Polish Teachers Programme 11/2007

Europe/Zurich
6 2-024 (CERN)

6 2-024

CERN

Mick Storr
    • 08:00 09:00
      Breakfast 1h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 09:00 10:00
      Welcome and site tour 1h 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 10:00 10:45
      Introduction to the programme 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      An opportunity to ask questions about all aspects of the programme
      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 11:00 11:45
      CERN – mecca for physicists/ CERN - mekka dla fizyków 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Andrzej Siemko (CERN)
      Slides
      Video
    • 12:00 14:00
      Lunch 2h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 14:00 16:00
      PS/AD – Synchrotron protonowy (PS) i Dezakcelerator Antyprotonów (AD) oraz “Fabryka Antymaterii” 2h 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Andrzej Siemko (CERN)
    • 14:00 16:00
      Zapoznanie się z edukacyjnymi zasobami CERN 2h 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 16:00 17:30
      Team building / Przedstawienie uczestników programu, integracja zespołu 1h 30m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 18:00 19:00
      Welcome aperitif 1h 6 2-024

      6 2-024

      CERN

    • 09:00 09:15
      Welcome to CERN 15m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Maximilian Metzger (CERN)
    • 09:15 10:00
      History of the Universe/ Historia Wszechswiata 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Prof. Marek Demianski (Institut of Physics, University of Warsaw)
      Slides
      Video
    • 10:30 11:15
      The Quintessence of Matter/ Istota materii 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Mieczyslaw Krasny (LPNHE, Uviversity Paris)
      Slides
      Video
    • 11:30 12:00
      Introduction to COMPASS / Wprowadzenie do COMPASS 30m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Marcin Stolarski (Faculty of Physics - Warsaw University of Technology)
      Slides
      Video
    • 12:00 13:30
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 14:00 17:00
      Microcosm 3h 33 Reception

      33 Reception

      CERN

      Speaker: Dr. Julia Hoffman (SMU)
    • 14:00 17:00
      Visit Compass 3h 33 Reception

      33 Reception

      CERN

    • 09:00 09:45
      Hunting for the Lost Symmetry/W poszukiwaniu utraconej symetrii 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Mieczyslaw Krasny (LPNHE, Uviversity Paris)
      Slides
      Video
    • 10:00 10:45
      Introduction to accelerators/Wstęp do fizyki akceleratorów 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Sławomir Wronka (Soltan Institute for Nuclear Studies)
      Slides
      Video
    • 11:00 11:45
      Applied physics in accelerators/Fizyka stosowana w akceleratorach 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Andrzej Siemko (CERN)
      Slides
      Video
    • 12:00 14:00
      Lunch 2h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 14:00 17:00
      Hands-on Build a Cloud Chamber / Komora mgłowa – zrób to sam 3h 6 2-002

      6 2-002

      CERN

      Speaker: Joachim Flammer (CERN)
    • 14:00 17:00
      Hands-on Cryogenics and Superconductivity/Kriogenika i nadprzewodnictwo 3h 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Andrzej Siemko (CERN)
    • 17:00 18:00
      Lecture Review 1h 6 2-024

      6 2-024

      CERN

    • 09:00 09:45
      The Mysteries of Black Holes/Tajemnice Czarnych Dziur 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Marek Demianski (University of Warsaw)
      Slides
      Video
    • 10:00 10:45
      Q/A Cosmology 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Marek Demianski (University of Warsaw)
    • 11:00 11:45
      Modern Particle Detectors/ Współczesne detektory cząstek 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Leszek Ropelewski (CERN)
    • 12:00 14:00
      Lunch 2h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 14:00 19:30
      Discover Geneva Treasure Hunt 5h 30m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 19:30 22:00
      Programme Dinner 2h 30m 2, Place de la Navigation (Hotel Edelweiss)

      2, Place de la Navigation

      Hotel Edelweiss

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 09:00 09:45
      Elementary particles along subsequent epochs of the universe / Cząstki elementarne w kolejnych epokach wszechświata 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Dr. Krzysztof Turzynski (University of Michigan)
      Slides
      Video
    • 10:00 10:45
      Q/A Particle Physics 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

    • 11:00 11:45
      Accelerators and particle detectors around us/ Akceleratory i detektory cząstek wokół nas 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Dr. Sławomir Wronka (Soltan Institute for Nuclear Studies)
      Video
    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 14:00 14:45
      Introduction to ATLAS / Wprowadzenie do ATLAS 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Zbigniew Hajduk (Institute of Nuclear Physics, PAN)
      Slides
      Video
      Video_download
    • 15:30 17:30
      Tunel LHC – Eksperyment ATLAS 2h 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speakers: Andrzej Siemko (CERN) , Jan Godlewski (CERN) , Dr. Julia Hoffman (SMU) , Zbigniew Hajduk (Institute of Nuclear Physics, PAN) , Zenon Sułek (Institute of Nuclear Physics, PAN)
    • 09:00 09:45
      Acccelerators in oncological radiotherapy/Akceleratory w radioterapii onkologicznej 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Prof. Michael Waligorski (Centre of Oncology Krakow Division)
      document
      Slides
      Video
    • 10:00 11:00
      Q/A Accelerators/Detectors 1h 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speakers: Andrzej Siemko (CERN) , Leszek Ropelewski (CERN) , Michal Waligorski (Centrum Onkologii Oddzial w Krakowie) , Sławomir Wronka (Zoltan Institute for Nuclear Studies)
    • 11:00 11:45
      Finding a needle in a hay stack /Jak znaleźć igłę w stogu siana 45m 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Mariusz Witek (Institute of Nuclear Physics, PAN)
      Slides
      Video
    • 12:00 14:00
      Lunch 2h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 14:00 17:00
      Working groups : What we have learned, what we can transfer to our students, follow-up actions 3h 6 2-024

      6 2-024

      CERN

    • 09:00 11:00
      Hands-on Classical experiments/ Klasyczne eksperymenty fizyczne w pigułce 2h 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speakers: Adam Drozd (AGH Krakow) , Edward Nowak (AGH Krakow) , Leszek Hajduk (Institute of Nuclear Physics, PAN) , Pawel Jodlowski (AGH Krakow)
    • 11:00 12:00
      Programme evaluation and close 1h 6 2-024

      6 2-024

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×