POSIPOL Workshop

Europe/Zurich
6-2-024 - BE Auditorium Meyrin (CERN)

6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

CERN

120
Show room on map
Steffen Doebert (CERN)
Description

Welcome!

The 13th International workshop on positron production POSIPOL-2018 will be held on September 3-5 at CERN. The workshop returns back to its origins since the first edition was held at CERN in 2006.

The workshop aims to cover positron sources polarized or non-polarized needed for future and existing particle accelerators. Traditionally the workshop gives a lot of room to the demanding sources for linear colliders such as ILC and CLIC. For this edition of the workshop, we would like to open up the scope to all kinds of experiments and applications of positrons in accelerators in order to identify common needs and focus the international effort in this field.

Conference topics:

  • Polarized positron sources
  • Physics applications of polarized positrons
  • High intensity positron sources
  • Energy deposition densities in targets: thermal shocks
  • Channeling radiation and applications
  • Physics applications of X-rays and gamma rays

Committees

Local Organization

  • Alexia Augier
  • Steffen Doebert
  • Louis Rinolfi
  • Peter Sievers

International Program Committee

  • Artru Xavier (IPNL)
  • Bailey Ian (Lancaster U/Cockcroft)
  • Chehab Robert (LAL)
  • Doebert Steffen (CERN)
  • Gao Jie (IHEP)
  • Kamitani Takuya (KEK)
  • Kuriki Masao (Hiroshima U)
  • Moorgat-Pick Gudrid (Hamburg U/DESY)
  • Omori Tsunehiko (KEK)
  • Riemann Sabine (DESY)
  • Rinolfi Louis (CERN)
  • Sievers Peter (CERN)
  • Takahashi Tohru (Hiroshima U)
  • Wei Gai (ANL)
  • Zimmermann Franck (CERN)
    • 13:00 14:00
      Registration 1h
    • 14:00 15:30
      Welcome and Session 1 - ILC/CLIC Status 1h 30m
    • 15:30 16:00
      Coffee Break 30m
    • 16:00 17:30
      Session 2 - Beam Dynamics 1h 30m
    • 09:00 10:30
      Targets 1h 30m
    • 10:30 11:00
      Coffee Break 30m
    • 11:00 12:30
      Polarisation 1h 30m
    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m
    • 14:00 18:00
      Workshop Excursion 4h
    • 19:00 22:00
      Workshop Dinner 3h
    • 09:00 10:30
      Theory 1h 30m
    • 10:30 11:00
      Coffee Break 30m
    • 11:00 12:30
      New Projects, FCC, Alegro, ThomX, etc. 1h 30m
    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m
    • 14:00 15:30
      New ideas, Muon production 1h 30m
    • 15:30 16:00
      Coffee Break 30m
    • 16:00 17:30
      Discussions 1h 30m
Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×