERN

      Speaker: Zbigniew Hajduk (Institute of Nuclear Physics, PAN)
      Slides
      Video in CDS
    • 12:00 PM 2:00 PM
      Lunch 2h B593 R-010

      B593 R-010

      CERN

    • 2:00 PM 2:45 PM
      Introduction to ATLAS 45m B593 R-010

      B593 R-010

      CERN

      Speaker: Zbigniew Hajduk (Institute of Nuclear Physics, PAN)
      Slides
      Video in CDS
    • 3:30 PM 5:00 PM
      Tunel LHC – Eksperyment ATLAS 1h 30m B593 R-010

      B593 R-010

      CERN

      Speakers: Andrzej Siemko (CERN) , Jan Godlewski (CERN) , Piotr Golonka (CERN)
    • 5:00 PM 6:00 PM
      Lecture Review 1h B593 R-010

      B593 R-010

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 9:00 AM 9:45 AM
      Introduction to Particle Physics / Wprowadzenie do fizyki cząstek 45m B593 R-010

      B593 R-010

      CERN

      Speaker: Krzysztof Fialkowski (Jagellonian University)
      Slides
      Video in CDS
    • 10:00 AM 10:45 AM
      Introduction to accelerators / Wstep do fizyki akcelaratorow - Jak to dziala 45m B593 R-010

      B593 R-010

      CERN

      Speaker: Dr Slawomir Wronka (Soltan Institute for Nuclear Studies)
      Cyklotron_video_clip
      Slides
      Synchrotron_video_clip
      Video in CDS
    • 11:00 AM 11:45 AM
      Introduction to Cosmology / Wprowadzenie do kosmologii 45m B593 R-010

      B593 R-010

      CERN

      Speaker: Stanislaw Bajtlik (Centrum Astronomiczne PAN im. Mikołaja Kopernika)
      PPT_video_clip
      Slides
      Video in CDS
    • 12:00 PM 2:00 PM
      Lunch 2h B593 R-010

      B593 R-010

      CERN

    • 2:00 PM 4:30 PM
      Eksperyment COMPASS 2h 30m B593 R-010

      B593 R-010

      CERN

      Speakers: Jan Nassalski (Soltan Institute for Nuclear Studies) , Marcin Stolarski (University of Warsaw)
    • 2:00 PM 4:30 PM
      Microcosm 2h 30m B593 R-010

      B593 R-010

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 5:00 PM 5:20 PM
      Lecture Review 20m B593 R-010

      B593 R-010

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 9:00 AM 9:45 AM
      Introduction to Particle Physics / Wprowadzenie do fizyki cząstek 45m B593 R-010

      B593 R-010

      CERN

      Speaker: Krzysztof Fialkowski (Jagellonian University)
      Slides
      Video in CDS
    • 10:00 AM 10:45 AM
      Introduction to Cosmology / Wprowadzenie do kosmologii 45m B593 R-010

      B593 R-010

      CERN

      Speaker: Stanislaw Bajtlik (Centrum Astronomiczne PAN im. Mikołaja Kopernika)
      Slides
      Video in CDS
    • 11:00 AM 11:45 AM
      Accelerators around us / Akceleratory wokol nas + Applications of Particle Detectors / Zastosowania detektorow cząstek w życiu codziennym 45m B593 R-010

      B593 R-010

      CERN

      Speaker: Slawomir Wronka (Soltan Institute for Nuclear Studies)
      Slides
      Video in CDS
    • 12:00 PM 1:30 PM
      Lunch 1h 30m B593 R-010

      B593 R-010

      CERN

    • 1:30 PM 7:30 PM
      Discover Geneva Treasure Hunt 6h B593 R-010

      B593 R-010

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 7:30 PM 10:00 PM
      Programme Dinner 2h 30m B593 R-010 (Hotel Edelweiss)

      B593 R-010

      Hotel Edelweiss

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 9:00 AM 9:45 AM
      Computing at CERN and the GRID 45m B593 R-010

      B593 R-010

      CERN

      Speaker: Szymon Gadomski (University of Bern)
      Slides
      Video in CDS
    • 10:00 AM 10:45 AM
      Introduction to Particle Physics / Wprowadzenie do fizyki cząstek 45m B593 R-010

      B593 R-010

      CERN

      Speaker: Krzysztof Fialkowski (Jagellonian University)
      Slides
      Video in CDS
    • 11:00 AM 12:30 PM
      Q/A Particle Physics 1h 30m B593 R-010

      B593 R-010

      CERN

      Speaker: Krzysztof Fialkowski (Jagellonian University)
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m B593 R-010

      B593 R-010

      CERN

    • 2:00 PM 5:00 PM
      Hands-on Build a Cloud Chamber 3h B593 R-010

      B593 R-010

      CERN

      Speaker: Joachim Flammer (CERN)
    • 2:00 PM 5:00 PM
      PS/AD – Synchrotron protonowy (PS) i (lub) Decelerator Antyprotonów (AD) oraz “Fabryka Antymaterii“ 3h B593 R-010

      B593 R-010

      CERN

      Speaker: Andrzej Siemko (CERN)
    • 2:00 PM 5:00 PM
      What did we learn ? / What next ? 3h B593 R-010

      B593 R-010

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 9:00 AM 11:00 AM
      Q/A Cosmolgy/Accelerators/Detectors 2h B593 R-010

      B593 R-010

      CERN

      Speakers: Andrzej SIEMKO (CERN) , Stanislaw Bajtlik (Centrum Astronomiczne PAN im. Mikołaja Kopernika) , Zbigniew Hajduk (Institute of Nuclear Physics, PAN)
    • 11:00 AM 12:00 PM
      Programme evaluation 1h B593 R-010

      B593 R-010

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
      Slides
    • 12:00 PM 12:30 PM
      Buy pic-nic lunch 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 12:30 PM 7:00 PM
      Visit Chamonix 6h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 8:30 AM 9:00 AM
      Depart for Poland 30m B593 R-010

      B593 R-010

      CERN