Indico has been upgraded to v2.3. Please see our blog for a list of improvements.

Cryostat Design Review

Europe/Zurich
222/R-003 (CERN)

222/R-003

CERN

30
Show room on map
Marzio Nessi (CERN)
Participants
  • Andrea Catinaccio
  • Barry Norris
  • David Montanari
  • David Taylor
  • Dimitar Mladenov
  • Jim Strait
  • Marzio Nessi
  • Mike Headley
  • Olga Beltramello
  • Tom Page
  • Youlia Ilieva Krasteva
    • 09:30 11:30
      Tour of the Neutrino Facility 2h Meeting in front of B 40

      Meeting in front of B 40

      CERN

      In front of Building 40
      Speaker: Dimitar Mladenov (CERN)
    • 11:30 13:00
      Lunch 1h 30m R1

      R1

      CERN

      R1 Glassbox (Referees)

      Referees in the Glassbox of R1

    • 13:00 13:30
    • 13:30 18:00
      Detailed discussion of LBNF cryostat design, Engineering analysis, drawings, etc. 4h 30m 222/R-003

      222/R-003

      CERN

      30
      Show room on map
      Speaker: CERN Engineering Team
      Slides
      • Why and overall layout (caverns, warm and cold vessel) 10m
        Speaker: Marzio Nessi (CERN)
        Slides
      • Main design features warm vessel 10m
        Speaker: Marzio Nessi (CERN)
        Slides
      • Profiles type and material properties 10m
        Speaker: Dimitar Mladenov (CERN)
        Slides
      • Type of calculations done (list + some explanations) 10m
        Speaker: Andrea Catinaccio (CERN)
        Slides
      • Description of the main bolted/welded connections 10m
        Speaker: Andrea Catinaccio (CERN)
        Slides
      • Norms to be used 10m
        Speaker: Olga Beltramello (CERN)
        Slides
      • Brief (executive) summary of the main calculation results 10m
        Speaker: Andrea Catinaccio (CERN)
        Slides
      • Details of the mechanical stresses, momenta, … on profiles and webs 30m
        Speakers: Andrea Catinaccio (CERN), et al.
        Beam model portal
        Global Model
        Shell_Model_&_Connections_DAF
        slide_6_2_3 Analytical Intro
        slide_6_3 portal stability
      • Details of the connections calculations 10m
        Speaker: Dimitar Mladenov (CERN)
        BEAM
        SCIA
        Slides
      • Why a 10 mm SS plate 10m
        Speaker: Dimitar Mladenov (CERN)
        Slides
      • Comment on seismic calculations 10m
        Speakers: Marzio Nessi (CERN), et al.
        Slides
      • Plans and optimization in the next step 10m
        Speakers: Marzio Nessi (CERN), et al.
        Slides
      • Installation sequence 10m
        Speaker: Dimitar Mladenov (CERN)
        Slides
      • Installation schedule and logistic 10m
        Speaker: Marzio Nessi (CERN)
        Slides
      • Cold membrane cryostat plans 10m
        Speaker: Marzio Nessi (CERN)
        Slides
      • Summary 10m
        Speaker: Marzio Nessi (CERN)
        Slides
    • 18:00 19:00
      Review committee executive session 1h 222/R-003

      222/R-003

      CERN

      30
      Show room on map
    • 19:00 19:05
      Adjourn for the day 5m 222/R-003

      222/R-003

      CERN

      30
      Show room on map
    • 09:00 11:00
      Follow-up detailed discussion 2h 222/R-003

      222/R-003

      CERN

      30
      Show room on map
      Speaker: All
      Slides
    • 11:00 12:00
      Review committee executive session / report writing 1h 222/R-003

      222/R-003

      CERN

      30
      Show room on map
      Speakers: David Taylor, Tom Page
    • 12:00 13:30
      Lunch 1h 30m R1

      R1

      CERN

      Referees in the Glassbox of R1

    • 13:30 15:30
      Review committee executive session / report writing 2h 222/R-003

      222/R-003

      CERN

      30
      Show room on map
      Speakers: David Taylor, Tom Page
    • 15:30 17:00
      Presentation and discussion of draft committee report 1h 30m 222/R-003

      222/R-003

      CERN

      30
      Show room on map
      Speaker: All
    • 17:00 17:05
      Adjourn 5m 222/R-003

      222/R-003

      CERN

      30
      Show room on map