CUWiP UK

Europe/London
Oxford

Oxford

Daniela Bortoletto (University of Oxford (GB))
Description
    • 6:00 PM 8:00 PM
      Welcome Reception: with Prof. Rebecca Surender and Winton Capital Keble College Bar

      Keble College Bar

      Oxford

    • 8:30 AM 9:00 AM
      Registration 30m Martin Wood Foyer

      Martin Wood Foyer

      Oxford

    • 9:00 AM 9:05 AM
      Welcome- Prof. John Wheater- Head Physics Department 5m
    • 9:05 AM 9:20 AM
      Opening Remarks 15m
      Speaker: Prof. Daniela Bortoletto (University of Oxford (GB))
      Slides
    • 9:20 AM 9:40 AM
      Load Bus to RAL and partial solar eclipse viewing 20m
    • 9:40 AM 10:40 AM
      Travel to RAL 1h
    • 10:45 AM 11:00 AM
      Arrival at RAL & Refreshments 15m
    • 11:00 AM 11:30 AM
      SCIENCE TALK Ceri Brenner 30m
    • 11:30 AM 12:30 PM
      CAREER PANEL 1h
    • 12:30 PM 1:00 PM
      Lunch 30m
    • 1:00 PM 3:30 PM
      VISIT DIAMOND, ISIS, CENTRAL LASER FACILITY 2h 30m
    • 3:30 PM 3:45 PM
      Wrap up and refreshments 15m
    • 3:50 PM 5:20 PM
      Travel to Oxford 1h 30m
    • 5:30 PM 7:00 PM
      Visit Laboratories in the Oxford Physics Department 1h 30m

      Lab Tour A: IR Astro Instrumentation, Attosecond optics, LHC ATLAS detector laboratory
      Lab Tour B: Ultracold Atom trapping, THz Photonics, Photovoltaics, Biophys & nanotech
      Lab Tour C: Quantum metrology, Lab Astrophysics, Biophys & Med Phys, Organic Semiconductors

    • 7:20 PM 8:30 PM
      Dinner at Keble 1h 10m Keble College Hall

      Keble College Hall

    • 8:30 PM 10:00 PM
      Social Activities 1h 30m Keble College Bar

      Keble College Bar

      Scavenger hunt

    • 9:00 AM 9:45 AM
      Jocelyn Bell Burnell: Careering through astrophysics 45m Martin Wood Lecture Theatre

      Martin Wood Lecture Theatre

      Slides
    • 9:45 AM 10:30 AM
      Kate Lancaster: A non-linear life in laser fusion 45m Martin Wood Lecture Theatre

      Martin Wood Lecture Theatre

      Slides
    • 10:30 AM 11:00 AM
      Coffee break 30m
    • 11:00 AM 12:45 PM
      Skill Workshops 1h 45m Martin Wood Theatre

      Martin Wood Theatre

      Oxford

      Slides
    • 12:45 PM 1:45 PM
      Lunch 1h Clarendon Common Room

      Clarendon Common Room

      Oxford

    • 1:45 PM 2:00 PM
      Group photograph 15m
    • 2:00 PM 2:45 PM
      Katherine Blundell: What hinders clever people from flourishing in Physics? 45m Martin Wood Lecture Theatre

      Martin Wood Lecture Theatre

    • 2:45 PM 4:15 PM
      ACADEMIC PANEL 1h 30m
    • 4:15 PM 4:45 PM
      Tea 30m Clarendon Common Room

      Clarendon Common Room

      Oxford

    • 4:45 PM 5:30 PM
      Tara Shears: Uncovering the Universe with the LHC 45m Martin Wood Lecture Theatre

      Martin Wood Lecture Theatre

      Slides
    • 5:30 PM 6:15 PM
      Sarah Bohndiek: Molecular Imaging of Cancer: Physics meets Biology 45m Martin Wood Lecture Theatre

      Martin Wood Lecture Theatre

    • 7:00 PM 7:20 PM
      Ogden Trust Reception 20m Keble College Hall

      Keble College Hall

    • 7:20 PM 8:30 PM
      Dinner At Keble 1h 10m Keble College Hall

      Keble College Hall

    • 8:30 PM 10:00 PM
      Social activities 1h 30m Keble Bar and Denys Wilkinson Building

      Keble Bar and Denys Wilkinson Building

      Stargazing at the Denys Wilkinson Building
      Trivia Quiz at Keble Bar

    • 9:00 AM 9:45 AM
      Helen Mason: Our Dynamic Sun 45m Martin Wood Lecture Theatre

      Martin Wood Lecture Theatre

      Slides
    • 9:45 AM 10:30 AM
      Heather Williams: Me and medical physics: passion and perseverance, positrons and parenting 45m Martin Wood Lecture Theatre

      Martin Wood Lecture Theatre

      Oxford

      Slides
    • 10:30 AM 11:00 AM
      Coffee Break 30m Clarendon Common Room

      Clarendon Common Room

      Oxford

    • 11:00 AM 12:45 PM
      SKILL WORKSHOPS 1h 45m

      GROUP A in Clarendon Common Room: workshop on effective assertiveness
      GROUP B in Martin Wood Theatre: workshop on effective marketing through CV etc...

    • 12:45 PM 1:30 PM
      Lunch 45m
    • 1:30 PM 2:00 PM
      Fill out postconference surveys 30m
    • 2:00 PM 2:45 PM
      Sheila Rowan: The search for Gravitational Waves 45m Martin Wood Lecture Theatre

      Martin Wood Lecture Theatre

    • 2:45 PM 3:00 PM
      Daniela Bortoletto: Closing Remarks 15m
      Slides