Polish Teachers Programme 03/2009

Europe/Zurich
AB Auditorium Meyrin (CERN)

AB Auditorium Meyrin

CERN

Andrzej SIEMKO (CERN) , Mick Storr
    • 5:30 PM 6:00 PM
      Welcome aperitif 30m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

    • 6:00 PM 7:00 PM
      Welcome and site tour 1h AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speakers: Dr Andrzej SIEMKO (CERN) , Mick Storr (CERN)
    • 9:00 AM 9:45 AM
      CERN – the first global laboratory / CERN - pierwsze globalne laboratorium. 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Andrzej Siemko (CERN)
      Slides
    • 10:00 AM 10:45 AM
      Introduction to the elementary particles/ Wstep do fizyki czastek elementarnych 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Dr Ewa Rondio (Soltan Institute for Nuclear Studies, Warsaw, Poland)
      Slides
    • 11:00 AM 11:45 AM
      The evolution of the universe/ Ewolucja Wszechswiata. 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Dr Krzysztof Turzynski (University of Warsaw)
      Slides
    • 12:00 PM 1:30 PM
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 2:00 PM 4:00 PM
      PS/AD – Synchrotron protonowy (PS) i Dezakcelerator Antyprotonów (AD) oraz “Fabryka Antymaterii” 2h AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Andrzej Siemko (CERN)
    • 2:00 PM 3:30 PM
      Visit the "Microcosm" / Wizyta wystawy "Mikrokosmos" 1h 30m 33 Reception

      33 Reception

      CERN

      Speakers: Dr Julia Hoffman (SMU) , Dr Piotr Traczyk (CERN)
    • 4:00 PM 6:00 PM
      Visit the Computer Centre / Wizyta w Centrum Komputerowym 2h AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speakers: Artur Wiecek (CERN) , Pawel Grzywaczewski (CERN) , Ryszard Erazm Jurga (Unknown)
    • 6:00 PM 7:00 PM
      Lecture Review. Introduction to program evaluation 1h AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speakers: Dr Andrzej SIEMKO (CERN) , Mick Storr (CERN)
    • 9:00 AM 9:45 AM
      Unraveling structure of proton / Rozszyfrowywanie struktury protonu 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Working group
      Speaker: Dr Ewa Rondio (Soltan Institute for Nuclear Studies, Warsaw, Poland)
      Slides
    • 10:00 AM 10:45 AM
      Elementary particles along subsequent epochs of the universe / Cząstki elementarne w kolejnych epokach wszechświata 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Dr Krzysztof Turzynski (University of Warsaw)
      Slides
    • 11:00 AM 11:45 AM
      Q/A Cosmology 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speakers: Dr Ewa Rondio (Soltan Institute for Nuclear Studies, Warsaw, Poland) , Dr Krzysztof Turzynski (University of Warsaw)
    • 12:00 PM 2:00 PM
      Lunch 2h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 2:00 PM 6:00 PM
      Hands-on Build a Cloud Chamber / Komora mgłowa – zrób to sam 4h 6/2-002

      6/2-002

      CERN

      15
      Show room on map
      Speaker: Dr Julia Hoffman (SMU)
    • 2:00 PM 6:00 PM
      Hands-on Classical experiments/ Klasyczne eksperymenty fizyczne w pigułce 4h 3-R-001

      3-R-001

      CERN

      Speakers: Adam Drozd (AGH Krakow) , Arkadiusz Gorzawski (AGH Univ. Sci. Tech., Phys.&Appl.CS) , Edward Nowak (AGH Krakow) , Lukasz Zwalinski (Cracow University of Technology)
    • 2:00 PM 6:00 PM
      Visit the ATLAS Visit Centre 4h 3162/1-K01

      3162/1-K01

      CERN

      25
      Show room on map
      Speaker: Wieslaw Iwanski (CERN/INP PAN Cracow)
    • 6:00 PM 7:00 PM
      Lecture Review 1h AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

    • 9:00 AM 9:45 AM
      Introduction to accelerators/Wstęp do fizyki akceleratorów 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Dr Slawomir Wronka (Soltan Institute for Nuclear Studies)
      Slides
    • 10:00 AM 10:45 AM
      How to see the Sun in a mine? / Jak zobaczyć słońce w kopalni? 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Dr Ewa Rondio (Soltan Institute for Nuclear Studies, Warsaw, Poland)
      Slides
    • 11:00 AM 11:45 AM
      How physicists "see" elementary particles? / Jak "zobaczyc" czastki elementarne? 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Dr Julia Hoffman (SMU)
      Slides
    • 12:00 PM 2:00 PM
      Lunch 2h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 2:00 PM 7:30 PM
      Discover Geneva Treasure Hunt 5h 30m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 7:30 PM 10:00 PM
      Programme Dinner 2h 30m 2, Place de la Navigation (Hotel Edelweiss)

      2, Place de la Navigation

      Hotel Edelweiss

      http://www.geneva.ch/Map/Default.cfm?X=500548&Y=118304&Scale=10000
      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 9:00 AM 9:45 AM
      What physicists expect from CMS experiment/Czego oczekuja fizycy w eksperymencie CMS 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Dr Piotr Traczyk (CERN)
      Slides
    • 10:00 AM 12:00 PM
      Visit the CMS experiment / Wizyta w eksperymencie CMS 2h AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speakers: Dr Andrzej SIEMKO (CERN AT-MTM) , Dr Julia Hoffman (SMU) , Mick Storr (CERN) , Dr Piotr Traczyk (CERN)
    • 12:00 PM 2:00 PM
      Lunch 2h AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

    • 2:00 PM 2:45 PM
      Accelerators and particle detectors around us/ Akceleratory i detektory cząstek wokół nas 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Dr Sławomir Wronka (Soltan Institute for Nuclear Studies)
      Slides
    • 3:00 PM 3:45 PM
      Q/A Particle Physics 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speakers: Dr Ewa Rondio (Soltan Institute for Nuclear Studies, Warsaw, Poland) , Dr Julia Hoffman (SMU) , Dr Piotr Traczyk (CERN)
    • 4:00 PM 6:00 PM
      Visit Accelerator Technology Test Hall / Wizyta w Hali Testow Technologii Akceleratorowych 2h SM18 - 2173

      SM18 - 2173

      CERN

      2173
      Speaker: Andrzej Siemko (CERN)
    • 9:00 AM 9:45 AM
      Finding a needle in a hay stack /Jak znaleźć igłę w stogu siana 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Piotr Golonka (Unknown)
      Slides
    • 10:00 AM 10:45 AM
      Acccelerators and medicine/Akceleratory i medycyna 45m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Dr Slawomir Wronka (Soltan Institute for Nuclear Studies)
    • 11:00 AM 12:00 PM
      Q/A Accelerators/Detectors 1h AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speakers: Andrzej Siemko (CERN) , Dr Julia Hoffman (SMU) , Dr Piotr Traczyk (CERN) , Slawomir Wronka
    • 12:00 PM 1:45 PM
      Lunch 1h 45m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 2:00 PM 6:00 PM
      Working groups : What we have learned, what we can transfer to our students, follow-up actions 4h AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

    • 8:00 PM 8:30 PM
      Treasure Hunt Prize Giving 30m AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 8:30 PM 9:30 PM
      Programme evaluation and close 1h AB Auditorium Meyrin

      AB Auditorium Meyrin

      CERN

      Speakers: Dr Andrzej SIEMKO (CERN AT-MTM) , Mick Storr (CERN)
    • 8:30 AM 9:00 AM
      Depart 30m B39

      B39

      CERN