Food as Cultural Heritage

Europe/Zurich
3179/1-D06 (CERN)

3179/1-D06

CERN

12
Show room on map
Eveline Wandl-Vogt
Description

 

Problem sourcing and Challenge defining Workshop

Organised by exploration space @ AAS in collaboration with CERN Idea Square, in conjunction with DARIAH-EU and exploreAT!

supported by DARIAH-theme 2017: public humanities grant

https://www.silearning.eu/

 

# CORE ASPECTS to address throughout the workshop

  • TOPIC: food : food as cultural heritage, societal challenges and future food;
    food as testbed for open innovation research infrastructure; distributed spaces in collaboration; co-design, agile organisations and design thinking

  • ORGANISATIONAL ISSUES OF FUNDING APPLICATION:
    proposed scheme/s, (further) partners, global collaboration, roles of partners etc.

  • COLLABORATION SETTING FOR FURTHER WORK & FUNDING
    pilot collaboration throughout application process, results etc.

# FOCAL POINTS related to food, contributions & how to approach them:

  • problem sourcing

  • funding scheme/s

 

Registration
Food Cultures
Participants
  • Amelie Dorn
  • Crystal Lee
  • Diego Armando Garfias Davalos
  • Enric Senabre Hidalgo
  • Eveline Wandl-Vogt
  • Fermín Serrano Sanz
  • Harri Toivonen
  • Jose Luis Preza
  • Marcel Bogers
  • Matthew Battles
  • Paolo Ciuccarelli
  • Piotr Szymaniak
  • Sandy Petitfrere
  • Sergiusz Zieliński
  • Slaven Stekovic
  • Yalemisew Abgaz
    • 8:30 AM 9:00 AM
      Coffee and registration 30m
    • 9:00 AM 10:00 AM
      Welcome and Introduction to Workshop 1h
      Speakers: Dr Eveline Wandl-Vogt, Markus Nordberg (CERN)
    • 10:00 AM 11:00 AM
      Part 1: ideation - IDEA v.1.0 / problems, (societal) challenges & impact 1h
      Speaker: Dr Eveline Wandl-Vogt
    • 11:00 AM 11:15 AM
      Coffee Break 15m
    • 11:15 AM 12:15 PM
      Part 2: ideation - IDEA V.1.1 / competences, (societal) challenges & impact 1h
      Speaker: Dr Eveline Wandl-Vogt
    • 12:15 PM 1:00 PM
      Observations and remarks related to the EC call requirements 45m

      proposed call: http://ec.europa.eu/research/participants/portal/desktop/en/opportunities/h2020/topics/dt-transformations-11-2019.html
      identifier: DT-TRANSFORMATIONS-11-2019

      Speaker: Pablo Garcia Tello (CERN)
    • 1:00 PM 2:00 PM
      Lunch break 1h
    • 2:00 PM 3:30 PM
      Walk-around at CERN 1h 30m
      Speaker: Markus Nordberg (CERN)
    • 3:30 PM 4:00 PM
      Coffee Break 30m
    • 4:00 PM 5:00 PM
      Part 3: Define: Reflections & Discussions 1h
      Speaker: Dr Eveline Wandl-Vogt
    • 5:00 PM 6:00 PM
      Part 4: Organisational issues 1h
      Speaker: Dr Eveline Wandl-Vogt
    • 7:00 PM 9:00 PM
      Dinner (optional) 2h
    • 9:00 AM 10:00 AM
      What is IdeaSquare? Introduction 1h
      Speaker: Markus Nordberg (CERN)
    • 10:00 AM 11:00 AM
      Part 5: Organisational issues (II) 1h
      Speaker: Dr Eveline Wandl-Vogt
    • 11:00 AM 11:30 AM
      Coffee Break 30m
    • 11:30 AM 12:30 PM
      Part 6: Summary of the Workshop & next steps 1h
      Speaker: Dr Eveline Wandl-Vogt
    • 12:30 PM 1:30 PM
      Lunch Break (optional) 1h