Big Science and Innovation: Physics Discoveries Shaping Future Societies

Europe/Zurich
3179/R-E06 (CERN)

3179/R-E06

CERN

IdeaSquare
50
Show room on map
Shantha Liyanage
Description

The purpose of the Workshop is to kick-start the writing and editing process of the proposed book project to be published by OUP in 2020.

Directions on how to get to CERN you can find here: https://home.cern/directions

When on CERN site, you can find the meeting venue Ideasquare with this Google-map: https://goo.gl/WNSa6P

For registering your laptop/mobile phone for wifi access at CERN, please fill in a request here: http://cern.ch/registerVisitorComputer - and use Jere-Santeri Palomäki as the CERN contact person (on the last page of the request form).

For requesting a room at the CERN Hostel, please go here.

Participants
  • Adam Swallow
  • Agusti Canals Parera
  • Amalia Ballarino
  • Beatrice Bressan
  • Christine Kourkoumelis
  • Christine Thong
  • Faiz Shah
  • Manh Ha Luong
  • Markus Nordberg
  • Pablo Garcia Tello
  • Peter Jenni
  • Ruediger Wink
  • Shantha Liyanage
  • Steven Goldfarb
  • Stig Johannessen
  • Timothy Boyle
  • Viktorija Skvarciany
    • 9:00 AM 9:30 AM
      Registration and Coffee 30m
    • 9:30 AM 9:45 AM
      Welcome and introductions 15m

      Intro by Shantha Liyanage, Markus Nordberg and Stig Johannessen

      Speakers: Shantha Liyanage, Dr Stig Johannessen
    • 9:45 AM 10:00 AM
      Overview of the book, key themes and key research questions 15m
      Speakers: Shantha Liyanage, Dr Stig Johannessen
    • 10:00 AM 10:30 AM
      Suggestions and guidelines from the Publisher perspective 30m
      Speaker: Mr Adam Swallow (OUP)
    • 10:30 AM 11:00 AM
      Coffeee Break 30m
    • 11:00 AM 12:15 PM
      Panel Discussion (1) - Chapters 2, 3 & 4 - Innovation Pathways from the Past 1h 15m
      Speakers: Jim Virdee (Imperial College (GB)), Ludovico Pontecorvo (CERN), Lyn Evans (Imperial College (GB)), Peter Jenni (Albert Ludwigs Universitaet Freiburg (DE))
    • 12:15 PM 1:30 PM
      Lunch Break 1h 15m
    • 1:30 PM 2:30 PM
      Panel Discussion (2) - Chapter 5, 6 & 7 - Innovation Breakthroughs; Future Innovations 1h
      Speakers: Dr Amalia Ballarino (CERN), Christine Kourkoumelis (National and Kapodistrian University of Athens (GR)), Michael Benedikt (CERN)
    • 2:30 PM 3:30 PM
      Synthesis of Day 1 1h
      Speaker: Shantha Liyanage
    • 3:30 PM 5:00 PM
      Visit to an Experimental Facility 1h 30m
      Speaker: Markus Nordberg (CERN)
    • 7:00 PM 9:00 PM
      Dinner at Restaurant 1 2h
    • 9:30 AM 9:45 AM
      Expectations for the Day 15m
      Speaker: Shantha Liyanage
    • 9:45 AM 10:45 AM
      Panel Discussion (3) - Theoretical Framework for the Book; Bridging Management Theories 1h
      Speakers: Agusti Canals Parera (The Barcelona Institute of Science and Technology (BIST) (ES)), Beatrice Bressan (Case Western Reserve University (US)), Chris Thong (Swinburne University, Design Factory Melbourne), Markus Nordberg (CERN), Pablo Garcia Tello (CERN), Shantha Liyanage, Dr Stig Johanssen, Dr Viktorija Skvarciany
    • 10:45 AM 11:15 AM
      Coffee Break 30m
    • 11:15 AM 12:30 PM
      Panel Discussion (4) - Chapters 8, 9 & 10; Science and Society Links 1h 15m
      Speakers: Beatrice Bressan (Case Western Reserve University (US)), Dr Faiz Shah, Dr Rudiger Wink (Leipzig University), Dr Stig Johannessen
    • 12:30 PM 1:45 PM
      Lunch break 1h 15m
    • 1:45 PM 2:45 PM
      Panel Discussion (5) - Chapters 11,12 & 13 1h
      Speakers: Amalia Ballarino (CERN), Beatrice Bressan (Case Western Reserve University (US)), Chris Thong (Swinburne University, Design Factory Melbourne), Pablo Garcia Tello (CERN), Prof. Ruediger Wink (Leipzig), Steven Goldfarb (University of Melbourne (AU))
    • 2:45 PM 3:45 PM
      Identify (significant) gaps or omissions 1h
      Speaker: Shantha Liyanage
    • 9:30 AM 10:30 AM
      Discussion on research writing process, identify research resources, agree on writing protocols and time lines 1h
      Speaker: Shantha Liyanage
    • 10:30 AM 11:00 AM
      Coffee break 30m
    • 11:00 AM 12:30 PM
      Milestones and deadlines, general agreement on drafts and next meeting 1h 30m
      Speaker: Shantha Liyanage
    • 12:30 PM 12:45 PM
      Conclusions 15m
      Speaker: Shantha Liyanage
    • 2:20 PM 4:20 PM
      Visit to CMS- Bus leaves from B39 at 14.20!!! 2h

      Karim Akrour, Tel: 0033 6 13 87 56 16 / 163695.