Danish Teachers Programme 2008

Europe/Zurich
AB Auditorium Meyrin (CERN)

AB Auditorium Meyrin

CERN

Mick Storr
    • 1:55 PM 2:55 PM
      Arrive Geneva airport station and transport to hotel 1h Airport train station

      Airport train station

      CERN

    • 6:00 PM 6:45 PM
      Welcome reception 45m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 7:00 PM 8:00 PM
      Dinner 1h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 8:00 PM 9:00 PM
      Introduction to the programme 1h AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      An opportunity to ask questions about all aspects of the programme.
      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 9:00 AM 9:15 AM
      Welcome to CERN 15m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Maximilian Metzger (CERN)
    • 9:15 AM 9:45 AM
      CERN Education 30m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 10:00 AM 10:45 AM
      Introduction to CERN 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Jorn D. Hansen (University of Copenhagen)
    • 11:30 AM 12:15 PM
      Introduction to Accelerators (1/2) 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Olav Ejner Berrig (CERN)
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 2:00 PM 3:00 PM
      Visit Globe Exhibition 1h 33 R-008

      33 R-008

      CERN

    • 3:00 PM 5:30 PM
      Visit to Microcosm 2h 30m 33 R-008

      33 R-008

      CERN

    • 6:00 PM 7:00 PM
      Review 1h AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

    • 9:00 AM 9:45 AM
      Denmark at CERN 45m 500/1-001 - Main Auditorium

      500/1-001 - Main Auditorium

      CERN

      72
      Show room on map
      Speaker: Dr Karsten Riisager (CERN)
    • 10:30 AM 11:15 AM
      Introduction to ISOLDE 45m 500/1-001 - Main Auditorium

      500/1-001 - Main Auditorium

      CERN

      72
      Show room on map
      Speaker: Dr Karsten Riisager (CERN)
    • 11:30 AM 12:15 PM
      Introduction to Accelerators (2/2) 45m 500/1-001 - Main Auditorium

      500/1-001 - Main Auditorium

      CERN

      72
      Show room on map
      Speaker: Olav Ejner Berrig (CERN)
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 2:00 PM 5:00 PM
      Build a Cloud Chamber 3h 6/2-002

      6/2-002

      CERN

      15
      Show room on map
      Speaker: Joachim Flammer (CERN)
    • 2:00 PM 5:00 PM
      Q/A Session 3h 6/2-008

      6/2-008

      CERN

      5
      Show room on map
      Speaker: Jorn D. Hansen (University of Copenhagen)
    • 9:00 AM 9:45 AM
      Particle Physics (1/3) 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Rolf Landua (CERN)
      Slides
    • 10:30 AM 11:15 AM
      Particle Physics (2/3) 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Rolf Landua (CERN)
      Slides
    • 12:00 PM 1:30 PM
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 1:30 PM 2:15 PM
      Anti-matter and the Antiproton Decelerator 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Rolf Landua (CERN)
      Slides
    • 2:30 PM 7:30 PM
      Discover Geneva Treasure Hunt 5h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 7:30 PM 10:00 PM
      Programme Dinner 2h 30m Geneva (Hotel Edelweiss)

      Geneva

      Hotel Edelweiss

    • 9:00 AM 9:45 AM
      Introduction to ATLAS 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Troels Petersen (CERN)
    • 10:00 AM 12:00 PM
      Visit ATLAS 2h AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speakers: Else Lytken (Conseil Europeen Recherche Nucl. (CERN)) , Mick Storr (CERN) , Troels Petersen (CERN)
    • 12:00 PM 1:30 PM
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 1:30 PM 2:15 PM
      Particle Physics (3/3) 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Rolf Landua (CERN)
      Slides
    • 2:30 PM 3:00 PM
      Q/A session 30m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Rolf Landua (CERN)
    • 9:00 AM 11:00 AM
      Parallel session : Visit Anti-matter Factory, Visit Computer Centre 2h AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speakers: Lars Varming Jorgensen (University of Wales Swansea) , Mick Storr (CERN)
    • 11:00 AM 11:45 AM
      Programme evaluation and close 45m 40-S2-D01

      40-S2-D01

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 12:00 PM 2:00 PM
      Lunch 2h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 2:00 PM 2:30 PM
      Transport to station 30m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN