Italian Teachers Programme 02/2011

Europe/Zurich
Salle Andersson (CERN)

Salle Andersson

CERN

Mick Storr
    • 17:45 18:30
      Welcome Reception 45m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 18:30 19:15
      Overview of the programme 45m 503/1-001 - Council Chamber

      503/1-001 - Council Chamber

      CERN

      162
      Show room on map
      An opportunity to ask questions about all aspects of the programme
      Speakers: Barbara Poli, Marco Cirelli (CERN & CNRS IPhT Saclay)
      Slides
    • 19:30 20:30
      Dinner 1h Salle Andersson

      Salle Andersson

      CERN

    • 08:45 09:00
      Welcome to CERN 15m Salle Andersson

      Salle Andersson

      CERN

      Speaker: Sergio Bertolucci (CERN)
    • 09:00 10:00
      Fisica delle particelle - part 1: le basi 1h Salle Andersson

      Salle Andersson

      CERN

      Speaker: Michelangelo Mangano
      Slides
      Video in CDS
    • 10:15 11:15
      Introduction to CERN 1h Salle Andersson

      Salle Andersson

      CERN

      Speaker: Marco Cirelli (CERN & CNRS IPhT Saclay)
      Slides
    • 11:30 12:15
      Gli acceleratori di particelle – part 1: generalità 45m Salle Andersson

      Salle Andersson

      CERN

      Speaker: Dr Ezio Todesco (CERN)
      Slides
    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 14:00 14:45
      The History of Particle Detection: Camere a bolle e a nebbia 45m 13/2-005

      13/2-005

      CERN

      90
      Show room on map
      Speaker: Maria Fidecaro (Unknown)
    • 15:00 16:00
      Costruire una vera camera a nebbia 1h 6/2-004

      6/2-004

      CERN

      40
      Show room on map
      Speaker: Dr Manuela Cirilli (CERN)
    • 16:15 17:00
      Today's Particle Detection: ATLAS 45m 33-R-009

      33-R-009

      CERN

      Speaker: Alessandra Ciocio (Lawrence Berkeley National Laboratory (LBNL))
    • 17:15 17:45
      Visit ATLAS Visitor Centre 30m Salle Andersson

      Salle Andersson

      CERN

      Speakers: Diego Casadei (New York University), Marco Cirelli (CERN & CNRS IPhT Saclay)
    • 18:00 18:45
      Review 45m Salle Andersson

      Salle Andersson

      CERN

    • 09:00 10:00
      Fisica delle particelle - Parte 2: Beyond the Standard Model 1h Salle Andersson

      Salle Andersson

      CERN

      Speaker: Michelangelo Mangano (CERN)
      Slides
      Video in CDS
    • 10:15 11:00
      Riconoscimento di eventi a CMS – part 1 45m Salle Andersson

      Salle Andersson

      CERN

      Speaker: Andrea Bocci (CERN)
      Slides
      Video in CDS
    • 11:00 11:45
      Gli acceleratori di particelle – seconda parte: la catena di accelerazione del CERN 45m Salle Andersson

      Salle Andersson

      CERN

      Speaker: Mr Luca Bottura (CERN)
      more information
      Slides
      Video in CDS
    • 12:00 12:30
      Experts at your service: Q&A 30m Salle Andersson

      Salle Andersson

      CERN

    • 12:45 14:00
      Lunch 1h 15m Restaurant 1 ()

      Restaurant 1

    • 14:00 15:00
      Visit to PS and LINAC 1h Salle Andersson

      Salle Andersson

      CERN

    • 15:15 17:00
      Workshop: Activity in the Teacher's Lab (?) 1h 45m Salle Andersson

      Salle Andersson

      CERN

    • 18:00 19:00
      Review 1h Salle Andersson

      Salle Andersson

      CERN

    • 09:00 10:00
      Introduzione a CMS 1h Salle Andersson

      Salle Andersson

      CERN

      Speaker: Tiziano Camporesi (CERN)
      Slides
    • 10:00 11:30
      Visit to CMS 1h 30m Salle Andersson

      Salle Andersson

      CERN

    • 12:00 14:00
      Lunch 2h Salle Andersson

      Salle Andersson

      CERN

    • 14:00 14:45
      Fisica delle particelle – parte 3: Discussione 45m 864/1-D02 - BE Auditorium Prevessin

      864/1-D02 - BE Auditorium Prevessin

      CERN

      115
      Show room on map
      Speaker: Michelangelo Mangano (CERN)
      Slides
    • 15:00 15:45
      Gli acceleratori di particelle – parte 3: Applied superconductivity 45m 864/1-D02 - BE Auditorium Prevessin

      864/1-D02 - BE Auditorium Prevessin

      CERN

      115
      Show room on map
      Speaker: Mr Luca Bottura (CERN)
    • 16:00 17:30
      Visit to Microcosm and the Globe 1h 30m Salle Andersson

      Salle Andersson

      CERN

    • 09:00 09:45
      Cosmologia: Dall'infinitamente grande all'infinitamente piccolo – parte 1 45m 593-R-010

      593-R-010

      CERN

      Speaker: Antonio Riotto (INFN, Sezione di Padova)
      Slides
    • 10:00 10:45
      Riconoscimento di eventi a CMS – parte 2 45m 593-R-010

      593-R-010

      CERN

      Speaker: Andrea Bocci (CERN)
      Slides
    • 11:00 11:45
      Gli acceleratori di particelle – parte 4: Magnet design and operation 45m 593-R-010

      593-R-010

      CERN

      Speaker: Dr Ezio Todesco (CERN)
      Slides
    • 12:00 12:30
      Experts at your service: Q/A 30m 593-R-010

      593-R-010

      CERN

    • 12:45 14:00
      Lunch 1h 15m Restaurant 1 ()

      Restaurant 1

    • 14:00 20:00
      Discover Geneva: Treasure Hunt 6h Salle Andersson

      Salle Andersson

      CERN

    • 19:30 21:30
      Programme Dinner 2h Geneva (Hotel Edelweiss)

      Geneva

      Hotel Edelweiss

      Hotel Edelweiss 2, Place de la Navigation
      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 09:00 09:45
      Cosmologia: Dall'infinitamente grande all'infinitamente piccolo – parte 2 45m Salle Andersson

      Salle Andersson

      CERN

      Speaker: Antonio Riotto (INFN, Sezione di Padova)
      Video in CDS
    • 10:00 10:45
      L’Italia, il CERN e la Ricerca 45m Salle Andersson

      Salle Andersson

      CERN

      Speaker: Maurizio Bona (CERN)
    • 11:00 12:00
      Final Review and Goodbye CERN 1h Salle Andersson

      Salle Andersson

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
      Video in CDS
Your browser is out of date!

If you are using Internet Explorer, please use Firefox, Chrome or Edge instead.

Otherwise, please update your browser to the latest version to use Indico without problems.

×