UK Teachers Programme 02/2011

Europe/Zurich
40/S2-B01 - Salle Bohr (CERN)

40/S2-B01 - Salle Bohr

CERN

100
Show room on map
Mick Storr
Description
Sponsored by RCUK in collaboration with the national and regional Science Learning Centres
    • 19:00 19:45
      Welcome to CERN 45m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
      A 50 Year Journey to the Heart of Matter
      General Introduction
      The Large Hadron Collider in 10'
      The LHC Rap
    • 09:00 09:30
      CERN Teacher Programmes 30m 40/S2-B01 - Salle Bohr

      40/S2-B01 - Salle Bohr

      CERN

      100
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
      Slides
    • 09:30 10:30
      Particle Physics (1/3) 1h 40/S2-B01 - Salle Bohr

      40/S2-B01 - Salle Bohr

      CERN

      100
      Show room on map
      Speaker: Rolf Landua (CERN)
      Slides
    • 11:00 12:00
      Particle Physics (2/3) 1h 40/S2-B01 - Salle Bohr

      40/S2-B01 - Salle Bohr

      CERN

      100
      Show room on map
      Speaker: Rolf Landua (CERN)
      Slides
    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 14:00 16:00
      Visit Globe/ Build a Cloud Chamber 2h
      Meet at CERN reception, B33, for Globe visit. Cloud chamber excercise to be held in B354 1-001
      document
      Slides
    • 16:00 17:30
      Visit ATLAS Visitor Centre and Microcosm Exhibition 1h 30m B33 Reception

      B33 Reception

      CERN

    • 09:00 10:00
      Medical Applications of Particle Physics 1h 40/S2-B01 - Salle Bohr

      40/S2-B01 - Salle Bohr

      CERN

      100
      Show room on map
      Replaced by visit to Low Energy Ion Ring (LEIR) and the proton LINAC complex
      Slides
    • 10:30 11:30
      Particle Physics (3/3) 1h 40/S2-B01 - Salle Bohr

      40/S2-B01 - Salle Bohr

      CERN

      100
      Show room on map
      Speaker: Rolf Landua (CERN)
      Slides
    • 11:30 12:30
      Review of the CMS Experiment 1h 40/S2-B01 - Salle Bohr

      40/S2-B01 - Salle Bohr

      CERN

      100
      Show room on map
      Speaker: Dr Piotr Traczyk (CERN)
      Slides
    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m 40/S2-B01 - Salle Bohr

      40/S2-B01 - Salle Bohr

      CERN

      100
      Show room on map
    • 14:00 17:00
      Visit Super Conducting Magnet Test Facility and CMS 3h 40/S2-B01 - Salle Bohr

      40/S2-B01 - Salle Bohr

      CERN

      100
      Show room on map
    • 20:00 22:30
      Programme Dinner 2h 30m Hotel Edelweiss 2, Place de la Navigation

      Hotel Edelweiss 2, Place de la Navigation

    • 09:00 10:00
      Introduction to Accelerators 1h 60-6-015

      60-6-015

      CERN

      Speaker: elena wildner (CERN)
      Slides
    • 10:30 11:15
      Antimatter 45m 60-6-015

      60-6-015

      CERN

      Speaker: Rolf Landua (CERN)
      Slides
      Video
    • 11:15 12:00
      Q/A 45m 60-6-015

      60-6-015

      CERN

    • 12:00 12:15
      Action Plan 15m 60-6-015

      60-6-015

      CERN

    • 12:15 12:30
      Programme Evaluation and Close 15m 40/S2-B01 - Salle Bohr

      40/S2-B01 - Salle Bohr

      CERN

      100
      Show room on map
      Including a visit to Ali Baba's cave.
      Speaker: Mick Storr (CERN)
Your browser is out of date!

If you are using Internet Explorer, please use Firefox, Chrome or Edge instead.

Otherwise, please update your browser to the latest version to use Indico without problems.

×