Hungarian Teacher Programme

Europe/Zurich
CERN

CERN

Dezso Horvath (Wigner RCP, Budapest (HU)) , Noemi Beni (Hungarian Academy of Sciences (HU)) , Zoltan Szillasi (Hungarian Academy of Sciences (HU)) , Jeff Wiener (CERN)
Description

The Hungarian Teacher Programme 2017 will take place from 18 - 25 August 2017. Lectures, on-site visits, exhibitions, and hands-on workshops will introduce its participants into cutting-edge particle physics. We hope our participants will go back to Hungary as ambassadors, who pass on the subject to our next generation of physicists, engineers, IT specialists and and and ...
CERN is looking forward to welcome the Hungarian teachers here in Geneva, Switzerland!


Hungarian Teacher Programme 2017:
https://indico.cern.ch/e/HUTP17

Teacher Programme Manager:
Jeff Wiener: 0041 75 411 9010

In case of emergency:
CERN fire brigade: 0041 22 76 74444

    • 2:00 PM 2:20 PM
      Találkozás Ferihegyen / Meeting at the Budapest Airport 20m B terminál

      B terminál

    • 6:20 PM 6:40 PM
      Érkezés Genfbe / Arrival to Geneva 20m Geneva Airport

      Geneva Airport

    • 9:00 AM 12:00 PM
      Visits
      • 9:00 AM
        Synchrocyclotron 45m
        Speakers: Alajos Makovec (Hungarian Academy of Sciences (HU)) , Balazs Ujvari (University of Debrecen (HU)) , Daniel Darvas (CERN) , Dezso Horvath (Wigner RCP, Budapest (HU))
      • 10:00 AM
        Microcosm & GLOBE 1h 30m
        Speakers: Alajos Makovec (Hungarian Academy of Sciences (HU)) , Balazs Ujvari (University of Debrecen (HU)) , Daniel Darvas (CERN) , Dezso Horvath (Wigner RCP, Budapest (HU))
    • 12:00 PM 1:15 PM
      Ebéd / Lunch 1h 15m
    • 1:15 PM 6:00 PM
      Lectures 503/1-001 - Council Chamber

      503/1-001 - Council Chamber

      CERN

      162
      Show room on map
    • 6:00 PM 7:00 PM
      Vacsora / Dinner 1h
    • 7:00 PM 10:00 PM
      Kamraépítés - 1 / Wire chamber construction - 1 3h 375-T2-A11

      375-T2-A11

      CERN

      Speakers: Dezso Varga (Hungarian Academy of Sciences (HU)) , Noemi Beni (CERN) , Péter Pázmándi , Zoltan Szillasi (Hungarian Academy of Sciences (HU))
    • 9:00 AM 7:00 PM
      Szabad program / Free programme: Kirándulás vagy strandolás
    • 8:30 AM 12:45 PM
      Lectures 503/1-001 - Council Chamber

      503/1-001 - Council Chamber

      CERN

      162
      Show room on map
    • 12:45 PM 1:50 PM
      Lunch break 1h 5m
    • 1:50 PM 4:15 PM
      Visits

      The bus leaves in front of the CERN hotel (Bat39) at 13:50!

      • 1:50 PM
        Visit to SM18 / A mágnesgyár megtekintése 1h 10m
        Speakers: Noemi Beni (CERN) , Zoltan Szillasi (Hungarian Academy of Sciences (HU))
      • 3:00 PM
        Visit PS, Linac and CMS centre in Meyrin /PS, Linac és Meyrin-i CMS-központ látogatása 1h

        Nincs LEIR platform / No LEIR platform

        Speakers: Balazs Ujvari (University of Debrecen (HU)) , Dezso Horvath (Wigner RCP, Budapest (HU)) , Noemi Beni (CERN) , Zoltan Szillasi (Hungarian Academy of Sciences (HU))
    • 5:00 PM 5:45 PM
      Magyarok a CERN-ben / Hungarian Activity at CERN 45m 3/R-002 - Teacher Training Room

      3/R-002 - Teacher Training Room

      CERN

      48
      Show room on map
      Speaker: Dezso Horvath (Wigner RCP, Budapest (HU))
    • 6:00 PM 7:15 PM
      Vacsora / Dinner 1h 15m
    • 7:25 PM 10:00 PM
      Kamraépítés - 2 / Wire chamber construction - 2 2h 35m B181

      B181

      CERN

      Speakers: Dezso Varga (Hungarian Academy of Sciences (HU)) , Noemi Beni (CERN) , Péter Pázmándi , Zoltan Szillasi (Hungarian Academy of Sciences (HU))
    • 8:30 AM 12:30 PM
      Lectures 40/S2-A01 - Salle Anderson

      40/S2-A01 - Salle Anderson

      CERN

      100
      Show room on map
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch break 1h 30m
    • 2:00 PM 5:30 PM
      Workshop & Visits
    • 5:30 PM 7:00 PM
      Vacsora / Dinner 1h 30m
    • 7:00 PM 10:00 PM
      Kamraépítés (elektronika) / Wire chamber construction (electronics) 3h 375-T2-A11

      375-T2-A11

      CERN

      Speakers: Dezso Varga (Hungarian Academy of Sciences (HU)) , Péter Pázmándi , Éva Oláh
    • 8:30 AM 11:15 AM
      Lectures 40/S2-A01 - Salle Anderson

      40/S2-A01 - Salle Anderson

      CERN

      100
      Show room on map
    • 11:20 AM 12:50 PM
      Visit NA61: Bus leaves in front of the CERN hotel (Bat39) at 11:20
      • 11:20 AM
        Az NA61 kísérlet megtekintése / Visit to the NA61 experiment 1h 30m
        Speaker: Zoltan Fodor (Wigner Research Centre for Physics (Wigner RCP) (HU))
    • 1:00 PM 2:00 PM
      Ebéd / Lunch 1h
    • 2:00 PM 10:00 PM
      Social Events
      • 2:00 PM
        Discover Geneva Treasure Hunt / Kincsvadészat Genfben 6h

        We will provide you with your personal treasure hunt brochure. Please prepare 8 CHF to buy the "Tout Genève 9h" ticket. Once you successfully finish the treasure hunt there will be a delicious cheese fondue and a treasure waiting for you!

        Speakers: Jeff Wiener (CERN) , Éva Oláh
      • 8:00 PM
        Official Dinner of the Hungarian Teacher Programme 2017 2h Cave Valaisanne (Geneva)

        Cave Valaisanne

        Geneva

        Although it's the formal dinner of the programme, please wear clothes, which you feel comfortable in. The treasure hunt will lead you directly to the
        Cave Valaisanne - Chalet Suisse
        BD Georges-Favon, 23
        1204 Genève
        www.chaletswiss.ch

        Speaker: Jeff Wiener (CERN)
    • 8:30 AM 12:30 PM
      Lectures 40/S2-A01 - Salle Anderson

      40/S2-A01 - Salle Anderson

      CERN

      100
      Show room on map
      • 8:30 AM
        A kamrák működése / Wire chambers working 45m
        Speakers: Dezso Varga (Hungarian Academy of Sciences (HU)) , Résztvevő tanárok
      • 9:15 AM
        Válaszok a kérdésekre / Answers to questions 1h 45m
        Speaker: Előadók
      • 11:00 AM
        Beszélgetés John Ellis professzorral / Meeting Prof. John Ellis 45m
        Speaker: Jonathan R. Ellis
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Ebéd / Lunch 1h 30m
    • 2:00 PM 5:30 PM
      Visits

      The bus leaves in front of the CERN hotel (Bat39) at 14:00!

      • 2:00 PM
        CERN Control Centre (CCC) / A CERN vezérlőterme 45m
        Speaker: Zoltan Szillasi (Hungarian Academy of Sciences (HU))
      • 2:45 PM
        AMS POCC / Az AMS űrkísérlet 45m
        Speaker: Zoltan Szillasi (Hungarian Academy of Sciences (HU))
      • 3:30 PM
        Transport to CMS 30m
      • 4:00 PM
        CMS Service Cavern A CMS szervízbarlangja 1h
        Speakers: Alajos Makovec (Hungarian Academy of Sciences (HU)) , Zoltan Szillasi (Hungarian Academy of Sciences (HU))
      • 5:00 PM
        Transport to Meyrin 30m
    • 6:00 PM 7:00 PM
      Vacsora / Dinner 1h
    • 7:30 PM 9:00 PM
      Válaszok a kérdésekre - vita / Answers to questions - discussion 1h 30m CERN Restaurant 1

      CERN Restaurant 1

      Speaker: Előadók
    • 8:30 AM 9:15 AM
      Kijelentkezés a szállóból / Leaving the hostel 45m

      Meet at 9:00 at bldg 39

    • 9:30 AM 11:15 AM
      Closing Session 500/1-001 - Main Auditorium

      500/1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
    • 11:15 AM 11:35 AM
      Indulás reptérre / Start to airport 20m 33 Reception

      33 Reception

      CERN

    • 2:05 PM 4:05 PM
      EasyJet indul Budapestre / EasyJet leaving for Budapest 2h