Swedish Teachers Programme 2008

Europe/Zurich
AT Auditorium (CERN)

AT Auditorium

CERN

Mick Storr
    • 7:00 PM 8:00 PM
      Dinner 1h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 8:00 PM 9:00 PM
      Welcome 1h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

      An opportunity to ask questions about all aspects of the programme.
      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 9:00 AM 9:15 AM
      Welcome to CERN 15m AT Auditorium

      AT Auditorium

      CERN

    • 9:15 AM 9:45 AM
      CERN and the LHC 30m AT Auditorium

      AT Auditorium

      CERN

      Speaker: Vincent Hedberg (Lund & CERN)
      Slides
      Video clips
    • 10:30 AM 11:15 AM
      Introduction to Particle Physics 45m AT Auditorium

      AT Auditorium

      CERN

      Speaker: Kerstin Jon-And (Stockholm University)
      Slides
    • 12:00 PM 1:30 PM
      Lunch 1h 30m Restaurant 2

      Restaurant 2

      CERN

    • 1:30 PM 2:15 PM
      Physics with ALICE 45m AT Auditorium

      AT Auditorium

      CERN

      Speaker: David Silvermyr (ORNL)
      Slides
    • 2:30 PM 5:30 PM
      Visit ALICE, LHC Control Room and Magnet Test Facility 3h AT Auditorium

      AT Auditorium

      CERN

      Speakers: David Silvermyr (ORNL), Henrik Tydesjö (CERN), Mick Storr (CERN), Dr Nuria Catalan Lasheras (CERN)
    • 9:00 AM 9:45 AM
      CERN Education 45m AT Auditorium

      AT Auditorium

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
      Slides
    • 10:00 AM 11:30 AM
      Workshop - Particle Physics at School 1h 30m AT Auditorium

      AT Auditorium

      CERN

    • 11:30 AM 12:15 PM
      Introduction to ATLAS 45m AT Auditorium

      AT Auditorium

      CERN

      Speaker: Christophe Clement (CERN)
      Slides
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 2:00 PM 5:00 PM
      Build a Cloud Chamber 3h 6/2-002

      6/2-002

      CERN

      15
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
      document
    • 2:00 PM 5:00 PM
      Visit Microcosm 3h AT Auditorium

      AT Auditorium

      CERN

    • 2:00 PM 5:00 PM
      Visit to ATLAS 3h Entrance B

      Entrance B

      CERN

      Speaker: Christophe Clement (CERN)
    • 7:30 PM 10:00 PM
      Dinner hosted by Resurscentrum 2h 30m AT Auditorium

      AT Auditorium

      CERN

    • 9:00 AM 9:45 AM
      Medical Applications of Particle Physics 45m AT Auditorium

      AT Auditorium

      CERN

      Speaker: Manjit Dosanjh (CERN)
    • 10:30 AM 11:15 AM
      Antimatter and LHCb 45m AT Auditorium

      AT Auditorium

      CERN

      Speaker: Richard Jacobsson (CERN)
      Slides
    • 11:30 AM 12:30 PM
      Visit Antimatter Factory 1h AT Auditorium

      AT Auditorium

      CERN

      Speaker: Mr Tommy Eriksson (CERN AB/OP/AD)
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m Restaurant 2

      Restaurant 2

      CERN

    • 3:00 PM 7:30 PM
      Discover Geneva Treasure Hunt 4h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 7:30 PM 10:00 PM
      Programme Dinner 2h 30m Geneva (Hotel Edelweiss)

      Geneva

      Hotel Edelweiss

    • 9:00 AM 9:45 AM
      Beyond LHC - CLIC 45m AT Auditorium

      AT Auditorium

      CERN

      Speaker: Roger Ruber (University of Uppsala)
      Slides
      Video
    • 10:30 AM 11:15 AM
      Why are we doing High Energy Physics research / Varför forskar vi i högenergifysik? 45m AT Auditorium

      AT Auditorium

      CERN

      Speaker: Tord Ekelof (University of Uppsala)
      Slides
    • 11:30 AM 12:15 PM
      Introduction to Cosmology 45m AT Auditorium

      AT Auditorium

      CERN

      Speaker: Prof. Christian Stegmann (University of Erlangen)
      Slides
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 2:00 PM 3:00 PM
      Workshop - Particle Physics at School 1h AT Auditorium

      AT Auditorium

      CERN

    • 3:00 PM 3:30 PM
      Programme evaluation and close 30m AT Auditorium

      AT Auditorium

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 4:00 PM 5:00 PM
      Visit CLIC 1h AT Auditorium

      AT Auditorium

      CERN

      Speaker: Roger Ruber (University of Uppsala)