MCnet-LPCC Summer School on Monte Carlo Event Generators for LHC

Europe/Zurich
TH Theory Conference Room (CERN)

TH Theory Conference Room

CERN

Peter Skands (CERN)
Description
The MCnet-LPCC school on Event Generators for LHC is the 6th school organized by MCnet. The school is aimed at doctoral students and young post docs and is intended to impart a deeper understanding of event-generator physics for both experimental and theoretical uses. It will be held at CERN from Jul 23 - Jul 27 2012. Lectures take place in the TH Auditorium (Building 4, top floor).

Topics:
  • Monte Carlo Methods (L. Lonnblad)
  • Event Generators (M. Seymour)
  • Jets (M. Cacciari)
  • Matching to Matrix Elements (S. Hoeche)
  • Monte Carlo for Higgs (C. Mariotti)
  • MC Uncertainties and Tuning (H. Schulz)
  • Monte Carlo modeling for Heavy Ions (A. Beraudo)
  • Beyond the Standard Model (G. Servant)
  • Rivet and Event-Generator Tutorials (D. Grellscheid & H. Hoeth)
Apply: Click here to apply to the school (deadline 08 April 2012).

Funding for this year's school comes from the LHC Physics Center at CERN (LPCC). There is no registration fee.

Local organizing committee: P. Skands (chair), S. Ask, G. Corti, K. Hamilton, B. Heinemann, M. Mangano, F. Moortgat, A. Morsch, W. Pokorski, J. Winter.
Poster
Participants
  • Alden Stradling
  • alexandra oliveira
  • Alexandru Dafinca
  • Alexis Kalogeropoulos
  • Alix Wilcock
  • Andrea BERAUDO
  • Andrew Papanastasiou
  • Andrew Williams
  • Andriy Dyeyev
  • Anton Karneyeu
  • Antonio Tropiano
  • Beate HEINEMANN
  • Beranger Dumont
  • Bettina Oexl
  • Bibhuti Parida
  • Chiara MARIOTTI
  • Christian Contreras Campana
  • Christian Elsasser
  • David Grellscheid
  • David Hall
  • David Yu
  • Elisa Pueschel
  • Fengchu ZHOU
  • Filip MORTGAT
  • Giacomo Fedi
  • Giacomo Snidero
  • Gloria CORTI
  • Gouranga Kole
  • GULAB BAMBHANIYA
  • Géraldine SERVANT
  • Hendrik Hoeth
  • Holger Schulz
  • Houry Keoshkerian
  • Igor Altsybeev
  • Jan-Christopher WINTER
  • Jennifer Thompson
  • Jesper Roy Christiansen
  • Joana Machado Miguens
  • Joanna Bogdanowicz
  • Jonathan Da Silva
  • Jordan Webster
  • Junwu Huang
  • Karen De Causmaecker
  • Keith HAMILTON
  • Kirtiman Ghosh
  • Kushal Das
  • Leif LONNBLAD
  • Leonardo Di Matteo
  • Loukas Gouskos
  • Lovedeep Kaur Saini
  • Lucas de Brito Cavalcanti
  • Lukasz Graczykowski
  • Lukasz Kreczko
  • Maciej Pawel Szymanski
  • Malgorzata Janik
  • Matteo CACCIARI
  • Michael Seymour
  • Michel De Cian
  • Michelangelo MANGANO
  • Mihai Niculescu
  • Morten Joergensen
  • Myfanwy Liles
  • Nils-Erik Bomark
  • Nitish Dhingra
  • Oliver Hall
  • Orel Gueta
  • Paolo Gunnellini
  • Peter Skands
  • Philipp Anger
  • Pierluigi Bortignon
  • Pradipta Ghosh
  • Preema Pais
  • Rishat Sultanov
  • Samantha Dooling
  • Samuel Ross Meehan
  • Sandro Gonzi
  • Sanjeev Kumar
  • Sanjoy Biswas
  • Sebastian Thüer
  • Sercan Sen
  • Simone Amoroso
  • Simone Pagan Griso
  • Spyridon Argyropoulos
  • Stefan ASK
  • Stefan GIESEKE
  • Stefan HOECHE
  • Stephen Paul Bieniek
  • Steven Kaneti
  • Tatiana Drozhzhova
  • Teng Jian Khoo
  • Tobias Huelsing
  • Torbjörn Sjöstrand
  • Ulrike Schnoor
  • Valerio Bertone
  • Valerio Rossetti
  • Vieri Candelise
  • Vincenzo Lavorini
  • Vladimir Kovalenko
  • William Barter
  • Witold POKORSKI
  • Wojciech Kotlarski
  • Xiaohu Sun
  • Xitzel Sanchez Castro
  • Yu-Dai Tsai
    • 14:00 17:00
      Registration 3h TH Secretariat

      TH Secretariat

      CERN

      Register with TH secretariat. CERN building 4, 2nd floor.

    • 17:00 19:00
      Welcome Reception 2h 4-2-011 - TH common room

      4-2-011 - TH common room

      CERN

      40
      Show room on map

      Meet & Greet

    • 21:00 00:00
      Late Arriving Participants 3h CERN Entrance B

      CERN Entrance B

      CERN

      The CERN hostel reception is open until 01:00 am. Anyone arriving later than this can pick up their keys from the security guard on duty at Entrance B.

    • 09:00 10:00
      Event Generators 1 1h TH Theory Conference Room

      TH Theory Conference Room

      CERN

      Speaker: Mike Seymour (School of Physics and Astronomy Schuster Laboratory-University)
      Slides
    • 10:00 10:30
      Coffee Break 30m 4-2-011 - TH common room

      4-2-011 - TH common room

      CERN

      40
      Show room on map
    • 10:30 11:30
      Jets 1 1h TH Theory Conference Room

      TH Theory Conference Room

      CERN

      Speaker: Matteo Cacciari (LPTHE Jussieu)
      Slides
    • 11:30 12:30
      Monte Carlo Methods 1h TH Theory Conference Room

      TH Theory Conference Room

      CERN

      Speaker: Leif Ingvar Lonnblad (Lund University (SE))
      Slides
    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m Restaurant

      Restaurant

      CERN

      Lunch on your own

    • 14:00 15:00
      Poster Session 500-1-201 - Mezzanine

      500-1-201 - Mezzanine

      CERN

      Show room on map

      Student Posters

    • 15:00 18:00
      Tutorial Session 1 TH Theory Conference Room

      TH Theory Conference Room

      CERN

      Conveners: David Grellscheid, Hendrik Hoeth (Durham University)
    • 20:00 21:30
      Night Cap Session 222-R-001

      222-R-001

      CERN

      200
      Show room on map
    • 09:00 10:00
      Event Generators 2 1h TH Theory Conference Room

      TH Theory Conference Room

      CERN

      Speaker: Mike Seymour (School of Physics and Astronomy Schuster Laboratory-University)
      Slides
    • 10:00 10:30
      Coffee Break 30m 4-2-011 - TH common room

      4-2-011 - TH common room

      CERN

      40
      Show room on map
    • 10:30 11:30
      Jets 2 1h TH Theory Conference Room

      TH Theory Conference Room

      CERN

      Speaker: Matteo Cacciari (LPTHE Jussieu)
      Slides
    • 11:30 12:30
      Matching 1 1h TH Theory Conference Room

      TH Theory Conference Room

      CERN

      Speaker: Stefan Hoeche (SLAC)
      Slides
    • 13:00 14:30
      Lunch 1h 30m Restaurant

      Restaurant

      CERN

      Lunch on your own

    • 14:30 18:30
      Tutorial Session 2 TH Theory Conference Room

      TH Theory Conference Room

      CERN

      Conveners: David Grellscheid, Hendrik Hoeth (Durham University)
    • 18:30 22:00
      BBQ + Night Cap 3h 30m Meyrin Zone BBQ

      Meyrin Zone BBQ

      CERN

      School BBQ on CERN BBQ site, weather permitting

    • 09:00 10:00
      Event Generators 3 1h TH Theory Conference Room

      TH Theory Conference Room

      CERN

      Speaker: Mike Seymour (School of Physics and Astronomy Schuster Laboratory-University)
      Slides
    • 10:00 10:30
      Coffee Break 30m 4-2-011 - TH common room

      4-2-011 - TH common room

      CERN

      40
      Show room on map
    • 10:30 11:30
      MC for Higgs 1h TH Theory Conference Room

      TH Theory Conference Room

      CERN

      Speaker: Chiara Mariotti (INFN Torino & CERN)
      Slides
    • 11:30 12:30
      Matching 2 1h TH Theory Conference Room

      TH Theory Conference Room

      CERN

      Speaker: Stefan Hoeche (SLAC)
      Slides
    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m Restaurant

      Restaurant

      CERN

      Lunch on your own

    • 14:00 18:00
      Tutorial Session 3 TH Theory Conference Room

      TH Theory Conference Room

      CERN

      Conveners: David Grellscheid, Hendrik Hoeth (Durham University)
    • 20:00 21:30
      Night Cap Session 222-R-001

      222-R-001

      CERN

      200
      Show room on map
    • 09:00 10:00
      MC models for Heavy Ions 1h TH Theory Conference Room

      TH Theory Conference Room

      CERN

      Speaker: Andrea Beraudo (CERN)
      Slides
    • 10:00 10:30
      Coffee Break 30m 4-2-011 - TH common room

      4-2-011 - TH common room

      CERN

      40
      Show room on map
    • 10:30 11:30
      MC Uncertainties & Tuning 1h TH Theory Conference Room

      TH Theory Conference Room

      CERN

      Speaker: Holger Schulz (HU Berlin)
      Slides
    • 11:30 12:30
      Beyond the Standard Model 1h TH Theory Conference Room

      TH Theory Conference Room

      CERN

      Speaker: Geraldine Servant (CERN)
      Slides
    • 12:30 14:00
      School Ends 1h 30m TH Theory Conference Room

      TH Theory Conference Room

      CERN

    • 14:00 17:00
      Guided CERN Tour (optional) 3h TH Theory Conference Room

      TH Theory Conference Room

      CERN

Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×