UK Teachers Programme 03/2010

Europe/Zurich
40-S2-B01 - Salle Bohr (CERN)

40-S2-B01 - Salle Bohr

CERN

100
Show room on map
Mick Storr
Description
UK Teachers Programme sponsored by RCUK and organised in collaboration with the National Science Learning Centre
    • 19:00 20:00
      Informal Dinner and Welcome 1h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 08:30 09:30
      Introduction to CERN 1h 40-S2-B01 - Salle Bohr

      40-S2-B01 - Salle Bohr

      CERN

      100
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
      LHC Rap
      Slides
      Video
    • 09:30 10:30
      Introduction to Accelerators 1h 40-S2-B01 - Salle Bohr

      40-S2-B01 - Salle Bohr

      CERN

      100
      Show room on map
      Speaker: Elena Wildner (CERN)
      Slides
    • 11:00 12:00
      Particle Physics (1/3) 1h 40-S2-B01 - Salle Bohr

      40-S2-B01 - Salle Bohr

      CERN

      100
      Show room on map
      Speaker: Rolf Landua (CERN)
      Slides
    • 12:00 14:00
      Lunch 2h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 13:30 14:30
      Particle Physics (2/3) 1h 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Rolf Landua (CERN)
      Slides
    • 15:30 17:00
      Build a Cloud Chamber 1h 30m 40-S2-B01 - Salle Bohr

      40-S2-B01 - Salle Bohr

      CERN

      100
      Show room on map
      Hands-on build a cloud chamber
      Speaker: Mick Storr (CERN)
      document
    • 17:00 18:30
      Visit the ATLAS Visitor Centre 1h 30m 3162 R-D01

      3162 R-D01

      CERN

      Speakers: Mick Storr (CERN) , Nikos Konstantinidis (University College London)
    • 18:30 19:15
      Review 45m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

      Discussion of day's programme in groups
    • 09:00 10:00
      The CMS Experiment 1h 40-S2-B01 - Salle Bohr

      40-S2-B01 - Salle Bohr

      CERN

      100
      Show room on map
      Speaker: Dr. Piotr Traczyk (CERN)
      Slides
    • 10:00 11:00
      Particle Physics (3/3) 1h 40-S2-B01 - Salle Bohr

      40-S2-B01 - Salle Bohr

      CERN

      100
      Show room on map
      Speaker: Rolf Landua (CERN)
      Slides
    • 11:30 12:30
      Q/A session 1h 40-S2-B01 - Salle Bohr

      40-S2-B01 - Salle Bohr

      CERN

      100
      Show room on map
      Speaker: Rolf Landua (CERN)
    • 12:30 13:30
      Lunch 1h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 14:00 15:30
      Visit SM-18 1h 30m 33 R-009 ()

      33 R-009

      Visit the superconducting magnet test facility
      Speakers: Mick Storr (CERN) , Dr. Vincent Smith (University of Bristol)
    • 15:30 17:00
      Visit CERN Control Centre 1h 30m 33 R-009

      33 R-009

      CERN

      Speakers: Mick Storr (CERN) , Dr. Vincent Smith (University of Bristol)
    • 17:00 18:00
      What next ? 1h 40-S2-B01 - Salle Bohr

      40-S2-B01 - Salle Bohr

      CERN

      100
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 20:00 22:00
      Programme Dinner 2h Place de la Navigation (Hotel Edelweiss)

      Place de la Navigation

      Hotel Edelweiss

      Place de la Navigation
      Speaker: Mick Storr (CERN)
      Map
    • 09:00 10:00
      Anti-matter teaching modules 1h 40-S2-B01 - Salle Bohr

      40-S2-B01 - Salle Bohr

      CERN

      100
      Show room on map
      Speaker: Terrence Baine (CERN Teacher in Residence)
      Teaching resource
    • 10:30 11:30
      Medical Applications of Particle Physics 1h 40-S2-B01 - Salle Bohr

      40-S2-B01 - Salle Bohr

      CERN

      100
      Show room on map
      Speaker: Manjit Dosanjh (CERN)
      Slides
    • 11:30 12:00
      Programme Evaluation and Close 30m 40-S2-B01 - Salle Bohr

      40-S2-B01 - Salle Bohr

      CERN

      100
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×