Bulgarian Teachers Programme 2012

Europe/Zurich
6/2-024 - BE Auditorium Meyrin (CERN)

6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

CERN

21
Show room on map
Mick Storr
    • 1:10 PM 3:10 PM
      Arrival at the airport / Пристигане на летището 2h
      Speakers: Mick Storr (CERN) , Mrs Svezhina Dimitrova (Astronomical Observtory, Varna)
    • 3:10 PM 4:10 PM
      Short site tour / Кратка обиколка на района 1h
      Speakers: Mick Storr (CERN) , Mrs Svezhina Dimitrova (Astronomical Observtory, Varna)
    • 9:00 AM 9:15 AM
      Welcome to CERN/ Добре дошли в ЦЕРН 15m
      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 9:15 AM 9:30 AM
      Introduction to the programme / Въведение в програмaта 15m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      21
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
      Slides
      Video in CDS
    • 9:30 AM 10:30 AM
      Introduction to CERN / Въведение в ЦЕРН 1h 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      21
      Show room on map
      Speaker: Dr Svetlomir Stavrev (CERN)
      Slides
      Video in CDS
    • 10:45 AM 11:30 AM
      Introduction to Particle Physics / Въведение във физиката на елементарните частици 45m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      21
      Show room on map
      Speaker: Vladimir Genchev (Inst. for Nucl. Res. & Nucl. Energy (INRNE) - Bulgarian Academy of Sciences)
      Slides
      Video in CDS
    • 11:30 AM 12:15 PM
      Detectors / Детектори 45m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      21
      Show room on map
      Speaker: Vladimir GENCHEV (Inst. for Nucl. Res. & Nucl. Energy (INRNE) - Bulgarian Academy of Sciences)
      Slides
      Video in CDS
    • 12:15 PM 12:45 PM
      Higgs discovery/ Откритието на Хигс бозона 30m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      21
      Show room on map
      Speaker: Vladimir Genchev (Bulgarian Academy of Sciences (BG))
      Slides
      Video in CDS
    • 1:00 PM 2:00 PM
      Lunch / Обяд 1h Restaurant no. 1

      Restaurant no. 1

      CERN

    • 2:00 PM 4:30 PM
      Visit ATLAS / Визита на ATLAS // Visit GLOBE / Визита в GLOBE 2h 30m 3162/1-G01 - ATLAS 3D/VISITOR CENTRE

      3162/1-G01 - ATLAS 3D/VISITOR CENTRE

      CERN

      20
      Show room on map
      two groups
      Speakers: Tzanko Spassoff (LIP Laboratorio de Instrumentacao e Fisica Experimental de Part) , Zornitsa Zaharieva (CERN)
    • 5:00 PM 8:00 PM
      Visit CMS / Посещение на CMS 3h 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      21
      Show room on map
      Speakers: Borislav Pavlov (University of Sofia) , Plamen Iaydjiev (Inst. for Nucl. Res. & Nucl. Energy (INRNE) - Bulgarian Academy of Sciences) , Vladimir Genchev (Inst. for Nucl. Res. & Nucl. Energy (INRNE) - Bulgarian Academy of Sciences)
    • 9:00 AM 10:00 AM
      Introduction to Accelerators / Въведение в Ускорителите 1h 40/S2-C01 - Salle Curie

      40/S2-C01 - Salle Curie

      CERN

      30
      Show room on map
      Speaker: Angel Angelov (INRNE BAS)
      Slides
      Video in CDS
    • 10:00 AM 11:00 AM
      Heavy Ions: Introduction to ALICE / Тежки йони: Въведение в ALICE 1h 40/S2-C01 - Salle Curie

      40/S2-C01 - Salle Curie

      CERN

      30
      Show room on map
      Speaker: Peter Hristov (CERN)
    • 11:00 AM 12:30 PM
      Atomic nuclei: basic building blocks of matter / Атомни ядра: oсновни градивни клетки на материята 1h 30m 40/S2-C01 - Salle Curie

      40/S2-C01 - Salle Curie

      CERN

      30
      Show room on map
      Speaker: Dimiter Balabanski (INRNE, Bulgarian Academy of Sciences)
      Video in CDS
    • 12:30 PM 1:30 PM
      Lunch 1h Restaurant no. 1

      Restaurant no. 1

      CERN

    • 1:30 PM 3:30 PM
      Build a Cloud Chamber / Изграждане на аерозолна камера / Visit Microcosm 2h 6/2-004

      6/2-004

      CERN

      15
      Show room on map
      Mick Storr for Cloud Chamber; Svejina Dimitrova for Microcosm
      Speakers: Mick Storr (CERN) , Mrs Svezhina Dimitrova (Astronomical Observatory, Varna)
    • 3:30 PM 5:30 PM
      Visit Computer Centre / Visit ISOLDE 2h 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      21
      Show room on map
      Speakers: Anton Topurov (CERN) , Dr Deyan Yordanov (CERN) , Dimiter Balabanski (INRNE, Bulgarian Academy of Sciences) , Zhechka Toteva (CERN)
    • 5:30 PM 6:30 PM
      Meeting with Dr. Leandar Litov and Revision of the Day / Преглед на деня 1h 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      21
      Show room on map
      Speaker: Leandar Litov (University of Sofia (BG))
    • 9:00 AM 9:45 AM
      Introduction in GRID / Въведение в GRID 45m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      21
      Show room on map
      Speaker: Preslav Borislavov Konstantinov (Bulgarian Academy of Sciences (BG))
      Slides
      Video in CDS
    • 9:45 AM 10:30 AM
      Hadron particle detection / Детектиране на адрони 45m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      21
      Show room on map
      Speaker: Stefan Piperov (INRNE/FermiLab)
      Slides
      Video in CDS
    • 10:45 AM 11:30 AM
      Introduction to CERN аccelerator complex and its control / Въведение в комплекса ускорители на ЦЕРН и тяхното управление 45m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      21
      Show room on map
      Speaker: Zornitsa Zaharieva (CERN)
      Slides
      Video
      Video in CDS
    • 11:30 AM 12:30 PM
      Introduction to CMS and ATLAS / Въведение в CMS и ATLAS 1h 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      21
      Show room on map
      Speaker: Borislav Pavlov (University of Sofia (BG))
      Slides
      Video in CDS
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m Restaurant no. 1

      Restaurant no. 1

      CERN

    • 2:00 PM 8:00 PM
      Discover Geneva / Открий Женева 6h
    • 7:30 PM 10:00 PM
      Official Dinner / Официална вечеря 2h 30m Hotel Edelweiss; Place de la Navigation

      Hotel Edelweiss; Place de la Navigation

    • 9:00 AM 9:45 AM
      Experiments beyond the Standard Model / Експерименти извън Стандартния Модел 45m 40/S2-A01 - Salle Anderson

      40/S2-A01 - Salle Anderson

      CERN

      30
      Show room on map
      Speaker: Plamen Iaydjiev (Department of High Energy and Cosmic Rays)
      Slides
      Video in CDS
    • 9:45 AM 11:15 AM
      Cosmology 1h 30m 40/S2-A01 - Salle Anderson

      40/S2-A01 - Salle Anderson

      CERN

      30
      Show room on map
      Speaker: Daniela Kirilova (Institute of Astronomy, Bulgarian Academy of Science)
    • 11:30 AM 12:30 PM
      Medical Physics / Медицинска физика 1h 40/S2-A01 - Salle Anderson

      40/S2-A01 - Salle Anderson

      CERN

      30
      Show room on map
      Speaker: Mrs Katia Sergieva (Sofia Medical University)
      Video in CDS
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m Restaurant no. 1

      Restaurant no. 1

      CERN

    • 2:00 PM 3:30 PM
      Visit LHC Magnet Test Facility / Посещение на тестовата установка на LHC магнитите 1h 30m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      21
      Show room on map
      Speakers: Dr Deyan Yordanov (Max-Planck-Institut für Kernphysik) , Zornitsa Zaharieva (CERN)
    • 3:30 PM 4:30 PM
      Visit to LHC Control Centre / Посещение на контролния център на LHC 1h 874/R-030 - CCC

      874/R-030 - CCC

      CERN

      50
      Show room on map
      Speaker: Zornitsa Zaharieva (CERN)
    • 5:00 PM 5:30 PM
      Revision of the Day / Преглед на деня 30m Restaurant no. 1

      Restaurant no. 1

      CERN

    • 8:30 AM 10:30 AM
      Teachers Lab / Учителска лаборатория //Visit to PS and LEIR / Посещение на PS и LEIR 2h 40/S2-A01 - Salle Anderson

      40/S2-A01 - Salle Anderson

      CERN

      30
      Show room on map
      Zornitsa Zaharieva and Tzanko Spassoff for Visit to PS and LEIR Svezhina Dimitrova for Teachers Lab
      Speakers: Svezhina Dimitrova (Astronomical Observtory, Varna) , Tzanko Spassoff (LIP Laboratorio de Instrumentacao e Fisica Experimental de Part) , Zornitsa Zaharieva (CERN)
      Slides
    • 11:00 AM 12:30 PM
      Bulgarian Teachers Programme - lessons, achievements and prospects / Българската учителска програма – уроци, постижения и перспективи 1h 30m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      21
      Show room on map
      Speaker: Svezhina DIMITROVA (Astronomical Observatory, Varna)
      Video in CDS
    • 12:30 PM 1:30 PM
      Lunch 1h Restaurant no. 1

      Restaurant no. 1

      CERN

    • 12:30 PM 1:00 PM
      Questionnaires and Evaluation of the Programme / Въпросници и оценка на програмата 30m
      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 8:00 PM 11:00 PM
      Bulgarian Dinner / Българска вечеря 3h
    • 3:30 PM 4:00 PM
      Departure / Отпътуване 30m