Spanish Language Teacher Programme

Europe/Zurich
CERN

CERN

Francisco Barradas-Solas (Comunidad de Madrid), Jeff Wiener (CERN)
Description

El programa para profesores de lengua española 2019 tendrá lugar del 28 de julio al 2 de agosto de 2019.
Mediante charlas, talleres prácticos y visitas a instalaciones experimentales y exposiciones se llevará a los participantes a las fronteras de la física de partículas. Esperamos que los asistentes vuelvan a España como embajadores, dispuestos a transmitir sus experiencias a las próximas generaciones de físicos, ingenieros, informáticos…


Spanish Language Teacher Programme:
https://indico.cern.ch/e/ESLTP19

Teacher Programme Manager:
Jeff Wiener: 0041 75 411 9010

In case of emergency:
CERN fire brigade: 0041 22 76 74444

    • 17:00 21:00
      Welcome to CERN! 503/1-001 - Council Chamber

      503/1-001 - Council Chamber

      CERN

      162
      Show room on map
    • 09:00 12:30
      Lectures 503/1-001 - Council Chamber

      503/1-001 - Council Chamber

      CERN

      162
      Show room on map
      • 09:00
        Introducción a la fisica de partículas: el modelo estándar 1h 15m
        Speaker: Dr Mario Herrero Valea (EPFL - Ecole Polytechnique Federale Lausanne (CH))
      • 10:35
        Introducción a la física experimental de partículas 1h 15m
        Speaker: Alejandro Gomez Espinosa (ETH Zurich (CH))
    • 12:30 13:45
      Lunch break 1h 15m
    • 13:45 14:45
      Lectures 513/1-024

      513/1-024

      CERN

      50
      Show room on map
      • 13:45
        Tecnologías de la Información en el CERN: computación científica con impacto en la sociedad 1h
        Speaker: Xavier Espinal (CERN)
    • 14:45 18:00
      Visits
      • 14:45
        Data Centre & Antimatter factory 2h 15m

        The whole group meets in front of the CERN hotel (Building 39) at 14:45!

        Group 1

        14:45-15:00 Walk from CERN hotel to Data Centre
        15:00-15:45 Data Centre
        15:45-16:30 AD
        16:30-17:00 Walk from AD to Building 300

        Group 2

        14:45-15:00 Walk from CERN hotel to AD
        15:00-15:45 AD
        15:45-16:30 Data Centre
        16:30-17:00 Walk from Data Centre to Building 300

      • 17:00
        Synchrocyclotron - Group 1 30m
      • 17:30
        Synchrocyclotron - Group 2 30m
    • 09:00 12:45
      Lectures 13/2-005

      13/2-005

      CERN

      90
      Show room on map
    • 12:45 14:00
      Lunch break 1h 15m
    • 14:00 17:00
      Workshops & Visits
      • 14:00
        Cloud Chamber Workshop & Microcosm+GLOBE 3h

        The whole group meets in front of S'Cool LAB at 14:00!

        Group 1

        14:00-15:30 Cloud chamber workshops
        15:30-17:00 Microcosm & GLOBE exhibitions

        Group 2

        14:00-15:30 Microcosm & GLOBE exhibitions
        15:30-17:00 Cloud chamber workshops

    • 17:00 20:00
      Lectures 500/1-001 - Main Auditorium

      500/1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      • 18:00
        Einstein, el vacío y la nada 1h
        Speaker: Alvaro De Rujula (Consejo Superior de Investigaciones Cientificas (CSIC) (ES))
    • 08:00 12:40
      Lectures 222/R-001

      222/R-001

      CERN

      200
      Show room on map
      • 08:45
        TBD 1h
      • 09:45
        Microbreak 5m
      • 09:50
        Q & A: sesión de preguntas y respuestas 1h
      • 10:50
        Coffee break 20m
      • 11:10
        TBC (Talleres prácticos de física de partículas: Introducción a la Masterclass ATLAS) 1h 30m
    • 12:40 13:50
      Lunch break 1h 10m
    • 13:50 14:30
      Lectures 774/R-013

      774/R-013

      CERN

      104
      Show room on map

      The bus leaves in front of the CERN hotel (Building 39) at 13:50!

      • 14:00
        La cadena de aceleradores del CERN 30m
        Speaker: Reyes Alemany Fernandez (CERN)
    • 14:30 16:00
      Visits
      • 14:30
        CERN Control Centre & AMS POCC 1h 30m

        Group 1

        14:30-15:10 CCC
        15:10-15:20 Transport from CCC to AMS
        15:20-15:50 AMS
        15:50-16:00 Transport from AMS to the CERN hotel

        Group 2

        14:30-15:10 AMS
        15:10-15:20 Transport from AMS to CCC
        15:20-15:50 CCC
        15:50-16:00 Transport from CCC to the CERN hotel

    • 16:00 23:00
      Social Events
    • 08:45 10:15
      Visits
      • 08:45
        Cryogenic test facility hall SM18 1h 30m

        The bus leaves in front of the CERN hotel (Building 39) at 8:50!

        08:50-09:00 Transport from the CERN hotel to SM18
        09:00-10:00 SM18
        10:00-10:10 Transport from SM18 to the CERN hotel

    • 10:15 10:30
      Coffee break 15m
    • 10:30 12:30
      Lectures 40/S2-A01 - Salle Anderson

      40/S2-A01 - Salle Anderson

      CERN

      100
      Show room on map
      • 10:30
        Aplicaciones de la física de partículas 1h 10m
        Speaker: Jose Miguel Jimenez (CERN)
      • 11:40
        Mi vida en el CERN 50m
    • 12:30 13:30
      Lunch break 1h
    • 13:30 16:30
      Visits 13/2-005

      13/2-005

      CERN

      90
      Show room on map
      • 13:30
        CMS Cavern 3h

        The bus leaves in front of the CERN hotel (Building 39) at 13:30!

        13:30-14:00 Transport from the CERN hotel to CMS
        14:00-16:00 CMS Cavern
        16:00-16:30 Transport from CMS to the CERN hotel

    • 16:30 17:00
      Tea break 30m
    • 17:00 19:30
      Lectures 500/1-001 - Main Auditorium

      500/1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      • 17:00
        El primer segundo del Universo 1h 30m
        Speaker: Daniel G. Figueroa (EPFL - Ecole Polytechnique Federale Lausanne (CH))
    • 08:45 13:00
      Lectures 503/1-001 - Council Chamber

      503/1-001 - Council Chamber

      CERN

      162
      Show room on map
      • 08:45
        TBD 1h 10m
      • 09:55
        Microbreak 5m
      • 10:00
        The Future of Particle Physics 1h
        Speaker: Jonathan R. Ellis (University of London (GB))
      • 11:00
        Coffee break 20m
      • 11:20
        Muy bonito, pero ¿qué hago yo ahora en el aula? 55m
      • 12:15
        Despedida y cierre 45m
        Speaker: Jeff Wiener (CERN)
Your browser is out of date!

If you are using Internet Explorer, please use Firefox, Chrome or Edge instead.

Otherwise, please update your browser to the latest version to use Indico without problems.

×