LHC EW WG General Meeting

Europe/Zurich
4/3-006 - TH Conference Room (CERN)

4/3-006 - TH Conference Room

CERN

100
Show room on map
Registration
Participants
  • Tuesday, 17 December
    • 09:30 12:00
      Topical Session: Global Fits and Reinterpretation of SM Measurements
      • 09:30
        Summary of Global Interpretation from the Saclay Workshop 20m
      • 10:00
        Which additional information has to be provided for measurements? 20m
      • 10:30
        Available MC Tools for EFT (Re)interpretations 20m
      • 11:00
        Discussion: Common LHC infrastructure/framework for Global Fits 1h
    • 12:00 13:30
      Lunch Break 1h 30m
    • 13:30 16:00
      Topical Session: News on Monte Carlo Generator Events
      • 13:30
        Latest Developments on NLO EW Corrections 45m
      • 14:15
        NNLO-PS Calculations without grids 45m
      • 15:00
        Discussion on Sensitivity of multiboson processes to higher order corrections 1h
    • 16:00 16:30
      Coffee Break 30m
    • 16:30 18:00
      Topical Session: Presentation of new Measurements and Discussions
      • 16:30
        Precision Measurements of W Boson Cross Sections with CMS 30m
      • 17:00
        Precision Measurements of Z Boson Cross Sections with ATLAS 30m
    • 18:00 20:00
      Holiday Drinks and Snacks 2h
  • Wednesday, 18 December
    • 09:00 12:00
      Topical Session: Status and Next Steps of Yellow Reports
      • 09:00
        Status and Plans from the EW Precision Group 30m
      • 09:30
        Status and Plans of the Multi-Boson Group 30m
      • 10:00
        Status and Plans of the QCD Group 30m
      • 10:30
        Discussion on approval formalities and common timelines 1h 30m
    • 12:00 13:00
      Lunch Break 1h
    • 13:00 15:00
      Topical Session: New Developments on PDFs
      • 13:00
        Relevance Photon PDFs and Photon Induced processes 1h
      • 14:00
        PDF Benchmarking 1h
    • 15:00 17:00
      Visit of ATLAS or CMS (special registration required) 2h