Polish Teachers Programme 10/2014

Europe/Zurich
40-S2-C01 - Salle Curie (CERN)

40-S2-C01 - Salle Curie

CERN

92
Show room on map
Andrzej Siemko (CERN)
Description
Joint programme LUBLIN plus University of Silesia.
    • 19:00 19:30
      Welcome aperitif 30m 501-1-201

      501-1-201

      CERN

    • 19:30 20:30
      An informal dinner together 1h 40-S2-C01 - Salle Curie

      40-S2-C01 - Salle Curie

      CERN

      92
      Show room on map
    • 20:30 21:00
      Short site tour and introduction to the programme 30m 40-S2-C01 - Salle Curie

      40-S2-C01 - Salle Curie

      CERN

      92
      Show room on map
      Designed to help participants orient themselves on CERN Meyrin site and locate lecture rooms. An opportunity to ask questions about all aspects of the programme.
    • 09:00 09:45
      Introduction to CERN/ Wprowadzenie do CERN 45m 40-S2-C01 - Salle Curie

      40-S2-C01 - Salle Curie

      CERN

      92
      Show room on map
      Speaker: Bolek Pietrzyk (Centre National de la Recherche Scientifique (FR))
      Slides
    • 10:00 11:00
      Introduction to elementary particle physics. / Wstęp do fizyki cząstek elementarnych. 1h 40-S2-C01 - Salle Curie

      40-S2-C01 - Salle Curie

      CERN

      92
      Show room on map
      Speaker: Dr. Piotr Traczyk (Universita e INFN, Roma I (IT))
      Slides
    • 11:30 12:30
      Lunch 1h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 13:00 14:00
      Visit Computing Center 1h
      Speakers: Katarzyna Maria Dziedziniewicz-Wojcik (CERN) , Pawel Szostek (CERN)
    • 13:00 14:00
      Visit: AD 1h
      Divided into two groups, groups swap at 14:00
      Speakers: Arkadiusz Gorzawski (Ecole Polytechnique Federale de Lausanne (CH)) , Tomasz Wlostowski (CERN)
    • 14:00 15:00
      Visit AD 1h 40-S2-C01 - Salle Curie

      40-S2-C01 - Salle Curie

      CERN

      92
      Show room on map
      Speakers: Arkadiusz Gorzawski (Ecole Polytechnique Federale de Lausanne (CH)) , Piotr Traczyk (Universita e INFN, Roma I (IT))
    • 14:00 15:00
      Visit Computing Center 1h
      Speakers: Maciej Grzybek (Warsaw University of Technology (PL)) , Pawel Grzywaczewski (CERN)
    • 15:00 17:00
      Visit AMS/CCC 2h
      Speakers: Dr. Andrzej Siemko (CERN) , Arkadiusz Gorzawski (Ecole Polytechnique Federale de Lausanne (CH)) , Dr. Mariusz Sapinski (CERN)
    • 17:00 18:00
      Introduction to program evaluation. Lecture Review. 1h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

      Speaker: Andrzej Siemko (CERN)
    • 09:00 09:45
      Introduction to accelerators/Wstęp do fizyki akceleratorów 45m 4-3-006 - TH Conference Room

      4-3-006 - TH Conference Room

      CERN

      100
      Show room on map
      Speaker: Dr. Mariusz Sapinski (CERN)
      Slides
    • 10:00 10:45
      Accelerators and particle detectors around us/ Akceleratory i detektory cząstek wokół nas 45m 4-3-006 - TH Conference Room

      4-3-006 - TH Conference Room

      CERN

      100
      Show room on map
      Speaker: Dr. Sławomir Wronka (Soltan Institute for Nuclear Studies)
      Slides
    • 11:00 11:45
      Co się wydarzyło w CERN w lipcu 2012? Bozon Higgsa i Model Standardowy - co dalej? 45m 4-3-006 - TH Conference Room

      4-3-006 - TH Conference Room

      CERN

      100
      Show room on map
      Speaker: Piotr Traczyk (Universita e INFN, Roma I (IT))
      Slides
    • 12:00 13:00
      Lunch 1h
    • 13:45 14:00
      Transport to SM18 15m 40-S2-C01 - Salle Curie

      40-S2-C01 - Salle Curie

      CERN

      92
      Show room on map
    • 14:00 15:00
      Visit Magnet Test Facility SM18 1h 40-S2-C01 - Salle Curie

      40-S2-C01 - Salle Curie

      CERN

      92
      Show room on map
      Speakers: Adrian Fiergolski (Universita e INFN (IT)) , Anna Chrul (Polish Academy of Sciences (PL)) , Wojciech Jozef Zak (CERN)
    • 15:15 17:15
      Hands-on Build a Cloud Chamber / Komora mgłowa – zrób to sam 2h 143-R-003 - S'Cool LAB

      143-R-003 - S'Cool LAB

      CERN

      40
      Show room on map
      two groups swap at 15:15
      Speaker: Mr. Konrad Jende (CERN, Education Group)
    • 15:15 17:15
      Visit the Microcosm. / Wizyta wystawy „Mikrokosmos”. 2h Building 33 - Reception

      Building 33 - Reception

      CERN

      Two groups, swap at 15:15
    • 18:00 19:00
      Lecture Review 1h 40-S2-C01 - Salle Curie

      40-S2-C01 - Salle Curie

      CERN

      92
      Show room on map
    • 09:00 09:45
      Acccelerators and medicine/Akceleratory i medycyna 45m 40-S2-C01 - Salle Curie

      40-S2-C01 - Salle Curie

      CERN

      92
      Show room on map
      Speaker: Dr. Slawomir Wronka (Soltan Institute for Nuclear Studies)
      Slides
    • 10:00 10:45
      What went on in the LHC during LS1 / Co działo się w LHC podczas LS1 45m 40-S2-C01 - Salle Curie

      40-S2-C01 - Salle Curie

      CERN

      92
      Show room on map
      Speaker: Anna Chrul (Polish Academy of Sciences (PL))
      Slides
    • 11:00 12:00
      Q/A Accelerators 1h 40-S2-C01 - Salle Curie

      40-S2-C01 - Salle Curie

      CERN

      92
      Show room on map
      Speakers: Anna Chrul (Polish Academy of Sciences (PL)) , Dr. Mariusz Sapinski (CERN) , Slawomir Wronka
    • 12:00 14:00
      Lunch 2h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 14:00 19:30
      Discover Geneva Treasure Hunt 5h 30m
    • 19:30 22:00
      Programme Dinner 2h 30m 2, Place de la Navigation (Hotel Edelweiss)

      2, Place de la Navigation

      Hotel Edelweiss

    • 09:00 09:45
      How one can "see" elementary particles? / Jak "zobaczyc" czastki elementarne? 45m 40-S2-C01 - Salle Curie

      40-S2-C01 - Salle Curie

      CERN

      92
      Show room on map
      Speaker: Dr. Julia Hoffman (National Central University (TW))
      Slides
    • 10:00 10:45
      History of the Universe in brief. / Historia Wszechswiata. 45m 40-S2-C01 - Salle Curie

      40-S2-C01 - Salle Curie

      CERN

      92
      Show room on map
      Speaker: Prof. Marek Demianski (University of Warsaw)
      Slides
    • 11:15 12:00
      Computer Security at CERN and at your home / Bezpieczenstwo komputerowe: w CERNie i w domu 45m 40-S2-C01 - Salle Curie

      40-S2-C01 - Salle Curie

      CERN

      92
      Show room on map
      Speaker: Sebastian Lopienski (CERN)
    • 12:30 13:30
      Lunch 1h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 14:00 18:00
      Wycieczka edukacyjna 4h
    • 09:00 09:45
      Fizyka czarnych dziur / Physics of black holes 45m 222-R-001 - Filtration Plant

      222-R-001 - Filtration Plant

      CERN

      200
      Show room on map
      Speaker: Prof. Marek Demianski (University of Warsaw)
      Slides
    • 10:00 10:45
      How to catch neutrinos / Jak złapać neutrina 45m 222-R-001 - Filtration Plant

      222-R-001 - Filtration Plant

      CERN

      200
      Show room on map
      Speaker: Dr. Ewa Rondio (National Centre for Nuclear Research (PL))
      Slides
    • 11:00 12:00
      Q/A Particle Physics, Detectors, Cosmology 1h 222-R-001 - Filtration Plant

      222-R-001 - Filtration Plant

      CERN

      200
      Show room on map
    • 12:00 13:15
      Lunch 1h 15m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 13:30 14:00
      Transport to LHC Point5 30m
    • 14:00 16:00
      Visit the CMS Experiment 2h P5

      P5

      CERN

      Speakers: Agnieszka Anna Zagozdzinska (Warsaw University of Technology (PL)) , Dr. Andrzej Siemko (CERN) , Marzena Lapka (CERN) , Dr. Piotr Traczyk (Universita e INFN, Roma I (IT))
    • 17:00 19:30
      Working groups : What we have learnt, what we can transfer to our students, follow-up actions 2h 30m 40-S2-C01 - Salle Curie

      40-S2-C01 - Salle Curie

      CERN

      92
      Show room on map
    • 20:00 21:00
      Treasure Hunt Prize Giving 1h 40-S2-C01 - Salle Curie

      40-S2-C01 - Salle Curie

      CERN

      92
      Show room on map
      Speakers: Dr. Andrzej SIEMKO (CERN AT-MTM) , Mick Storr (CERN)
    • 09:00 10:00
      Visit ATLAS Visitors Centre 1h
      Speakers: Dr. Julia Hoffman (National Central University (TW)) , Piotr Traczyk (Universita e INFN, Roma I (IT))
    • 10:30 11:00
      Depart Katowice group 30m 40-S2-C01 - Salle Curie

      40-S2-C01 - Salle Curie

      CERN

      92
      Show room on map
Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×