Spanish Teachers Programme 06/2013

Europe/Zurich
CERN

CERN

Mick Storr
    • 19:00 20:00
      Introducci&oacute;n al programa<br>Introduction to the programme 1h
      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 09:00 10:00
      Introducci&oacute;n al CERN<br>Introduction to CERN 1h 40-S2-B01 - Salle Bohr

      40-S2-B01 - Salle Bohr

      CERN

      100
      Show room on map
      Speaker: Jose Salicio Diez (CERN)
      Slides
    • 10:30 11:15
      Programme Objectives 45m 40-S2-B01 - Salle Bohr

      40-S2-B01 - Salle Bohr

      CERN

      100
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
      Slides
    • 11:30 12:15
      Principios de los Aceleradores<br>Principles of Accelerators (1/2) 45m 40-S2-B01 - Salle Bohr

      40-S2-B01 - Salle Bohr

      CERN

      100
      Show room on map
      Speaker: Javier Barranco (CERN)
    • 12:30 13:50
      Lunch 1h 20m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 14:00 15:00
      Visita al LINAC y LEIR 1h
    • 16:00 17:00
      Higgs Boson 1h 30-7-018 - Kjell Johnsen Auditorium

      30-7-018 - Kjell Johnsen Auditorium

      CERN

      190
      Show room on map
      Speaker: Alvaro De Rujula (Consejo Superior de Investigaciones Cientificas (CSIC) (ES))
    • 17:30 18:30
      Estudio del material presentado<br>Lecture Review 1h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 09:00 09:45
      Física de Partículas y Cosmología (1/2) 45m 40-S2-B01 - Salle Bohr

      40-S2-B01 - Salle Bohr

      CERN

      100
      Show room on map
      Speaker: Diego Blas Temino (CERN)
      Slides
    • 10:30 11:30
      El lado oscuro del Universo / The dark side of the Universe 1h 40-S2-B01 - Salle Bohr

      40-S2-B01 - Salle Bohr

      CERN

      100
      Show room on map
      Speaker: Luis Alvarez-Gaume (CERN)
    • 11:30 12:30
      Preguntas y Respuestas 1h 40-S2-B01 - Salle Bohr

      40-S2-B01 - Salle Bohr

      CERN

      100
      Show room on map
    • 12:30 13:30
      Lunch 1h Restaurant 2

      Restaurant 2

      CERN

    • 14:00 15:00
      Visita al ATLAS 1h
    • 15:30 17:00
      Construyendo una C&aacute;mara de Niebla<br>Hands-on Build a Cloud Chamber 1h 30m 6-2-004

      6-2-004

      CERN

      40
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 17:30 18:00
      Estudio del material presentado<br>Lecture Review 30m
    • 09:00 10:00
      Física de Partículas y Cosmología (2/2) 1h 13-2-005

      13-2-005

      CERN

      90
      Show room on map
      Speaker: Diego Blas Temino (CERN)
      Slides
    • 10:15 11:30
      Principios de los Detectores de Partículas / Introducción al CMS 1h 15m 13-2-005

      13-2-005

      CERN

      90
      Show room on map
      Speaker: Javier Santaolalla Camino (Centro de Investigaciones Energ. Medioambientales y Tecn. - (ES)
    • 11:30 13:30
      Visita al CMS 2h
    • 13:30 14:30
      Lunch 1h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 15:30 19:30
      En busca del Tesoro "Descubriendo Ginebra"<br>Discover Geneva Treasure Hunt 4h
      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 19:30 22:00
      Cena del evento<br>Programme Dinner 2h 30m Hotel Edelweiss 2, Place de la Navigation (Geneve)

      Hotel Edelweiss 2, Place de la Navigation

      Geneve

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 09:00 09:45
      Principios de los Aceleradores<br>Principles of Accelerators (2/2) 45m 40-S2-C01 - Salle Curie

      40-S2-C01 - Salle Curie

      CERN

      92
      Show room on map
      Speaker: Javier Barranco (CERN)
    • 10:30 11:15
      GRID e Inform&aacute;tica Cient&iacute;fica: al servicio de la Ciencia<br>GRID and Scientific Computing: serving Science 45m 40-S2-C01 - Salle Curie

      40-S2-C01 - Salle Curie

      CERN

      92
      Show room on map
      Speaker: Dr. Miguel Angel Marquina (CERN)
    • 11:30 12:30
      European Projects 1h 40-S2-C01 - Salle Curie

      40-S2-C01 - Salle Curie

      CERN

      92
      Show room on map
      Speaker: Dr. Angelos Alexopoulos (University of Athens (GR))
      Slides
    • 12:30 13:50
      Lunch 1h 20m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 14:00 17:00
      Visit Computer Centre and Anti-matter Factory 3h
    • 09:00 11:00
      Visit SM-18/CCC/AMS 2h 513-R-070 - Openlab Space

      513-R-070 - Openlab Space

      CERN

      15
      Show room on map
    • 11:30 12:30
      Evaluaci&oacute;n del evento - Clausura<br>Programme Evaluation and Close 1h
      Speakers: Francisco Barradas Solas (Consejería de Educación, Comunidad de Madrid) , Mick Storr (CERN)
      Slides
Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×