IdeaSquare Internal Brainstorming Meeting

Europe/Zurich
Other Institutes

Other Institutes

Jiva Hill, Crozet
Description

The purpose of the May 11th meeting is to explore possible options and suggestions to:

  • Develop new innovator/entrepreneurship initiatives or brands engaging students, researchers, business executives and/or other target groups;
  • Further improve CBI and its structure;
  • Obtain external resources or funding;
  • Ensure CIJ is well integrated into IS activities;
  • Envision a focused, recognized role for IS in ATTRACT (i.e. interfacing detector R&D projects with student programs and other initiatives).
    • 8:30 AM 9:00 AM
      Welcome, morning coffee 30m
    • 9:00 AM 9:30 AM
      Introduction to the Day 30m
      Speaker: Markus Nordberg (CERN)
    • 9:30 AM 10:00 AM
      Thoughts on an integrated “Brain Distillery” 30m
      Speaker: Dr Lauri Repokari (CSI)
    • 10:00 AM 10:30 AM
      Thoughts on developing (MSc) level student offerings 30m
      Speakers: Joona Juhani Kurikka (Helsinki University of Technology (FI)) , Tuuli Maria Utriainen
    • 10:30 AM 11:00 AM
      Thoughts on developing event-offerings at IS 30m
      Speaker: Harri Toivonen
    • 11:00 AM 11:30 AM
      Thoughts on offerings to business management 30m
      Speaker: Pablo Garcia Tello (CERN)
    • 11:30 AM 12:00 PM
      Thoughts on how CIJ can contribute to (enlarged) IS goals 30m
      Speaker: Prof. Saku Juhani Makinen (Helsinki Institute of Physics (FI))
    • 12:00 PM 12:30 PM
      Thoughts on how CSI can contribute to (enlarged) IS goals 30m
      Speaker: Dr Jussi Westelund (CSI)
    • 12:30 PM 2:30 PM
      Lunch, Working groups 2h
    • 2:30 PM 3:30 PM
      Discussion 1: How to benefit for and from ATTRACT? 1h
      Speaker: Markus Nordberg (CERN)
    • 3:30 PM 4:30 PM
      Discussion 2: How to further develop CBI and launch new student initiatives? 1h
      Speaker: Markus Nordberg (CERN)
    • 4:30 PM 5:00 PM
      Coffe Break 30m
    • 5:00 PM 6:00 PM
      Discussion 3: What can we offer to (industry) management to gain revenue? 1h
      Speaker: Markus Nordberg (CERN)
    • 6:00 PM 7:00 PM
      Discussion 4: What research opportunities are there at IS for CIJ? 1h
      Speaker: Markus Nordberg (CERN)
    • 7:00 PM 9:00 PM
      Dinner 2h