Bulgarian Teachers Programme 2008

Europe/Zurich
AB Auditorium Meyrin (CERN)

AB Auditorium Meyrin

CERN

Mick Storr
    • 7:00 PM 8:00 PM
      Dinner / Вечеря 1h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 8:00 PM 8:30 PM
      Introduction to the programme / Въведение в програмта 30m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 9:00 AM 9:45 AM
      Short tour of CERN / Кратко посещение 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

    • 10:00 AM 10:15 AM
      Welcome to CERN/ Добре дошли в ЦЕРН 15m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Maximilian Metzger (CERN)
    • 10:15 AM 11:00 AM
      Introduction to CERN / Въведение в ЦЕРН 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Stavrev Svetlomir
      Slides
      Video in CDS
    • 11:00 AM 11:45 AM
      Introduction to Particle Physics / Въведение във физиката на елементарните частици 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Commentaries on lecture of Felicitas Pauss's "The Large Hadron Collider at CERN: Entering a new era in unravelling the mystery of matter, space and time", Sofia, Oct 09, 2007 / Коментари по лекцията на Фелицитас Паусс
      Speaker: Dr Gueorgui Soultanov (Institute for Nuclear Research and Nuclear Energy (INRNE) - Sofia, Bulgaria)
      Slides
      Video in CDS
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 2:00 PM 2:45 PM
      The CMS Detector and the participation of Bulgaria / CMS детектора и участието на Българя 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Vladimir Genchev (Department of High Energy and Cosmic Rays)
      Slides
      Video in CDS
    • 3:00 PM 3:45 PM
      Bulgarians at CERN/Българите в ЦЕРН A Brief Overview of the Accelerators’ Control at CERN/Кратък Преглед на Управлението на Ускорителите в CERN 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Zornitsa Zaharieva (CERN)
      Slides
      Video
      Video in CDS
    • 4:00 PM 5:30 PM
      Visit to LHC Control Centre / Посещение на контролния център на LHC 1h 30m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

    • 5:45 PM 6:30 PM
      Revision of the Day /Преглед на деня 45m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 9:00 AM 9:45 AM
      Hadron particle detection / Хадронна детекция 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Stefan Piperov (INRNE/FermiLab)
      Slides
      Video in CDS
    • 10:30 AM 11:15 AM
      RPC’s – ATLAS & CMS 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Vladimir Genchev (Department of High Energy and Cosmic Rays)
      Slides
      Video in CDS
    • 11:30 AM 12:15 PM
      Q/A 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 2:00 PM 5:00 PM
      Visit to PS&AD, Build a Cloud Chamber, Programme Review & Visit to Computer Centre / Паралелна сесия – посещение на PS&AD, изграждане на Cloud Chambe, преглед на програмата, посещение на компютърния ценър 3h B6 2-002/Microcosm/B3 R-002

      B6 2-002/Microcosm/B3 R-002

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 9:00 AM 9:45 AM
      The MAGIC telescope / Телскопът MAGIC 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Martin Makariev (CERN, INRNE)
      Slides
      Video in CDS
    • 10:30 AM 11:15 AM
      ALICE – heavy ions experiment /ALICE – експериментът с тежки йони 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Peter Hristov (CERN)
      Slides
      Video in CDS
    • 11:30 AM 12:15 PM
      Q/A 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 2:00 PM 6:30 PM
      Discover Geneva Treasure Hunt / Открий Женева, Лов на съкровища 4h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 8:30 PM 9:30 PM
      Treasure Hunt Prize Giving 1h AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

    • 9:00 AM 9:45 AM
      CLOUD Project /Проектът CLOUD 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Jasper Kirkby (CERN)
    • 10:30 AM 11:15 AM
      Global climate modeling/Моделиране на глобалния климат 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Boyko Vachev (CERN, INRNE)
      Slides
      Video in CDS
    • 11:30 AM 12:15 PM
      Physics and Technology Challenges of LHC /Физиката и технологическите предизвикателства на ГАК 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Angel Angelov (CERN, INRNE)
      Slides
      Video in CDS
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 2:00 PM 2:45 PM
      Atomic nuclei:basic building blocks of matter and fuel of the stars/ Атомните ядра: основни градивни клетки на материята и гориво на звездите 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Dimiter Balabanski (INRNE, Bulgarian Academy of Sciences)
      Slides
      Video in CDS
    • 3:00 PM 5:30 PM
      Visit Microcosm 2h 30m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

    • 7:30 PM 10:00 PM
      Programme Dinner 2h 30m Hotel Edelweiss ( Place de la Navigation)

      Hotel Edelweiss ( Place de la Navigation)

      CERN

    • 9:00 AM 10:00 AM
      Visits the teachers Lab/ Посещение на учителските лаборатории 1h B3 R-002

      B3 R-002

      CERN

    • 10:00 AM 11:00 AM
      Science communication and Science education/Комуникация на науката и обучение по наука 1h AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Boyko Vachev (CERN, INRNE)
    • 11:00 AM 12:00 PM
      Working groups: What we have learned, what innovations we can transfer to our school - mini Brain Storm, Part 1/ Работни групи: Какво научихме, какви иновации ще пренесем в нашето училище – мини мозъчна атака, Част 1 1h AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 2:00 PM 3:00 PM
      CERN Education 1h AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
      Slides
    • 3:00 PM 4:00 PM
      Questionnaires and evaluation of the programme / Въпросници и оценка на програмата 1h AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      document
    • 7:00 PM 10:00 PM
      Bulgarian Dinner/ Българска вечеря 3h AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

    • 9:00 AM 9:20 AM
      Departure to Varna / Отпътуване за Варна 20m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN