CERN Winter School on Supergravity, Strings, and Gauge Theory 2016

Europe/Zurich
500/1-001 - Main Auditorium (CERN)

500/1-001 - Main Auditorium

CERN

400
Show room on map
Boris Samuel Pioline (CERN), James Drummond (CERN), Kyriakos Papadodimas (CERN - PH/TH), Luis Alvarez-Gaume (CERN)
Description

The CERN Winter School on Supergravity, Strings, and Gauge Theory is the analytic continuation of the yearly training school of the former EC-RTN string network "Constituents, Fundamental Forces and Symmetries of the Universe". The 2016 edition of the school is supported and organized by the CERN Theory Divison, and will take place from Monday February 1 to Friday February 5, at CERN.

As its predecessors, this school is meant primarily for training of doctoral students and young postdoctoral researchers in recent developments in theoretical high-energy physics and string theory. The programme of the school will consist of five series of pedagogical lectures, complemented by discussion sessions in the afternoons.

Previous schools in this series were organized in 2005 at SISSA in Trieste, and in 2006, 2007, 2008, 20092010, 20112012, 2013, 2014 and 2015 at CERN, Geneva.The school is funded by the CERN Theory Division, and the Arnold Sommerfeld Center at Ludwig-Maximilians University of Munich.

Scientific committee: N. Beisert, M. Blau, M. Gaberdiel, N. Lambert, D. Luest, M. Marino, A. Sevrin, J. Simon, K. Stelle, S. Theisen, A. Van Proeyen

Local organizers:  L. Alvarez-Gaume, J. Drummond, K. Papadodimas, B. Pioline

Speakers: Sean Hartnoll, Jonathan Heckman, Beate Heinemann, Douglas Stanford, Angel Uranga, Pedro Vieira

The next Winter school will take place at CERN on Feb 6-10, 2017.

Webcast
There is a live webcast for this event
Participants
  • Adolfo Cisterna
  • Alberto Lerda
  • Alessandra Gnecchi
  • Alex Blatov
  • Alexander Sevrin
  • Alexandre Belin
  • Alun Perkins
  • Andreas Mütter
  • Angel Uranga
  • Anna Nakonieczna
  • Antoine Bourget
  • Antoine Van Proeyen
  • Arnaud BAGUET
  • Banks Elliot
  • Bassem Aljasem Alashour
  • Beate Heinemann
  • Bianca Letizia Cerchiai
  • Boris Samuel Pioline
  • Bruce Campbell
  • Charles Cosnier-Horeau
  • Christian Ecker
  • Christian Günther Reichelt
  • Christopher Couzens
  • Codesido Santiago
  • Daisuke Kawai
  • David Ciupke
  • David Pravos
  • David Rodríguez Fernández
  • Dimitrios Katsinis
  • Dimitrios Krommydas
  • Dmitry Chicherin
  • Dominik Meindl
  • Douglas Stanford
  • Edoardo Lauria
  • Eduardo Garcia-Valdecasas Tenreiro
  • Edward Hughes
  • Ellen van der Woerd
  • Evgeny Shaverin
  • Franz Ciceri
  • Fridrich Valach
  • Fridrik Freyr Gautason
  • Gabriele Conti
  • George Savvidy
  • Giorgios Leontaris
  • Helena Schmidt
  • Henk Bart
  • igor pesando
  • Ioannis Tsiares
  • Jonathan Heckman
  • José Ramón Espinosa
  • Juan Diaz
  • Kemal Bidzhiev
  • Kyriakos Papadodimas
  • Laurent Gallot
  • Luca Parisi
  • Lucila Zarate
  • Luis Alvarez-Gaume
  • Lukasz Nakonieczny
  • Manuel Vielma
  • Maria Vittoria Gargiulo
  • Marjorie Schillo
  • Martin Roelfs
  • Matt Williams
  • Maxim Fitkevich
  • Michal Siran
  • Michele Zoccali
  • Mikhail Evtikhiev
  • Mikhail Khramtsov
  • Mohab Abou Zeid
  • Mohammad M. Qaemmaqami
  • Monnier Samuel
  • Nicolo' Piazzalunga
  • Nikola Ivanov Gushterov
  • Noppadol Mekareeya
  • Olga Chekeres
  • Orestis Loukas
  • Pablo Bueno
  • Pablo Cano
  • Panos Athanasopoulos
  • Paolo Gregori
  • Pedro Vieira
  • Piotr Witkowski
  • Raffaele Marotta
  • Ramon Masachs
  • Rik van Breukelen
  • Roberto Oliveri
  • Sean Hartnoll
  • Sebastian Lautz
  • Sebastian Schwieger
  • Sebastian Zell
  • Shigenori Seki
  • Shouvik Datta
  • Sibasish Banerjee
  • Soumya SASMAL
  • Stam Nicolis
  • Steffen Biermann
  • Szabolcs Zakany
  • Thomas Weldon
  • Tim Faber
  • Valentin Reys
  • Vasileios Anagiannis
  • Veronika Breunhölder
  • Victor Lekeu
  • Vittorio Ricciardulli
  • Vladislav Vaganov
  • Wenliang Li
  • Yannick Vreys
  • Zahra Rezaei
    • 09:30 10:30
      Chaos in QFT and black holes 1 1h 500/1-001 - Main Auditorium

      500/1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Douglas Stanford (IAS)
    • 11:00 12:00
      Top down approaches to 6d SCFTs 1 1h 500/1-001 - Main Auditorium

      500/1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Jonathan Heckman (UNC Chapel Hill)
    • 12:00 13:00
      String theory model building for particles physics and cosmology 1 1h 500/1-001 - Main Auditorium

      500/1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Angel Uranga (IFT Madrid)
    • 14:30 15:30
      Update on LHC searches 1h 500/1-001 - Main Auditorium

      500/1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Beate Heinemann (Berkeley and CERN)
    • 15:30 16:30
      Some condensed matter challenges for high energy theorists 1 1h 500/1-001 - Main Auditorium

      500/1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Sean Hartnoll (Stanford University)
    • 17:00 18:00
      Discussion 1h 500/1-001 - Main Auditorium

      500/1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
    • 18:00 20:00
      Welcome reception 2h 61/1-201 - Pas perdus - Not a meeting room -

      61/1-201 - Pas perdus - Not a meeting room -

      CERN

      Show room on map
    • 09:30 10:30
      Top down approach to 6d SCFTs 2 1h 500/1-001 - Main Auditorium

      500/1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Jonathan Heckman (UNC Chapel Hill)
    • 11:00 12:00
      Some condensed matter challenges for high energy theorists 2 1h 500/1-001 - Main Auditorium

      500/1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Sean Hartnoll (Stanford University)
    • 12:00 13:00
      Some condensed matter challenges for high energy theorists 3 1h 500/1-001 - Main Auditorium

      500/1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Sean Hartnoll (Stanford University)
    • 14:30 15:30
      String theory model building for particles physics and cosmology 2 1h 500/1-001 - Main Auditorium

      500/1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Angel Uranga (IFT Madrid)
    • 15:30 16:30
      Chaos in QFT and black holes 2 1h 500/1-001 - Main Auditorium

      500/1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Douglas Stanford (IAS)
    • 17:00 18:00
      Discussion 1h 500/1-001 - Main Auditorium

      500/1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
    • 09:00 10:00
      Some condensed matter challenges for high energy theorists 4 1h 500/1-001 - Main Auditorium

      500/1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Sean Hartnoll (Stanford University)
    • 10:30 11:30
      String theory model building for particles physics and cosmology 3 1h 500/1-001 - Main Auditorium

      500/1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Angel Uranga (IFT Madrid)
    • 11:30 12:30
      Top down approach to 6d SCFTs 3 1h 500/1-001 - Main Auditorium

      500/1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Jonathan Heckman (UNC Chapel Hill)
    • 09:30 10:30
      String theory model building for particles physics and cosmology 4 1h 500/1-001 - Main Auditorium

      500/1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Angel Uranga (IFT Madrid)
    • 11:00 12:00
      Integrability in N=4 Yang-Mills amplitudes 1 1h 500/1-001 - Main Auditorium

      500/1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Pedro Vieira (Perimeter Institute)
    • 12:00 13:00
      Integrability in N=4 Yang-Mills amplitudes 2 1h 500/1-001 - Main Auditorium

      500/1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Pedro Vieira (Perimeter Institute)
    • 14:30 15:30
      Top down approach to 6d SCFTs 4 1h 500/1-001 - Main Auditorium

      500/1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Jonathan Heckman (UNC Chapel Hill)
    • 15:30 16:30
      Chaos in QFT and black holes 3 1h 500/1-001 - Main Auditorium

      500/1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Douglas Stanford (IAS)
    • 17:00 18:00
      Discussion 1h 500/1-001 - Main Auditorium

      500/1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
    • 19:30 21:00
      CONFERENCE DINNER 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 09:30 10:30
      Chaos in QFT and black holes 4 1h 500/1-001 - Main Auditorium

      500/1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Douglas Stanford (IAS)
    • 11:00 12:00
      Integrability in N=4 Yang-Mills amplitudes 3 1h 500/1-001 - Main Auditorium

      500/1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Pedro Vieira (Perimeter Institute)
    • 12:00 13:00
      Integrability in N=4 Yang-Mills amplitudes 4 1h 500/1-001 - Main Auditorium

      500/1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Pedro Vieira (Perimeter Institute)