Polish Teachers Programme 4/2010

Europe/Zurich
6-2-024 - BE Auditorium Meyrin (CERN)

6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

CERN

120
Show room on map
Andrzej Siemko (CERN) , Mick Storr
    • 17:30 18:00
      Welcome aperitif 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 18:00 19:30
      Short site tour and introduction to the programme 1h 30m 6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Designed to help participants orient themselves on CERN Meyrin site and locate lecture rooms. An opportunity to ask questions about all aspects of the programme.
      Speakers: Andrzej Siemko (CERN) , Mick Storr (CERN)
    • 19:30 21:00
      An informal dinner together 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 09:00 09:45
      Introduction to CERN/ Wprowadzenie do CERN 45m 6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Dr. Andrzej SIEMKO (CERN AT-MTM)
      Slides
    • 10:00 10:45
      Introduction to particle physics/ Wstep do fizyki czastek elementarnych 45m 6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Krzysztof Kurek (Nuclear Theory Department)
      Slides
    • 11:00 11:45
      Introduction to accelerators/Wstęp do fizyki akceleratorów 45m 6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Mariusz Sapinski (CERN)
      Slides
    • 12:00 13:30
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 14:00 17:30
      Hands-on Classical experiments/Klasyczne eksperymenty fizyczne w pigułce 3h 30m 3-R-002 - Teacher Training Room

      3-R-002 - Teacher Training Room

      CERN

      49
      Show room on map
      14:00 Subgroup B 15:00 Subgroup C 16:00 Subgroup A
      Speakers: Adam Drozd (AGH Krakow) , Arkadiusz Gorzawski (AGH Univ. Sci. Tech., Phys.&Appl.CS) , Edward Nowak (AGH Krakow)
    • 14:00 17:30
      Introduction to program evaluation 3h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

      14:00 Subgroup C 15:00 Subgroup A 16:00 Subgroup B
    • 14:00 17:30
      Visit the Microcosm 3h 30m Building 33 - Reception

      Building 33 - Reception

      CERN

      14:00 Subgroup A 15:00 Subgroup B 16:00 Subgroup C
    • 18:00 19:00
      Lecture Review. 1h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

      Speakers: Andrzej Siemko (CERN) , Mick Storr (CERN)
    • 09:00 09:45
      What is missing in the Standard Model - concepts and ideas /Czego brakuje w Modelu Standardowym - koncepty i idee 45m 6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Krzysztof Kurek (Nuclear Theory Department)
      Slides
    • 10:00 10:45
      How one can "see" elementary particles? / Jak "zobaczyc" czastki elementarne? 45m 6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Dr. Piotr Traczyk (CERN)
      Slides
    • 11:00 11:45
      How the LHC works and how it has been built / Jak dziala i jak budowano LHC 45m 6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Andrzej Siemko (CERN)
      Slides
    • 12:00 14:00
      Lunch 2h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 14:00 17:30
      Hands-on Build a Cloud Chamber / Komora mgłowa – zrób to sam 3h 30m 6-2-004

      6-2-004

      CERN

      40
      Show room on map
      14:00 Subgroup B 15:00 Subgroup C 16:00 Subgroup A
      Speaker: Dr. Piotr Traczyk (CERN)
    • 14:00 17:30
      PS/LINAC and LEIR 3h 30m 6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      14:00 Subgroup C 15:00 Subgroup A 16:00 Subgroup B
      Speakers: Andrzej Siemko (CERN) , Dr. Mariusz Sapinski (CERN)
    • 14:00 17:30
      Visit the Computer Centre / Wizyta w Centrum Komputerowym 3h 30m 6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      14:00 Subgroup A 15:00 Subgroup B 16:00 Subgroup C
      Speakers: Artur Wiecek (CERN) , Mariusz Piorkowski , Michal Ropka (CERN) , Pawel Grzywaczewski (CERN)
    • 18:00 19:00
      Lecture Review 1h 6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
    • 09:00 09:45
      Finding a needle in a hay stack /Jak znaleźć igłę w stogu siana 45m 6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Dr. Piotr Golonka (CERN)
      Slides
    • 10:00 10:45
      What physicists expect from LHC experiments/Czego oczekuja fizycy w eksperymentach LHC 45m 6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Dr. Piotr Traczyk (CERN)
      Slides
    • 11:00 11:45
      Accelerators and particle detectors around us/ Akceleratory i detektory cząstek wokół nas 45m 6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Dr. Sławomir Wronka (Soltan Institute for Nuclear Studies)
      Slides
    • 12:00 14:00
      Lunch 2h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 14:00 19:30
      Discover Geneva Treasure Hunt 5h 30m
    • 19:30 22:00
      Programme Dinner 2h 30m 2, Place de la Navigation (Hotel Edelweiss)

      2, Place de la Navigation

      Hotel Edelweiss

    • 09:00 09:45
      Exploring and Modeling the Universe / Poznawanie i Modelowanie Wszechswiata 45m 6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Prof. Marek Demianski (Institut of Physics, University of Warsaw)
      Slides
    • 10:00 10:45
      Acccelerators and medicine/Akceleratory i medycyna 45m 6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Dr. Slawomir Wronka (Soltan Institute for Nuclear Studies)
      Slides
    • 11:00 12:00
      Q/A Accelerators/Detectors 1h 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speakers: Andrzej Siemko (CERN) , Dr. Mariusz Sapinski (CERN) , Dr. Piotr Traczyk (CERN) , Slawomir Wronka
    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 14:00 15:00
      Visit the ATLAS Visit Centre / Wizyta w Centrum Wizyt Eksperymentu ATLAS 1h
      Speaker: Wieslaw Iwanski (CERN/INP PAN Cracow)
    • 15:00 17:30
      Visit Accelerator Technology Test Hall / Wizyta w Hali Testow Technologii Akceleratorowych 2h 30m
      15:00 Subgroup A 16:00 Subgroup B
      Speaker: Mr. Adam Drozd (Cern)
    • 15:00 17:30
      Visit the CCC / Wizyta w Centrum Kontroli Akceleratorow 2h 30m
      15:00 Subgroup B 16:00 Subgroup A
      Speakers: Mr. Edward Nowak (CERN) , Dr. Mariusz Sapinski (CERN)
    • 09:00 09:45
      Physics on the Sun / Fizyka na sloncu 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Marek Demianski (University of Warsaw)
      Slides
    • 10:00 10:45
      How to see the Sun in a mine? / Jak zobaczyć słońce w kopalni? 45m 6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Dr. Ewa Rondio (Soltan Institute for Nuclear Studies, Warsaw, Poland)
      Slides
    • 11:00 11:45
      Q/A Particle Physics/Cosmology 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speakers: Dr. Ewa Rondio (Soltan Institute for Nuclear Studies, Warsaw, Poland) , Marek Demianski (University of Warsaw) , Dr. Piotr Traczyk (CERN)
    • 11:45 13:30
      Lunch 1h 45m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 13:30 19:30
      Working groups : What we have learned, what we can transfer to our students, follow-up actions 6h 6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
    • 19:30 20:00
      Treasure Hunt Prize Giving 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

      Speaker: Dr. Andrzej SIEMKO (CERN AT-MTM)
    • 20:00 20:30
      Programme evaluation and close 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

      Speaker: Dr. Andrzej SIEMKO (CERN AT-MTM)
    • 09:30 10:00
      Depart 30m 6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×