Finnish High School Student Programme

Europe/Zurich
Description
Lukiolaisten tiedeopiskelu CERNissä, Haapaveden, Kalajoen ja Ylivieskan lukiot (18 oppilasta ja 3 opettajaa)
    • 8:45 AM 9:00 AM
      Tapaaminen CERNin B-portilla 15m Tuija Karppinen

      Tuija Karppinen

    • 9:00 AM 9:45 AM
      Tutustuminen Atlas-koeaseman kontrollihuoneeseen 45m 3162/R-D01 - ATLAS Visitor Centre (CERN)

      3162/R-D01 - ATLAS Visitor Centre

      CERN

      4
      Show room on map
      Speaker: Tiina Maria Henrie Benson (National Technical Univ. of Athens (GR))
    • 10:00 AM 11:15 AM
      CERNin yleisesittely 1h 15m 304/1-001 (CERN)

      304/1-001

      CERN

      25
      Show room on map
      Speaker: Markus Nordberg (CERN)
    • 11:30 AM 12:15 PM
      Lounas (omakustanteinen) 45m R1

      R1

    • 12:15 PM 12:30 PM
      Tapaaminen ravintola 1. aulassa, rak. 500 15m Taina Onnela, rak. 500

      Taina Onnela, rak. 500

    • 12:30 PM 1:00 PM
      Lähtö CMS-koeasemalle, rak. 33 (passit mukaan) 30m
    • 1:00 PM 2:00 PM
      Tutustuminen CMS-koeasemaan 1h P5

      P5

      Speaker: Matti Kortelainen (CERN)
    • 2:05 PM 2:30 PM
      Lähtö takaisin CERNiin 25m
    • 3:00 PM 4:00 PM
      Tutkimustyön tekniset haasteet 1h 32/1-A24 (CERN)

      32/1-A24

      CERN

      40
      Show room on map
      Speakers: Antti Juhani Kolehmainen (CERN), Tommi Petteri Mikkola (CERN)
    • 8:40 AM 9:00 AM
      Tapaaminen CERNin B-portilla 20m Tuija Karppinen

      Tuija Karppinen

    • 9:00 AM 9:45 AM
      Tutustuminen CERNin tietojenkäsittelyyn 45m 513/1-021 - Data Center Visit Point (CERN Visit Points)

      513/1-021 - Data Center Visit Point

      CERN Visit Points

      25
      Show room on map
      Speaker: Seppo Heikkila (CERN)
    • 10:00 AM 11:00 AM
      Tutustuminen antimateriaohjelmaan (eng. kielinen) 1h 37/R-022 - 37/R-022 - ACCESS REQUEST NEEDED (CERN)

      37/R-022 - 37/R-022 - ACCESS REQUEST NEEDED

      CERN

      25
      Show room on map
      Speaker: Niels Madsen (Swansea University (GB))
    • 11:00 AM 11:45 AM
      Vierailu koeasemalle 45m 193

      193

      Speaker: Tim Friesen (Aarhus University (DK))
    • 11:45 AM 1:00 PM
      Lounas (omakustanteinen) 1h 15m R1

      R1

    • 1:00 PM 1:15 PM
      Tapaaminen ravintola 1. aulassa, rak. 500 15m Taina Onnela

      Taina Onnela

    • 1:15 PM 3:15 PM
      Hiukkaskiihdyttimet/hiukkasilmaisimet ja hiukkasfysiikan tulevaisuuden haasteita 2h 304/1-007 (CERN)

      304/1-007

      CERN

      25
      Show room on map
      Speaker: Jorma Tuominiemi (Helsinki Institute of Physics (FI))
    • 3:45 PM 5:00 PM
      Sumukammion rakentaminen 1h 15m 143/R-003 - S'Cool LAB (CERN)

      143/R-003 - S'Cool LAB

      CERN

      40
      Show room on map
      Speaker: Matti Kortelainen (CERN)
    • 8:30 AM 8:45 AM
      Tapaaminen CERNin B-portilla 15m Tuija Karppinen

      Tuija Karppinen

    • 8:45 AM 10:15 AM
      Mahtuuko kaikkeus liitutaululle? Teoreettinen näkökulma hiukkasfysiikkaan 1h 30m 6/2-004 (CERN)

      6/2-004

      CERN

      40
      Show room on map
      Speaker: Jaana Heikkilae (Helsinki Institute of Physics (FI))
    • 10:30 AM 11:45 AM
      Tutustuminen Cloud kokeeseen 1h 15m 6/2-004 (CERN)

      6/2-004

      CERN

      40
      Show room on map
      Speaker: Hanna Manninen
    • 11:45 AM 12:50 PM
      Lounas (omakustanteinen) 1h 5m R1

      R1

    • 12:50 PM 1:00 PM
      Tapaaminen ravintola 1. aulassa, rak. 500 10m Taina Onnela

      Taina Onnela

    • 1:00 PM 2:00 PM
      Harjoittelumahdollisuudet CERNissä ja palautekeskustelu 1h 1/1-025 (CERN)

      1/1-025

      CERN

      20
      Show room on map
      Speaker: Kati Lassila-Perini (Helsinki Institute of Physics (FI))