Estonian Teachers Programme

Europe/Zurich
6/2-024 - BE Auditorium Meyrin (CERN)

6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

CERN

21
Show room on map
Mick Storr
    • 10:00 AM 12:00 PM
      Welcome and site tour 2h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 2:00 PM 7:00 PM
      Discover Geneva Treasure Hunt 5h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 8:30 AM 10:00 AM
      Ülevaade CERNi territooriumist ja eksperimentidest 1h 30m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      21
      Show room on map
      Speaker: Mait Muentel
    • 10:30 AM 11:30 AM
      CERN ja selle koht kaasaja füüsikas 1h 40/S2-C01 - Salle Curie

      40/S2-C01 - Salle Curie

      CERN

      30
      Show room on map
      Speaker: Andi Hektor
      Slides
      Video
    • 11:30 AM 12:30 PM
      Information Technology in CERN 1h 40/S2-C01 - Salle Curie

      40/S2-C01 - Salle Curie

      CERN

      30
      Show room on map
      Speaker: Vladimir Skarupelov
      Slides
    • 2:00 PM 5:00 PM
      Visit ATLAS/Globe/Microcosm 3h
      Speakers: Andi Hektor, Mait Muentel
    • 6:00 PM 7:00 PM
      Review 1h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 9:00 AM 9:45 AM
      Introduction to CERN 45m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      21
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
      Slides
    • 10:15 AM 11:15 AM
      Particle Physics (1/3) 1h 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      21
      Show room on map
      Speaker: Rolf Landua (CERN)
    • 11:30 AM 12:30 PM
      Particle Physics (2/3) 1h 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      21
      Show room on map
      Speaker: Rolf Landua (CERN)
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 2:30 PM 3:00 PM
      Visit Computer Centre 30m Computer Centre

      Computer Centre

      CERN

      Speaker: Vladimir Skarupelov
    • 3:00 PM 4:00 PM
      Build a Cloud Chamber 1h 6/2-004

      6/2-004

      CERN

      15
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
      Alternative apparatus
      How to build a cloud chamber
      Video of modified alternative apparatus
    • 4:30 PM 5:30 PM
      Q/A 1h 13/2-005

      13/2-005

      CERN

      20
      Show room on map
    • 6:30 PM 7:00 PM
      Review 30m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      21
      Show room on map
    • 9:00 AM 10:00 AM
      Particle Physics (3/3) 1h 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      21
      Show room on map
      Speaker: Rolf Landua (CERN)
    • 10:30 AM 11:30 AM
      Review of the CMS Experiment 1h 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      21
      Show room on map
      Speaker: Dr Piotr Traczyk (CERN)
      Slides
    • 11:30 AM 12:30 PM
      From the Web to the GRID 1h 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      21
      Show room on map
      Speaker: Ben Segal (Unknown)
      Slides
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 2:00 PM 5:00 PM
      Visit PS/LINAC/LEIR and CMS 3h
      Speaker: Michael Hoch (Austrian Academy of Sciences (AT))
    • 8:00 PM 10:30 PM
      Programme Dinner 2h 30m Hotel Edelweiss 2, Place de la Navigation

      Hotel Edelweiss 2, Place de la Navigation

    • 9:00 AM 10:00 AM
      Antimatter 1h 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      21
      Show room on map
      Speaker: Rolf Landua (CERN)
    • 10:30 AM 11:00 AM
      Q/A 30m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      21
      Show room on map
    • 11:00 AM 12:00 PM
      Introduction to Accelerators 1h 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      21
      Show room on map
      Speaker: Dr Mariusz Gracjan Sapinski (CERN)
    • 12:00 PM 2:00 PM
      Lunch 2h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 2:00 PM 4:00 PM
      Visit SM-18 and CCC 2h
      Speakers: Mait Muentel, Mick Storr (CERN)
    • 4:30 PM 5:30 PM
      Action Plan and Programme Evaluation 1h 33/R-016

      33/R-016

      CERN

      6
      Show room on map