Pht@CERN2008

Europe/Zurich
40-S2-C01 (CERN)

40-S2-C01

CERN

Mick Storr
    • 7:00 PM 11:00 PM
      Informal Dinner and Welcome 4h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 9:00 AM 9:15 AM
      Welcome to CERN 15m 40-S2-C01

      40-S2-C01

      CERN

    • 9:15 AM 9:45 AM
      Introduction to CERN 30m 40-S2-C01

      40-S2-C01

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 10:00 AM 10:45 AM
      Introduction to Accelerators 45m 40-S2-C01

      40-S2-C01

      CERN

      Speaker: elena wildner (CERN)
    • 11:00 AM 11:45 AM
      Medical Applications of Particle Physics 45m 40-S2-C01

      40-S2-C01

      CERN

      Speaker: Manjit Dosanjh (CERN)
    • 12:00 PM 1:30 PM
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 2:30 PM 3:15 PM
      Introduction to the ATLAS Experiment 45m 40-S2-C01

      40-S2-C01

      CERN

      Speaker: Troels Petersen (CERN)
    • 3:30 PM 5:30 PM
      Parallel session : Visit Atlas, Visit LHC tunnel 2h 33 Reception

      33 Reception

      CERN

      Speakers: Mick Storr (CERN), Troels Petersen (CERN)
    • 6:00 PM 6:45 PM
      Particle Physics (1/3) 45m 40-S2-C01

      40-S2-C01

      CERN

      Speaker: Dieter Schlatter
    • 9:00 AM 9:45 AM
      Particle Physics (2/3) 45m 40-S2-C01

      40-S2-C01

      CERN

      Speaker: Dieter Schlatter
    • 10:00 AM 10:45 AM
      Particle Physics (3/3) 45m 40-S2-C01

      40-S2-C01

      CERN

      Speaker: Dieter Schlatter
    • 11:00 AM 12:30 PM
      Visit Microcosm 1h 30m B33 Reception

      B33 Reception

      CERN

    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 2:00 PM 3:00 PM
      Visit Globe 1h B33 Reception

      B33 Reception

      CERN

    • 3:00 PM 8:00 PM
      Visit Geneva 5h Entrance B

      Entrance B

      CERN

    • 8:00 PM 10:30 PM
      Programme Dinner 2h 30m Place de la Navigation (Hotel Edelweiss)

      Place de la Navigation

      Hotel Edelweiss

      Place de la Navigation
      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 9:00 AM 9:45 AM
      CERN Teacher Support Programmes 45m 40-S2-C01

      40-S2-C01

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 10:00 AM 10:45 AM
      Anti-matter and the Antiproton Decelerator 45m 40-S2-C01

      40-S2-C01

      CERN

      Speaker: Michael Doser (CERN)
    • 11:00 AM 12:30 PM
      Parallel session : Visit Anti-matter factory, Q/A 1h 30m 40-S2-C01

      40-S2-C01

      CERN

      Speakers: Michael Doser (CERN), Mick Storr (CERN)
    • 12:30 PM 1:00 PM
      Evaluation and close 30m 40-S2-C01

      40-S2-C01

      CERN