Polish Teachers Programme 04/2008

Europe/Zurich
6 2-024 (CERN)

6 2-024

CERN

Mick Storr
    • 17:30 18:00
      Welcome aperitif 30m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

    • 18:00 19:00
      Introduction to the programme and the site tour 1h 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speakers: Dr. Andrzej SIEMKO (CERN) , Mick Storr (CERN)
    • 09:00 09:15
      Welcome to CERN 15m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Maximilian Metzger (CERN)
    • 09:15 10:00
      Introduction to particle physics / Wstep do fizyki czastek elementarnych. 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Prof. Krzysztof Meissner (Institute of Theoretical Physics, University of Warsaw)
      Slides
    • 10:15 11:00
      Plazma kwarkowo gluonowa i inne stany skupienia materii 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Marek Kowalski (Henryk Niewodniczanski Institute of Nuclear Physics PAN)
      Slides
    • 11:15 12:00
      Introduction to ALICE experiment / Wprowadzenie do eksperymentu ALICE 45m 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Marek Kowalski (Henryk Niewodniczanski Institute of Nuclear Physics PAN)
      Slides
    • 12:00 13:30
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 14:00 14:45
      CERN - the world's biggest particle physics laboratory / CERN - najwieksze swiatowe laboratorium fizyki cząstek 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Michal Turala (INP, CRACOW)
      Slides
    • 15:00 15:30
      Introduction to program evaluation 30m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Dr. Andrzej SIEMKO (CERN AT-MTM)
    • 15:30 17:00
      PS/AD – Synchrotron protonowy (PS) i Dezakcelerator Antyprotonów (AD) oraz “Fabryka Antymaterii” 1h 30m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Andrzej Siemko (CERN)
    • 15:30 17:00
      Visit the Computer Centre / Wizyta w Centrum Komputerowym 1h 30m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

    • 17:00 18:00
      Visit the ALICE / Wizyta w eksperymencie ALICE 1h LHC Point 2

      LHC Point 2

      CERN

      LHC Point 2
      Speaker: Marek Kowalski (Henryk Niewodniczanski Institute of Nuclear Physics PAN)
    • 18:30 19:30
      Lecture Review 1h 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 09:00 09:45
      History of the Universe (I)/ Historia Wszechswiata (I) 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Prof. Krzysztof Meissner (Institute of Theoretical Physics, University of Warsaw)
      Slides
    • 10:00 10:45
      On “electronic” particle physics experiments - electronic generation, recording and analysis of the interactions in high energy physics / O eksperymentach "elektronicznych" fizyki cząstek - czyli o elektronicznej generacji, rejestracji i analizie oddziaływań w fizyce wysokich energii. 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Michal Turala (INP, CRACOW)
      Slides
    • 11:00 11:45
      Introduction to accelerators/Wstęp do fizyki akceleratorów 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Sławomir Wronka (Soltan Institute for Nuclear Studies)
      Slides
    • 12:00 14:00
      Lunch 2h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 14:00 17:30
      Hands-on Build a Cloud Chamber / Komora mgłowa – zrób to sam 3h 30m 6 2-002

      6 2-002

      CERN

      Speaker: Joachim Flammer (CERN)
      document
    • 14:00 17:30
      Hands-on Classical experiments/ Klasyczne eksperymenty fizyczne w pigułce 3h 30m 3 R-002

      3 R-002

      CERN

      Speakers: Adam Drozd (AGH Krakow) , Edward Nowak (AGH Krakow) , Jan Kulka (AGH Univ. of Science & Technology Phys.&Appl.Comp.Sc.) , Pawel Jodlowski (AGH Krakow)
    • 14:00 17:30
      Hands-on Cryogenics and Superconductivity/Kriogenika i nadprzewodnictwo 3h 30m 6 2-008

      6 2-008

      CERN

      Speaker: Dr. Andrzej SIEMKO (CERN AT-MTM)
    • 14:00 17:30
      Microcosm 3h 30m 33 Reception

      33 Reception

      CERN

      Speaker: Dr. Julia Hoffman (SMU)
      document
    • 18:00 19:00
      Lecture Review 1h 6 2-024

      6 2-024

      CERN

    • 09:00 09:45
      Accelerators and particle detectors around us/ Akceleratory i detektory cząstek wokół nas 45m CERN: Main Auditorium

      CERN: Main Auditorium

      CERN

      Speaker: Dr. Sławomir Wronka (Soltan Institute for Nuclear Studies)
      Slides
    • 10:00 11:00
      Zapoznanie się z edukacyjnymi zasobami CERN 1h 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 11:00 12:00
      History of the Universe (II)/ Historia Wszechswiata (II) 1h 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Prof. Krzysztof Meissner (Institute of Theoretical Physics, University of Warsaw)
    • 12:00 14:00
      Lunch 2h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 14:00 19:30
      Discover Geneva Treasure Hunt 5h 30m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 19:30 22:00
      Programme Dinner 2h 30m 2, Place de la Navigation (Hotel Edelweiss)

      2, Place de la Navigation

      Hotel Edelweiss

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 09:00 09:45
      The Dark Matter in the Universe / Ciemna materia we wszechświecie. 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Prof. Krzysztof Meissner (Institute of Theoretical Physics, University of Warsaw)
    • 10:00 10:45
      Q/A Particle Physics and Cosmology 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speakers: Prof. Krzysztof Meissner (Institute of Theoretical Physics, University of Warsaw) , Marek Kowalski (Henryk Niewodniczanski Institute of Nuclear Physics PAN)
    • 11:00 11:45
      Introduction to ATLAS experiment / Wprowadzenie do eksperymentu ATLAS 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Dr. Julia Hoffman (SMU)
    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 14:45 16:45
      Tunel LHC – Eksperyment ATLAS 2h 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speakers: Andrzej Siemko (CERN) , Jan Godlewski (CERN) , Jan Kulka (AGH Univ. of Science & Technology Phys.&Appl.Comp.Sc.) , Dr. Julia Hoffman (SMU)
    • 09:00 09:45
      Acccelerators and medicine/Akceleratory i medycyna 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Dr. Slawomir Wronka (Soltan Institute for Nuclear Studies)
      Slides
    • 10:00 11:00
      Q/A Accelerators/Detectors 1h 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speakers: Andrzej Siemko (CERN) , Marek Kowalski (Henryk Niewodniczanski Institute of Nuclear Physics PAN) , Michal Turala (INP, CRACOW)
    • 11:00 11:45
      Finding a needle in a hay stack /Jak znaleźć igłę w stogu siana 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Dr. Piotr Golonka (CERN)
    • 12:00 14:00
      Lunch 2h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 14:00 17:00
      Working groups : What we have learned, what we can transfer to our students, follow-up actions 3h 6 2-024

      6 2-024

      CERN

    • 20:30 21:00
      Treasure Hunt Prize Giving 30m 1-1-025

      1-1-025

      CERN

      20
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 21:00 22:00
      Programme evaluation and close 1h 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speakers: Dr. Andrzej SIEMKO (CERN AT-MTM) , Mick Storr (CERN)
    • 08:30 09:00
      Depart 30m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×