Bulgarian Teachers Programme 2010

Europe/Zurich
30/7-018 - Kjell Johnsen Auditorium (CERN)

30/7-018 - Kjell Johnsen Auditorium

CERN

190
Show room on map
Mick Storr
    • 6:00 PM 7:00 PM
      Arrival at Hotel / Пристигане в хотела 1h 30/7-018 - Kjell Johnsen Auditorium

      30/7-018 - Kjell Johnsen Auditorium

      CERN

      190
      Show room on map
    • 7:00 PM 8:00 PM
      Dinner / Вечеря 1h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 9:00 AM 9:15 AM
      Welcome to CERN/ Добре дошли в ЦЕРН 15m 30/7-018 - Kjell Johnsen Auditorium

      30/7-018 - Kjell Johnsen Auditorium

      CERN

      190
      Show room on map
      Speaker: Mick STORR
    • 9:15 AM 9:30 AM
      Introduction to the programme / Въведение в програмaта 15m 30/7-018 - Kjell Johnsen Auditorium

      30/7-018 - Kjell Johnsen Auditorium

      CERN

      190
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr
    • 9:30 AM 10:30 AM
      Introduction to CERN / Въведение в ЦЕРН 1h 30/7-018 - Kjell Johnsen Auditorium

      30/7-018 - Kjell Johnsen Auditorium

      CERN

      190
      Show room on map
      Speaker: Svetlomir STAVREV (svetlomir.stavrev@cern.ch)
      Slides
    • 10:30 AM 11:00 AM
      Introduction to Particle Physics / Въведение във физиката на елементарните частици 30m 30/7-018 - Kjell Johnsen Auditorium

      30/7-018 - Kjell Johnsen Auditorium

      CERN

      190
      Show room on map
      Speaker: Vladimir Genchev (Department of High Energy and Cosmic Rays)
      Slides
    • 11:00 AM 11:30 AM
      Detectors / Детектори 30m 30/7-018 - Kjell Johnsen Auditorium

      30/7-018 - Kjell Johnsen Auditorium

      CERN

      190
      Show room on map
      Speaker: Vladimir GENCHEV (vladimir.genchev@cern.ch)
      Slides
    • 11:30 AM 12:30 PM
      Introduction to accelerators / Въведение в ускорителите 1h 30/7-018 - Kjell Johnsen Auditorium

      30/7-018 - Kjell Johnsen Auditorium

      CERN

      190
      Show room on map
      Speaker: Angel ANGELOV (angelov@inrne.bas.bg)
      Slides
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 2:00 PM 3:30 PM
      Visit ATLAS Visitor Centre / Визита в посетителския център на ATLAS 1h 30m 3162/1-G01 - ATLAS 3D/VISITOR CENTRE

      3162/1-G01 - ATLAS 3D/VISITOR CENTRE

      CERN

      20
      Show room on map
      Speakers: Peter VANKOV (peter.vankov@cern.ch) , Theodore TODOROV (LAPP, Annecy)
    • 3:30 PM 5:30 PM
      Visit Microcosm / Посещение на Микрокосм 2h 33-R-001

      33-R-001

      CERN

    • 5:30 PM 6:30 PM
      Revision of the Day /Преглед на деня 1h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 9:00 AM 10:30 AM
      Cosmology / Kосмология 1h 30m 30/7-018 - Kjell Johnsen Auditorium

      30/7-018 - Kjell Johnsen Auditorium

      CERN

      190
      Show room on map
      Speaker: Daniela KIRILOVA (IA, BAS)
      Slides
    • 10:30 AM 12:30 PM
      Medical Physics / Медицинска физика 2h 30/7-018 - Kjell Johnsen Auditorium

      30/7-018 - Kjell Johnsen Auditorium

      CERN

      190
      Show room on map
      Speaker: Lachezar AVRAMOV (IE, BAS)
      Slides
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 2:00 PM 8:00 PM
      Discover Geneva Treasure Hunt / Открий Женева, Лов на съкровища 6h
    • 8:00 PM 10:00 PM
      Programme Dinner / Официална вечеря 2h 30/7-018 - Kjell Johnsen Auditorium

      30/7-018 - Kjell Johnsen Auditorium

      CERN

      190
      Show room on map
    • 9:00 AM 10:00 AM
      Exotic Nuclei: Nuclear Structure and Nuclear Reactions/ Екзотични ядра: ядрена cтруктура и ядрени реакции 1h 30/7-018 - Kjell Johnsen Auditorium

      30/7-018 - Kjell Johnsen Auditorium

      CERN

      190
      Show room on map
      Speaker: Mitko GAIDAROV (INRNE, BAS)
      Slides
    • 10:00 AM 11:00 AM
      Experiments beyond the Standard Model / Експеримент 1h 30/7-018 - Kjell Johnsen Auditorium

      30/7-018 - Kjell Johnsen Auditorium

      CERN

      190
      Show room on map
      Speaker: Plamen IAYDJIEV (INRNE, BAS)
      Slides
    • 11:00 AM 12:30 PM
      Overview of the Accelerators’ Control at CERN / Преглед на Управлението на Ускорителите в CERN 1h 30m 30/7-018 - Kjell Johnsen Auditorium

      30/7-018 - Kjell Johnsen Auditorium

      CERN

      190
      Show room on map
      Speaker: Zornitsa Zaharieva (CERN)
      Slides
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m Restaurant no. 1

      Restaurant no. 1

    • 2:00 PM 3:30 PM
      Visit LHC Magnet Test Facility / Посещение на тестовата установка на LHC магнитите 1h 30m 2173-R-001

      2173-R-001

      CERN

      Speakers: Ivan Glushkov , Tzanko Spassoff (LIP Laboratorio de Instrumentacao e Fisica Experimental (LIP)-Un) , Zornitsa Zaharieva (CERN)
    • 3:30 PM 6:30 PM
      Visit to LHC Control Centre / Посещение на контролния център на LHC (CCC Conference Room) 3h 874/R-030 - CCC

      874/R-030 - CCC

      CERN

      50
      Show room on map
      Speakers: Ivan Glushkov , Tzanko Spassoff (LIP Laboratorio de Instrumentacao e Fisica Experimental (LIP)-Un) , Zornitsa Zaharieva (CERN)
    • 6:30 PM 7:30 PM
      Revision of the Day / Преглед на деня 1h Restaurant no. 1

      Restaurant no. 1

      CERN

    • 9:00 AM 11:00 AM
      ALICE – Heavy Ions Experiment /ALICE – експериментът с тежки йони 2h 40/S2-C01 - Salle Curie

      40/S2-C01 - Salle Curie

      CERN

      115
      Show room on map
      Speaker: Peter Hristov (CERN)
      Slides
    • 11:00 AM 12:30 PM
      CP Violation LHCb/ Нарушение на четността LHCb 1h 30m 40/S2-C01 - Salle Curie

      40/S2-C01 - Salle Curie

      CERN

      115
      Show room on map
      Speaker: Peter VANKOV (CERN)
      Slides
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 2:00 PM 4:00 PM
      Visit ALICE / Посещение на ALICE 2h 30/7-018 - Kjell Johnsen Auditorium

      30/7-018 - Kjell Johnsen Auditorium

      CERN

      190
      Show room on map
      Speakers: Peter Hristov (CERN) , Tzanko Spassoff (LIP Laboratorio de Instrumentacao e Fisica Experimental (LIP)-Un)
    • 4:00 PM 5:30 PM
      Visit LHCb / Посещение на LHCb 1h 30m 30/7-018 - Kjell Johnsen Auditorium

      30/7-018 - Kjell Johnsen Auditorium

      CERN

      190
      Show room on map
      Speakers: Peter VANKOV (NIKHEF) , Tzanko Spassoff (LIP Laboratorio de Instrumentacao e Fisica Experimental (LIP)-Un)
    • 5:30 PM 7:00 PM
      Revision of the Day / Преглед на деня 1h 30m Restaurant no. 1

      Restaurant no. 1

      CERN

    • 9:00 AM 10:00 AM
      CERN Education / Образованието в ЦЕРН 1h Salle Andersson

      Salle Andersson

      CERN

      Speaker: Mick STORR
      Slides
    • 10:00 AM 12:30 PM
      Build a Cloud Chamber / Изграждане на аерозолна камера 2h 30m 30/7-018 - Kjell Johnsen Auditorium

      30/7-018 - Kjell Johnsen Auditorium

      CERN

      190
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 10:00 AM 12:30 PM
      Questionnaires and Evaluation of the Programme / Въпросници и оценка на програмата 2h 30m
    • 10:00 AM 12:30 PM
      Teachers Lab / Учителска лаборатория 2h 30m 30/7-018 - Kjell Johnsen Auditorium

      30/7-018 - Kjell Johnsen Auditorium

      CERN

      190
      Show room on map
      Speaker: Svezhina Dimitrova (PGMT Varna)
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

    • 2:00 PM 3:00 PM
      Bulgarian Teachers Programme - lessons, achievements and prospects / Българската учителска програма – уроци, постижения и перспективи 1h 500/1-001 - Main Auditorium

      500/1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Svezhina DIMITROVA (Astronomical Observatory, Varna)
    • 3:00 PM 3:30 PM
      Visit Computer Centre / Посещение на Computer Centre 30m 500/1-001 - Main Auditorium

      500/1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Zhechka Toteva (CERN)
    • 7:00 PM 10:00 PM
      Bulgarian Dinner / Българска вечеря 3h 30/7-018 - Kjell Johnsen Auditorium

      30/7-018 - Kjell Johnsen Auditorium

      CERN

      190
      Show room on map
    • 9:00 AM 9:20 AM
      Departure / Отпътуване 20m 30/7-018 - Kjell Johnsen Auditorium

      30/7-018 - Kjell Johnsen Auditorium

      CERN

      190
      Show room on map