Polish School Programme 03/2010

Europe/Zurich
AB Auditorium Meyrin (CERN)

AB Auditorium Meyrin

CERN

Piotr Traczyk (CERN)
    • 9:00 AM 9:45 AM
      Introduction to accelerators/Wstęp do akceleratorów 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Dr Mariusz Sapiński (CERN)
      Slides
    • 10:00 AM 11:00 AM
      PS/AD – Synchrotron protonowy (PS) i Dezakcelerator Antyprotonów (AD) oraz “Fabryka Antymaterii” 1h AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

    • 11:00 AM 12:00 PM
      Visit CCC / Wizyta w CCC 1h 874/R-030 - CCC

      874/R-030 - CCC

      CERN

      50
      Show room on map
      Speaker: Edward Nowak (CERN / AGH Univ. of Science)
    • 12:00 PM 2:00 PM
      Lunch 2h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 2:00 PM 3:00 PM
      Visit: Magnet Test Hall SM18 / Wizyta w hali testów magnesów SM18 1h SM18

      SM18

      CERN

      Speakers: Czeslaw Fluder (CERN / AGH Univ. of Science & Technology), Michal Kwiatek (CERN)
    • 3:00 PM 5:30 PM
      Hands-on Build a Cloud Chamber / Komora mgłowa – zrób to sam 2h 30m 6/2-004

      6/2-004

      CERN

      15
      Show room on map
      Speaker: Dr Piotr Traczyk (CERN)
    • 3:00 PM 5:30 PM
      Hands-on Classical experiments/ Klasyczne eksperymenty fizyczne w pigułce 2h 30m 3-R-001

      3-R-001

      CERN

      Speakers: Adam Drozd (Unknown), Arkadiusz Gorzawski (AGH Univ. Sci. Tech., Phys.&Appl.CS)
    • 9:00 AM 10:30 AM
      Introduction to High Energy Physics / Wstęp do fizyki wysokich energii 1h 30m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Dr Piotr Traczyk (CERN)
      Slides
    • 10:30 AM 11:30 AM
      Introduction to Detectors / Wstęp do detektorów 1h AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Dr Julia Hoffman (SMU)
      Slides
    • 11:30 AM 1:00 PM
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 1:00 PM 2:00 PM
      Visit ATLAS VC + 3d Film / Wizyta: Wystawa eksperymentu ATLAS + Film 3d 1h ATLAS Visitors' Center

      ATLAS Visitors' Center

      CERN

      Speakers: Dr Julia Hoffman (SMU), Karol Kruzelecki (Cracow University of Technology-Unknown-Unknown)
    • 2:00 PM 7:30 PM
      Discover Geneva Treasure Hunt 5h 30m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 9:00 AM 9:45 AM
      Finding a needle in a hay stack /Jak znaleźć igłę w stogu siana 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Piotr Golonka
    • 10:00 AM 11:00 AM
      Question and Answer Session / Sesja pytań i odpowiedzi 1h AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: All
    • 11:00 AM 12:00 PM
      Visit the Computing Center / Wizyta w Centrum Komputerowym 1h Computing Center

      Computing Center

      CERN

      Speakers: Michal Ropka (CERN), Pawel Grzywaczewski (CERN)
    • 12:00 PM 2:00 PM
      Lunch 2h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN