Swedish Teachers Programme 2008

Europe/Zurich
AT Auditorium (CERN)

AT Auditorium

CERN

Mick Storr
    • 19:00 20:00
      Dinner 1h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 20:00 21:00
      Welcome 1h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

      An opportunity to ask questions about all aspects of the programme.
      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 09:00 09:15
      Welcome to CERN 15m AT Auditorium

      AT Auditorium

      CERN

    • 09:15 09:45
      CERN and the LHC 30m AT Auditorium

      AT Auditorium

      CERN

      Speaker: Vincent Hedberg (Lund & CERN)
      Slides
      Video clips
    • 10:30 11:15
      Introduction to Particle Physics 45m AT Auditorium

      AT Auditorium

      CERN

      Speaker: Kerstin Jon-And (Stockholm University)
      Slides
    • 12:00 13:30
      Lunch 1h 30m Restaurant 2

      Restaurant 2

      CERN

    • 13:30 14:15
      Physics with ALICE 45m AT Auditorium

      AT Auditorium

      CERN

      Speaker: David Silvermyr (ORNL)
      Slides
    • 14:30 17:30
      Visit ALICE, LHC Control Room and Magnet Test Facility 3h AT Auditorium

      AT Auditorium

      CERN

      Speakers: David Silvermyr (ORNL) , Henrik Tydesjö (CERN) , Mick Storr (CERN) , Dr. Nuria Catalan Lasheras (CERN)
    • 09:00 09:45
      CERN Education 45m AT Auditorium

      AT Auditorium

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
      Slides
    • 10:00 11:30
      Workshop - Particle Physics at School 1h 30m AT Auditorium

      AT Auditorium

      CERN

    • 11:30 12:15
      Introduction to ATLAS 45m AT Auditorium

      AT Auditorium

      CERN

      Speaker: Christophe Clement (CERN)
      Slides
    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 14:00 17:00
      Build a Cloud Chamber 3h 6-2-002

      6-2-002

      CERN

      15
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
      document
    • 14:00 17:00
      Visit Microcosm 3h AT Auditorium

      AT Auditorium

      CERN

    • 14:00 17:00
      Visit to ATLAS 3h Entrance B

      Entrance B

      CERN

      Speaker: Christophe Clement (CERN)
    • 19:30 22:00
      Dinner hosted by Resurscentrum 2h 30m AT Auditorium

      AT Auditorium

      CERN

    • 09:00 09:45
      Medical Applications of Particle Physics 45m AT Auditorium

      AT Auditorium

      CERN

      Speaker: Manjit Dosanjh (CERN)
    • 10:30 11:15
      Antimatter and LHCb 45m AT Auditorium

      AT Auditorium

      CERN

      Speaker: Richard Jacobsson (CERN)
      Slides
    • 11:30 12:30
      Visit Antimatter Factory 1h AT Auditorium

      AT Auditorium

      CERN

      Speaker: Mr. Tommy Eriksson (CERN AB/OP/AD)
    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m Restaurant 2

      Restaurant 2

      CERN

    • 15:00 19:30
      Discover Geneva Treasure Hunt 4h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 19:30 22:00
      Programme Dinner 2h 30m Geneva (Hotel Edelweiss)

      Geneva

      Hotel Edelweiss

    • 09:00 09:45
      Beyond LHC - CLIC 45m AT Auditorium

      AT Auditorium

      CERN

      Speaker: Roger Ruber (University of Uppsala)
      Slides
      Video
    • 10:30 11:15
      Why are we doing High Energy Physics research / Varför forskar vi i högenergifysik? 45m AT Auditorium

      AT Auditorium

      CERN

      Speaker: Tord Ekelof (University of Uppsala)
      Slides
    • 11:30 12:15
      Introduction to Cosmology 45m AT Auditorium

      AT Auditorium

      CERN

      Speaker: Prof. Christian Stegmann (University of Erlangen)
      Slides
    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 14:00 15:00
      Workshop - Particle Physics at School 1h AT Auditorium

      AT Auditorium

      CERN

    • 15:00 15:30
      Programme evaluation and close 30m AT Auditorium

      AT Auditorium

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 16:00 17:00
      Visit CLIC 1h AT Auditorium

      AT Auditorium

      CERN

      Speaker: Roger Ruber (University of Uppsala)
Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×