PALMS 2022

Europe/Zurich
Description

The aim of the school is to provide advanced undergraduate and master level students with an overview of exciting recent developments in machine learning, not normally included in the regular curriculum. Accommodation will be provided free of charge for students who are travelling to attend. 


Lectures are given by internationally recognised experts on a variety of topics, ranging from neural networks and Bayesian inference to unsupervised machine learning. Through collaborative problem solving sessions, discussion groups and social events, students will interact with lecturers and organisers.

Conference web page: https://www.scientists4palestine.com/paps2022/ 

    • 10:30 AM 11:30 AM
      Registration 1h
    • 11:30 AM 12:00 PM
      School opening 30m
    • 12:00 PM 1:15 PM
      Introduction to Machine Learning 1h 15m
      Speaker: Dr Daniel Worrall (Deep Mind)
    • 1:30 PM 2:30 PM
      Lunch 1h
    • 2:30 PM 3:45 PM
      Deep learning applied to fundamental science: Lecture 1 1h 15m
      Speaker: Maurizio Pierini (CERN)
    • 3:45 PM 4:00 PM
      Break 15m
    • 4:00 PM 5:00 PM
      Deep learning applied to fundamental science: hands-on 1h
      Speaker: Maurizio Pierini (CERN)
    • 9:00 AM 10:15 AM
      Deep learning applied to fundamental science: Lecture 2 1h 15m
      Speaker: Maurizio Pierini (CERN)
    • 10:15 AM 11:15 AM
      Deep learning applied to fundamental science: Lecture 3 1h
      Speaker: Maurizio Pierini (CERN)
    • 11:15 AM 11:30 AM
      Break 15m
    • 11:30 AM 12:30 PM
      Introduction to Computer vision 1h
      Speaker: Prof. Marwa Mahmoud (Glasgow University)
    • 12:30 PM 1:30 PM
      Lunch 1h
    • 1:30 PM 2:45 PM
      Deep Learning Theory I 1h 15m
      Speaker: Dr Daniel Worrall (Deep Mind)
    • 2:45 PM 3:00 PM
      Break 15m
    • 3:00 PM 4:15 PM
      Deep learning applied to fundamental science: hands-on session 1h 15m
      Speaker: Maurizio Pierini (CERN)
    • 4:15 PM 5:15 PM
      Working in the Palestinian IT sector 1h

      GazaSkygeeks :
      Facebookpage : https://www.facebook.com/GazaSkyGeeks
      Instagram page : https://www.instagram.com/gazaskygeeks/?hl=en
      Website : www.gazaskygeeks.com
      Emails : haneenb@gazaskygeeks.com , rand@gazaskygeeks.com
      Articles and Reports :
      https://www.indeed.com/career-advice/finding-a-job/types-of-it-jobs
      https://www.anera.org/wp-content/uploads/2022/06/OTG-Tech-Ecosystem-Palestine-spreads.pdf
      Self learning platforms :
      https://www.freecodecamp.org/
      https://www.codewars.com/
      https://www.geeksforgeeks.org/
      Freelancing Platforms :
      https://www.upwork.com/
      https://www.peopleperhour.com/
      https://mostaql.com/

    • 9:00 AM 10:00 AM
      Vision-based AI 1h
      Speaker: Prof. Marwa Mahmoud (Glasgow University)
    • 10:00 AM 11:15 AM
      Supervised Learning, Neural Networks and Applied Computer Vision 1h 15m
      Speaker: Prof. Eyad Elyan (Robert Gordon University)
    • 11:15 AM 11:30 AM
      Break 15m
    • 11:30 AM 12:30 PM
      Deep Learning Theory II 1h
      Speaker: Dr Daniel Worrall (Deep Mind)
    • 12:30 PM 1:30 PM
      Lunch 1h
    • 1:30 PM 2:45 PM
      From Neural Nets to Deep Nets and Deep Convolutionial Neural Networks, Applied Computer Vision 1h 15m
      Speaker: Prof. Eyad Elyan (Robert Gordon University)
    • 2:45 PM 3:00 PM
      Break 15m
    • 3:00 PM 4:15 PM
      Computing Vision: hands-on session 1h 15m
      Speaker: Prof. Marwa Mahmoud (Glasgow University)
    • 4:15 PM 5:15 PM
      Applications within Academia 1h
      Speakers: Prof. Deema Totah (University of Iowa) , Prof. Thomas Van Riet (KULeuven)
    • 9:00 AM 10:00 AM
      Computing Vision: hands on 1h
      Speaker: Prof. Marwa Mahmoud (Glasgow University)
    • 10:00 AM 11:15 AM
      Deep Learning Theory III 1h 15m
      Speaker: Dr Daniel Worall (Deep Mind)
    • 11:15 AM 11:30 AM
      Break 15m
    • 11:30 AM 12:30 PM
      Vision based AI for social signal processing 1h
      Speaker: Prof. Marwa Mahmoud (Glasgow University)
    • 12:30 PM 1:30 PM
      Lunch 1h
    • 1:30 PM 2:45 PM
      Data Challenges and Deep Transfer Learning 1h 15m
      Speaker: Prof. Eyad Elyan (Robert Gordon University)
    • 2:45 PM 3:00 PM
      Break 15m
    • 3:00 PM 4:00 PM
      Hands on: Applied Computer Vision 1h
      Speaker: Prof. Eyad Elyan (Robert Gordon University)
    • 4:00 PM 4:15 PM
      Break 15m
    • 4:15 PM 5:30 PM
      Hands-on: Neural Networks for Hand-written digits recognition and symbols classification in engineering diagrams 1h 15m
      Speaker: Prof. Eyad Elyan (Robert Gordon University)
    • 9:00 AM 10:15 AM
      Deep Generative Models 1h 15m
      Speaker: Dr Daniel Worall (Deep Mind)
    • 10:15 AM 10:30 AM
      Break 15m
    • 10:30 AM 11:30 AM
      Hands on: Deep Transfer Learning and Medical Image Analysis 1h
      Speaker: Prof. Eyad Elyan (Robert Gordon University)
    • 11:30 AM 12:00 PM
      Certificate handing ceremony 30m