French Teachers Programme 06/2011

Europe/Zurich
Mick Storr
Le Large Hadron Collider en 10'
LHC Rap
L'histoire du CERN : un voyage de 50 années au coeur de la matière
    • 19:00 20:00
      Informal Dinner 1h Restaurant 1

      Restaurant 1

    • 10:00 10:45
      CERN Education Programmes 45m 40-S2-B01 - Salle Bohr (CERN)

      40-S2-B01 - Salle Bohr

      CERN

      100
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
      Slides
    • 10:30 11:15
      IN2P3 et COSMOS à l’Ecole 45m 40-S2-B01 - Salle Bohr (CERN)

      40-S2-B01 - Salle Bohr

      CERN

      100
      Show room on map
      Speakers: Mr. Arnaud MARSOLLIER (CERN/IN2P3) , Solène Chevalier-Théry (L'Observatoire de Paris)
      Slides
    • 11:30 12:00
      Travail en groupes 30m
    • 12:00 12:45
      Welcome and Introduction to CERN 45m 40-S2-B01 - Salle Bohr (CERN)

      40-S2-B01 - Salle Bohr

      CERN

      100
      Show room on map
      Speaker: Michel Spiro (President CERN Council)
      Slides
    • 14:30 16:00
      Visite PS/LINAC/LEIR 1h 30m Main Building Steps (CERN)

      Main Building Steps

      CERN

      Speakers: Mick Storr (CERN) , Tzanko Spassoff (LIP Laboratorio de Instrumentacao e Fisica Experimental (LIP)-Un)
      Bottle to Bang - French subtitles
    • 16:00 17:00
      Visite Centre de Calcul 1h
    • 18:00 18:45
      Review 45m Restaurant 1

      Restaurant 1

    • 09:00 10:00
      Visit SM-18 1h Reception Building 33 (CERN)

      Reception Building 33

      CERN

      Speakers: Mick Storr (CERN) , Tzanko Spassoff (LIP Laboratorio de Instrumentacao e Fisica Experimental (LIP)-Un)
    • 10:30 11:30
      Visit CCC 1h
      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

    • 14:00 14:45
      Particle Physics (1/3) 45m 593-R-010 (CERN)

      593-R-010

      CERN

      Speaker: Daniel Denegri (DAPNIA)
      Slides
    • 15:00 15:45
      Particle Physics (2/3) 45m 593-R-010 (CERN)

      593-R-010

      CERN

      Speaker: Daniel Denegri (DAPNIA)
    • 16:00 16:45
      Introduction to Detectors 45m 593-R-010 (CERN)

      593-R-010

      CERN

      Speaker: Sylvie Rosier-Lees (CNRS/IN2P3/Lapp)
      Slides
    • 19:30 20:00
      Review 30m B40 Cafeteria (CERN)

      B40 Cafeteria

      CERN

    • 20:00 21:30
      Quark-poker project 1h 30m Salle Andersson (CERN)

      Salle Andersson

      CERN

      Speaker: Patrick Roudeau (IN2P3/Laboratoire de l'Accélérateur Linéaire d'Orsay)
      Slides
    • 09:00 09:45
      Introduction to Accelerators (1/2) 45m Salle Andersson (CERN)

      Salle Andersson

      CERN

      Speaker: Dr. Simone Gilardoni (CERN)
      Slides
    • 10:30 11:15
      Particle Physics (3/3) 45m Salle Andersson (CERN)

      Salle Andersson

      CERN

      Speaker: Daniel Denegri (DAPNIA)
    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m
    • 14:00 14:45
      Introduction to Accelerators (2/2) 45m 222-R-001 (CERN)

      222-R-001

      CERN

      200
      Show room on map
      Speaker: Dr. Simone Gilardoni (CERN)
    • 15:30 19:30
      Visit Geneva 4h Restaurant 1 (CERN)

      Restaurant 1

      CERN

    • 19:30 22:00
      Programme Dinner 2h 30m Place de la Navigation (Hotel Edelweiss)

      Place de la Navigation

      Hotel Edelweiss

      Place de la Navigation
      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 09:00 09:45
      Medical Applications of Particle Physics 45m 13-2-005 (CERN)

      13-2-005

      CERN

      90
      Show room on map
      Speaker: Paul Lecoq (CERN)
    • 10:30 12:30
      Visit CMS 2h Reception Building 33 (CERN)

      Reception Building 33

      CERN

    • 12:30 12:45
      Programme Close 15m
      Speaker: Mick Storr (CERN)
Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×