Italian Teachers Programme 09/2012

Europe/Zurich
40/S2-A01 - Salle Anderson (CERN)

40/S2-A01 - Salle Anderson

CERN

100
Show room on map
Mick Storr
    • 17:45 18:30
      Welcome Reception 45m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 18:30 19:00
      Overview of the programme 30m 500/1-001 - Main Auditorium

      500/1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      An opportunity to ask questions about all aspects of the programme
      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 19:00 20:00
      Dinner 1h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 09:00 09:15
      Welcome to CERN 15m 40/S2-A01 - Salle Anderson

      40/S2-A01 - Salle Anderson

      CERN

      100
      Show room on map
    • 09:15 09:45
      Introduction to the Programme 30m 40/S2-A01 - Salle Anderson

      40/S2-A01 - Salle Anderson

      CERN

      100
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
      Slides
      Video in CDS
    • 09:45 10:30
      Introduction to CERN 45m 40/S2-A01 - Salle Anderson

      40/S2-A01 - Salle Anderson

      CERN

      100
      Show room on map
      Speaker: Antonella Del Rosso (CERN)
      Video
      Video in CDS
    • 10:45 12:15
      Particle Physics and Cosmology : an introduction 1h 30m 40/S2-A01 - Salle Anderson

      40/S2-A01 - Salle Anderson

      CERN

      100
      Show room on map
      Speaker: Dr Sonia Natale (Massachusetts Inst. of Technology (US))
      Slides
      Video in CDS
    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 14:00 15:30
      Visit ATLAS 1h 30m B33 Reception

      B33 Reception

      CERN

      Speakers: Andrea Bocci (Duke University (US)), Dr Marcello Barisonzi (Bergische Universitaet Wuppertal (DE))
    • 15:30 17:00
      Visit Globe/Microcosm 1h 30m B33 Reception

      B33 Reception

      CERN

    • 18:00 18:45
      Review 45m 40/S2-A01 - Salle Anderson

      40/S2-A01 - Salle Anderson

      CERN

      100
      Show room on map
    • 09:00 09:45
      Introduction to Accelerators (1/2) 45m 40/S2-A01 - Salle Anderson

      40/S2-A01 - Salle Anderson

      CERN

      100
      Show room on map
      Speaker: Dr Simone Gilardoni (CERN)
      Slides
      Video in CDS
    • 10:15 11:30
      Particle Detection 1h 15m 40/S2-A01 - Salle Anderson

      40/S2-A01 - Salle Anderson

      CERN

      100
      Show room on map
      Speaker: Prof. Rino Castaldi (Sezione di Pisa (IT))
      Slides
      Video in CDS
    • 11:30 12:15
      Italy at CERN 45m 40/S2-A01 - Salle Anderson

      40/S2-A01 - Salle Anderson

      CERN

      100
      Show room on map
      Speaker: Maurizio Biasini (Universita e INFN (IT))
      Slides
      Video in CDS
    • 12:15 12:45
      Special guest 30m 40/S2-A01 - Salle Anderson

      40/S2-A01 - Salle Anderson

      CERN

      100
      Show room on map
    • 12:45 14:00
      Lunch 1h 15m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 14:00 17:00
      Costruire una vera camera a nebbia 3h 6/2-004

      6/2-004

      CERN

      40
      Show room on map
      Speakers: Dr Manuela Cirilli (CERN), Virginia Greco (Universita degli studi di Siena (IT))
    • 14:00 17:00
      Visit Computer Centre 3h
      Speakers: Giacomo Tenaglia (CERN), Mario Campanelli (University College London (UK))
    • 14:00 17:00
      Visit PS/LEIR 3h 6/2-004

      6/2-004

      CERN

      40
      Show room on map
      Speakers: Giacomo Tenaglia (CERN), Mario Campanelli (University College London (UK))
    • 18:00 19:00
      Review 1h 40/S2-A01 - Salle Anderson

      40/S2-A01 - Salle Anderson

      CERN

      100
      Show room on map
    • 09:00 10:30
      Physics at LHC : what we know 1h 30m 40/S2-A01 - Salle Anderson

      40/S2-A01 - Salle Anderson

      CERN

      100
      Show room on map
      Speaker: Chiara Roda (Sezione di Pisa (IT))
      Slides
      Video in CDS
    • 11:00 11:45
      Introduction to Accelerators (2/2) 45m 40/S2-A01 - Salle Anderson

      40/S2-A01 - Salle Anderson

      CERN

      100
      Show room on map
      Speaker: Dr Simone Gilardoni (CERN)
      Video in CDS
    • 11:45 12:30
      Q/A 45m 40/S2-A01 - Salle Anderson

      40/S2-A01 - Salle Anderson

      CERN

      100
      Show room on map
    • 14:00 15:30
      Visit SM-18 1h 30m B33 Reception

      B33 Reception

      CERN

      Speakers: Andrea Musso (CERN), Mario Campanelli (University College London (UK)), Valerio Grassi (State University of New York (US))
    • 15:30 19:30
      Discover Geneva: Treasure Hunt 4h B33 Reception

      B33 Reception

      CERN

    • 19:30 22:30
      Programme Dinner 3h
    • 09:00 10:30
      Physics at LHC: what we would like to discover 1h 30m 40/S2-C01 - Salle Curie

      40/S2-C01 - Salle Curie

      CERN

      92
      Show room on map
      Speaker: Iacopo Vivarelli (Albert-Ludwigs-Universitaet Freiburg (DE))
      Slides
      Video in CDS
    • 11:00 12:00
      A high energy physics experiment - CMS 1h 40/S2-C01 - Salle Curie

      40/S2-C01 - Salle Curie

      CERN

      92
      Show room on map
      Speaker: Roberto Tenchini (Sezione di Pisa (IT))
      Slides
      Video in CDS
    • 12:45 14:00
      Lunch 1h 15m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 14:00 16:30
      Visit CMS 2h 30m B33 Reception

      B33 Reception

      CERN

    • 16:30 17:30
      Visit CCC and AMS 1h 40/S2-A01 - Salle Anderson

      40/S2-A01 - Salle Anderson

      CERN

      100
      Show room on map
      Speakers: Dr Giuseppe Lo Presti (CERN), Dr Sonia Natale (Massachusetts Inst. of Technology (US))
    • 09:00 09:15
      Meet Lucio Rossi 503/1-001 - Council Chamber

      503/1-001 - Council Chamber

      CERN

      162
      Show room on map
      Convener: Prof. Lucio Rossi (CERN)
    • 09:15 10:15
      Neutrino Physics 1h 503/1-001 - Council Chamber

      503/1-001 - Council Chamber

      CERN

      162
      Show room on map
      Speaker: Dario Autiero (Universite Claude Bernard-Lyon I (FR))
      Slides
      Video in CDS
    • 10:45 11:45
      Medical Applications of Particle Physics 1h 503/1-001 - Council Chamber

      503/1-001 - Council Chamber

      CERN

      162
      Show room on map
      Speaker: Marco Silari (CERN)
      Slides
      Video in CDS
    • 11:45 12:30
      Final Review and arrivederci CERN 45m 503/1-001 - Council Chamber

      503/1-001 - Council Chamber

      CERN

      162
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
Your browser is out of date!

If you are using Internet Explorer, please use Firefox, Chrome or Edge instead.

Otherwise, please update your browser to the latest version to use Indico without problems.

×