UK Teachers Programme 10/2011

Europe/Zurich
6/2-024 - BE Auditorium Meyrin (CERN)

6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

CERN

120
Show room on map
Mick Storr
A 50 year journey to the heart of matter
Tha Large Hadron Collider in 10'
The LHC rap
    • 19:00 19:45
      Welcome to CERN 45m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 09:00 09:45
      Introduction to CERN 45m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
      Slides
    • 10:15 11:15
      Particle Physics (1/3) 1h 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Rolf Landua (CERN)
      Slides
    • 11:30 12:30
      Particle Physics (2/3) 1h 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Rolf Landua (CERN)
      Slides
    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 14:00 15:30
      Visit ATLAS and Globe 1h 30m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Bill Murray (Particle Physics-Rutherford Appleton Laboratory-STFC - Science)
    • 16:00 18:00
      Build a Cloud Chamber and Microcosm Exhibition 2h 6/2-004

      6/2-004

      CERN

      40
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
      Alternative apparatus
      How to build a cloud chamber
      Video of modified alternative apparatus
    • 18:30 19:00
      Review 30m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
    • 09:00 10:00
      Particle Physics (3/3) 1h 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Rolf Landua (CERN)
      Slides
    • 10:30 11:30
      Review of the CMS Experiment 1h 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Dr Piotr Traczyk (CERN)
      Slides
    • 11:30 12:30
      From the Web to the Grid 1h 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Ben Segal (Unknown)
      Slides
    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
    • 14:00 17:00
      Visit Super Conducting Magnet Test Facility, CCC and AMS 3h 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speakers: Javier Bilbao De Mendizabal (Universite de Geneve), Juan Jose Lopez Villarejo (Unknown), Mick Storr (CERN)
    • 20:00 22:30
      Programme Dinner 2h 30m Hotel Edelweiss 2, Place de la Navigation

      Hotel Edelweiss 2, Place de la Navigation

    • 09:00 10:00
      Antimatter 1h 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Rolf Landua (CERN)
    • 10:30 11:00
      Q/A 30m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
    • 11:00 12:00
      Introduction to Accelerators 1h 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Dr Mariusz Gracjan Sapinski (CERN)
    • 14:00 17:00
      Visit PS/LINAC/LEIR and CMS 3h 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speakers: Francesco Palmonari (Sezione di Pisa (IT)), Klaus Batzner (European Organization for Nuclear Research (CERN)), Noemi Beni (Hungarian Academy of Sciences (HU))
    • 17:00 17:15
      Action Plan 15m
    • 17:15 17:30
      Programme Evaluation 15m
      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 18:30 19:30
      Aperitif with UK scientists and engineers 1h
      Speakers: David Barney (CERN), Maria Fidecaro (Unknown), Mick Storr (CERN), Rolf Landua (CERN), Samir Ferrag (Department of Physics and Astronomy - University of Glasgow), Steve Myers (CERN), Stewart Martin-Haugh (University of Sussex (GB)), Tony Doyle (University of Glasgow (GB))
Your browser is out of date!

If you are using Internet Explorer, please use Firefox, Chrome or Edge instead.

Otherwise, please update your browser to the latest version to use Indico without problems.

×