Polish Teachers Programme 11/2008

Europe/Zurich
593 R-010 (CERN)

593 R-010

CERN

Andrzej SIEMKO (CERN) , Mick Storr
    • 5:30 PM 6:00 PM
      Welcome aperitif 30m 593 R-010

      593 R-010

      CERN

    • 6:00 PM 7:00 PM
      Welcome and site tour 1h 593 R-010

      593 R-010

      CERN

      Speakers: Dr Andrzej SIEMKO (CERN) , Mick Storr (CERN)
    • 9:00 AM 9:45 AM
      Educational Resources at CERN / Zapoznanie się z edukacyjnymi zasobami CERN 45m 593 R-010

      593 R-010

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
      Slides
    • 10:00 AM 10:45 AM
      CERN – the first global laboratory / CERN - pierwsze globalne labolatorium. 45m 593 R-010

      593 R-010

      CERN

      Speaker: Andrzej Siemko (CERN)
      Slides
    • 11:00 AM 11:45 AM
      How physicists "see" elementary particles? Examples of detectors used in high energy physics / Jak "zobaczyc" czastki elementarne? Przyklady detektorow uzywanych w fizyce wysokich energii 45m 593 R-010

      593 R-010

      CERN

      Speaker: Marek Kowalski (Henryk Niewodniczanski Institute of Nuclear Physics PAN)
      downloadable video
      Slides
    • 12:00 PM 1:30 PM
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 2:00 PM 4:00 PM
      PS/AD – Synchrotron protonowy (PS) i Dezakcelerator Antyprotonów (AD) oraz “Fabryka Antymaterii” 2h 593 R-010

      593 R-010

      CERN

      Speaker: Andrzej Siemko (CERN)
    • 2:00 PM 4:00 PM
      Visit the Computer Centre / Wizyta w Centrum Komputerowym 2h 593 R-010

      593 R-010

      CERN

      Speakers: Pawel Grzywaczewski (CERN) , Ryszard Jaruga (CERN-IT)
    • 4:00 PM 5:30 PM
      Visit the "Microcosm" / Wizyta wystawy "Mikrokosmos" 1h 30m 33 Reception

      33 Reception

      CERN

      Speakers: Dr Julia Hoffman (SMU) , Dr Piotr Traczyk (CERN)
    • 6:00 PM 7:00 PM
      Lecture Review. Introduction to program evaluation 1h 593 R-010

      593 R-010

      CERN

      Speakers: Dr Andrzej SIEMKO (CERN) , Mick Storr (CERN)
    • 9:00 AM 9:45 AM
      Introduction to the elementary particles/ Wstep do fizyki czastek elementarnych 45m 4/3-006 - TH Conference Room

      4/3-006 - TH Conference Room

      CERN

      19
      Show room on map
      Speaker: Prof. Krzysztof Meissner (Institute of Theoretical Physics, University of Warsaw)
      Slides
    • 10:00 AM 10:45 AM
      Introduction to accelerators/Wstęp do fizyki akceleratorów 45m 4/3-006 - TH Conference Room

      4/3-006 - TH Conference Room

      CERN

      19
      Show room on map
      Speaker: Dr Slawomir Wronka (Soltan Institute for Nuclear Studies)
      Slides
    • 11:00 AM 11:45 AM
      The evolution of the late universe/ Ewolucja późnego Wszechswiata. 45m 4/3-006 - TH Conference Room

      4/3-006 - TH Conference Room

      CERN

      19
      Show room on map
      Speaker: Prof. Krzysztof Meissner (Institute of Theoretical Physics, University of Warsaw)
      Slides
    • 12:00 PM 2:00 PM
      Lunch 2h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 2:00 PM 6:00 PM
      Hands-on Build a Cloud Chamber / Komora mgłowa – zrób to sam 4h 6 2-002

      6 2-002

      CERN

      Speakers: Mick Storr (CERN) , Dr Piotr Traczyk (CERN)
    • 2:00 PM 6:00 PM
      Hands-on Classical experiments/ Klasyczne eksperymenty fizyczne w pigułce 4h 593 R-010

      593 R-010

      CERN

      Speakers: Adam Drozd (AGH Krakow) , Edward Nowak (AGH Krakow) , Jan Kulka (AGH Univ. of Science & Technology Phys.&Appl.Comp.Sc.)
    • 2:00 PM 6:00 PM
      Visit the GLOB. Hands-on Cryogenics and Superconductivity/Kriogenika i nadprzewodnictwo 4h The Glob

      The Glob

      CERN

      Speaker: Dr Andrzej SIEMKO (CERN)
    • 6:00 PM 7:00 PM
      Lecture Review 1h 593 R-010

      593 R-010

      CERN

    • 9:00 AM 9:45 AM
      Accelerators and particle detectors around us/ Akceleratory i detektory cząstek wokół nas 45m 593 R-010

      593 R-010

      CERN

      Speaker: Dr Sławomir Wronka (Soltan Institute for Nuclear Studies)
      Slides
    • 10:00 AM 10:45 AM
      The evolution of the early universe / Ewolucja wczesnego Wszechświata 45m 593 R-010

      593 R-010

      CERN

      Speaker: Prof. Krzysztof Meissner (Institute of Theoretical Physics, University of Warsaw)
      Slides
    • 11:00 AM 11:45 AM
      Q/A Cosmology 45m 593 R-010

      593 R-010

      CERN

      Speaker: Prof. Krzysztof Meissner (Institute of Theoretical Physics, University of Warsaw)
    • 12:00 PM 2:00 PM
      Lunch 2h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 2:00 PM 7:30 PM
      Discover Geneva Treasure Hunt 5h 30m 593 R-010

      593 R-010

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 7:30 PM 10:00 PM
      Programme Dinner 2h 30m 2, Place de la Navigation (Hotel Edelweiss)

      2, Place de la Navigation

      Hotel Edelweiss

      http://www.geneva.ch/Map/Default.cfm?X=500548&Y=118304&Scale=10000
      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 9:00 AM 9:15 AM
      Welcome to CERN 15m 593 R-010

      593 R-010

      CERN

      Speaker: Maximilian Metzger (CERN)
    • 9:15 AM 10:00 AM
      Acccelerators and medicine/Akceleratory i medycyna 45m 593 R-010

      593 R-010

      CERN

      Speaker: Dr Slawomir Wronka (Soltan Institute for Nuclear Studies)
      Slides
    • 10:00 AM 10:45 AM
      Antimatter: Mirror of the Universe? / Antymateria: Lustrzane odbicie Wszechswiata? 45m 593 R-010

      593 R-010

      CERN

      Speaker: Mariusz Witek (High Energy Department)
      Slides
    • 11:00 AM 11:45 AM
      Q/A Particle Physics 45m 593 R-010

      593 R-010

      CERN

      Speakers: Marek Kowalski (Henryk Niewodniczanski Institute of Nuclear Physics PAN) , Mariusz Witek (High Energy Department) , Dr Piotr Traczyk (CERN)
    • 12:30 PM 1:45 PM
      Lunch 1h 15m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 1:45 PM 2:45 PM
      Introduction to event classification in DELPHI experiment/ Wprowadzenie do klasyfikacji przypadkow eksperymentu DELPHI 1h 500/1-001 - Main Auditorium

      500/1-001 - Main Auditorium

      CERN

      72
      Show room on map
      Speaker: Dr Julia Hoffman (SMU)
    • 3:00 PM 5:00 PM
      Hands on CERN - DELPHI event clasification/Hands on CERN - klasyfikacja przypadkow DELPHI 2h 593 R-010

      593 R-010

      CERN

      Speakers: Dr Julia Hoffman (SMU) , Dr Piotr Traczyk (CERN)
    • 3:00 PM 5:00 PM
      Visit Accelerator Technology Test Hall / Wizyta w Hali Testow Technologii Akceleratorowych 2h 1/1-025

      1/1-025

      CERN

      2173
      6
      Show room on map
      Speaker: Andrzej Siemko (CERN)
    • 9:00 AM 9:45 AM
      Finding a needle in a hay stack /Jak znaleźć igłę w stogu siana 45m 593 R-010

      593 R-010

      CERN

      Speaker: Mariusz Witek (High Energy Department)
      Slides
    • 10:00 AM 10:45 AM
      Plazma kwarkowo gluonowa i inne stany skupienia materii / Quark gluon plasma and other states of matter 45m 593 R-010

      593 R-010

      CERN

      Working group
      Speaker: Marek Kowalski (Henryk Niewodniczanski Institute of Nuclear Physics PAN)
      Slides
    • 11:00 AM 11:45 AM
      Poland at CERN / Polska w CERN 45m 593 R-010

      593 R-010

      CERN

      Speaker: Jan Nassalski (The Andrzej Soltan Institute for Nuclear Studies)
      Slides
    • 12:00 PM 1:45 PM
      Lunch 1h 45m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 2:00 PM 2:45 PM
      Introduction to the CMS experiment / Wprowadzenie do eksperymentu CMS 45m 500/1-001 - Main Auditorium

      500/1-001 - Main Auditorium

      CERN

      72
      Show room on map
      Speaker: Dr Piotr Traczyk (CERN)
    • 3:00 PM 5:00 PM
      Visit the CMS experiment / Wizyta w eksperymencie CMS 2h 593 R-010

      593 R-010

      CERN

      Speakers: Dr Andrzej SIEMKO (CERN AT-MTM) , Dr Julia Hoffman (SMU) , Mick Storr (CERN) , Dr Piotr Traczyk (CERN)
    • 5:00 PM 6:00 PM
      Q/A Accelerators/Detectors 1h 593 R-010

      593 R-010

      CERN

      Speakers: Andrzej Siemko (CERN) , Marek Kowalski (Henryk Niewodniczanski Institute of Nuclear Physics PAN) , Mariusz Witek (High Energy Department)
    • 8:00 PM 8:30 PM
      Treasure Hunt Prize Giving 30m 1/1-025

      1/1-025

      CERN

      6
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 8:30 PM 9:30 PM
      Programme evaluation and close 1h 593 R-010

      593 R-010

      CERN

      Speakers: Dr Andrzej SIEMKO (CERN AT-MTM) , Mick Storr (CERN)
    • 8:30 AM 9:00 AM
      Depart 30m B39

      B39

      CERN