Polish Teachers Programme 02/2008

Europe/Zurich
6 2-024 (CERN)

6 2-024

CERN

Andrzej Siemko (CERN) , Mick Storr
    • 5:30 PM 6:00 PM
      Welcome aperitif 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 6:00 PM 7:30 PM
      Short site tour and introduction to the programme 1h 30m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Designed to help participants orient themselves on CERN Meyrin site and locate lecture rooms. An opportunity to ask questions about all aspects of the programme.
      Speakers: Andrzej Siemko (CERN) , Mick Storr (CERN)
    • 7:30 PM 9:00 PM
      An informal dinner together 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 9:00 AM 9:15 AM
      Welcome to CERN 15m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Maximilian Metzger (CERN)
    • 9:15 AM 10:00 AM
      CERN – mecca for physicists/ CERN - mekka dla fizyków 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Dr Andrzej SIEMKO (CERN AT-MTM)
      Slides
      Video
    • 10:15 AM 11:00 AM
      History of the Universe/ Historia Wszechswiata 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Marek Demianski (Institut of Physics, University of Warsaw)
      Slides
      Video
    • 11:15 AM 12:00 PM
      Particles and forces that make up that universe/ Czastki i sily tworzace nasz wszechswiat 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Dr Piotr Traczyk (Soltan Institute for Nuclear Studies)
      Slides
      Video
    • 12:00 PM 1:30 PM
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 2:00 PM 5:30 PM
      Hands-on Classical experiments/ Klasyczne eksperymenty fizyczne w pigułce 3h 30m 3 R-002

      3 R-002

      CERN

      Speakers: Adam Drozd (AGH Krakow) , Edward Nowak (AGH Krakow) , Jan Kulka (AGH Univ. of Science & Technology Phys.&Appl.Comp.Sc.) , Pawel Jodlowski (Cracow University of Technology)
    • 2:00 PM 5:30 PM
      Introduction to program evaluation 3h 30m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 2:00 PM 5:30 PM
      Visit the Globe 3h 30m The Globe

      The Globe

      CERN

    • 2:00 PM 5:30 PM
      Visit the Microcosm 3h 30m 33 Reception

      33 Reception

      CERN

      Speaker: Dr Julia Hoffman (SMU)
    • 6:00 PM 7:00 PM
      Lecture Review 1h 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 9:00 AM 9:45 AM
      What physicists expect from LHC experiments/Czego oczekuja fizycy w eksperymentach LHC 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Dr Piotr Traczyk (Soltan Institute for Nuclear Studies)
      Slides
      Video
    • 10:00 AM 10:45 AM
      Introduction to accelerators/Wstęp do fizyki akceleratorów 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Slawomir Wronka
      Video
    • 11:00 AM 11:45 AM
      New European Programmes 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Working group
      Speaker: Marek Demianski (Institut of Physics, University of Warsaw)
      Slides
      Video
    • 12:00 PM 2:00 PM
      Lunch 2h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 2:00 PM 5:30 PM
      Hands-on Build a Cloud Chamber / Komora mgłowa – zrób to sam 3h 30m 6 2-002

      6 2-002

      CERN

      Speaker: Dr Piotr Traczyk (CERN)
    • 2:00 PM 5:30 PM
      Hands-on Cryogenics and Superconductivity/Kriogenika i nadprzewodnictwo 3h 30m 6/2-008

      6/2-008

      CERN

      5
      Show room on map
      Speaker: Jan Kulka (AGH Univ. of Science & Technology Phys.&Appl.Comp.Sc.)
    • 2:00 PM 5:30 PM
      PS/AD – Synchrotron protonowy (PS) i Dezakcelerator Antyprotonów (AD) oraz “Fabryka Antymaterii 3h 30m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Andrzej Siemko (CERN)
    • 2:00 PM 5:30 PM
      Zapoznanie się z edukacyjnymi zasobami CERN 3h 30m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 6:00 PM 7:00 PM
      Lecture Review 1h 6 2-024

      6 2-024

      CERN

    • 9:00 AM 9:45 AM
      The Mysteries of Black Holes/Tajemnice Czarnych Dziur 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Marek Demianski (Institut of Physics, University of Warsaw)
      Slides
      Video
    • 10:00 AM 10:45 AM
      Q/A Cosmology 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Marek Demianski (Institut of Physics, University of Warsaw)
      Video
    • 11:00 AM 11:45 AM
      How physicists "see" elementary particles? Examples of detectors used in high energy physics / Jak "zobaczyc" czastki elementarne? Przyklady detektorow uzywanych w fizyce wysokich energii. 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Marek Kowalski (Henryk Niewodniczanski Institute of Nuclear Physics PAN)
      Video
    • 12:00 PM 2:00 PM
      Lunch 2h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 2:00 PM 7:30 PM
      Discover Geneva Treasure Hunt 5h 30m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 9:30 PM 10:00 PM
      Treasure Hunt Prize Giving 30m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 9:00 AM 9:45 AM
      The Dark Side of the Universe / Ciemna strona wszechświata 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Dr Piotr Traczyk (Soltan Institute for Nuclear Studies)
      Slides
      Video
    • 10:00 AM 10:45 AM
      Q/A Particle Physics 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

    • 11:00 AM 11:45 AM
      Accelerators and particle detectors around us/ Akceleratory i detektory cząstek wokół nas 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Dr Sławomir Wronka (Soltan Institute for Nuclear Studies)
      Video
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 2:00 PM 2:45 PM
      Introduction to ATLAS / Wprowadzenie do ATLAS 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Dr Julia Hoffman (SMU)
      Slides
      Video
    • 4:30 PM 6:30 PM
      Tunel LHC – Eksperyment ATLAS 2h 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speakers: Andrzej Siemko (CERN) , Jan Godlewski (CERN) , Jan Kulka (AGH Univ. of Science & Technology Phys.&Appl.Comp.Sc.) , Dr Julia Hoffman (SMU)
    • 7:30 PM 10:00 PM
      Programme Dinner 2h 30m 2, Place de la Navigation (Hotel Edelweiss)

      2, Place de la Navigation

      Hotel Edelweiss

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 9:00 AM 9:45 AM
      Acccelerators and medicine/Akceleratory i medycyna 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Dr Slawomir Wronka (Soltan Institute for Nuclear Studies)
      Video
    • 10:00 AM 11:00 AM
      Q/A Accelerators/Detectors 1h 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speakers: Andrzej Siemko (CERN) , Marek Kowalski (Henryk Niewodniczanski Institute of Nuclear Physics PAN)
    • 11:00 AM 11:45 AM
      Finding a needle in a hay stack /Jak znaleźć igłę w stogu siana 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Dr Piotr Golonka (CERN)
      Slides
      Video
    • 12:00 PM 2:00 PM
      Lunch 2h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 2:00 PM 5:00 PM
      Working groups : What we have learned, what we can transfer to our students, follow-up actions 3h 6 2-024

      6 2-024

      CERN

    • 9:00 AM 10:00 AM
      Programme evaluation and close 1h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

      Speakers: Dr Andrzej SIEMKO (CERN AT-MTM) , Mick Storr (CERN)
    • 10:00 AM 10:30 AM
      Depart 30m 6 2-024

      6 2-024

      CERN