Invisibles16 School

Europe/Zurich
005 (SISSA, Trieste, Italy)

005

SISSA, Trieste, Italy

Via Bonomea, 265, 34136 Trieste
Description

The Invisibles16 School will take place from Sep 05 to Sep 09, 2016 at SISSA in Trieste, Italy. The lectures will cover the following topics: 

        - Gravitational Waves (P. Pani)

        - Theoretical aspects of Dark Matter (S. Matsumoto)

        -  Experimental searches for Dark Matter (E. Aprile)

        - Theory of CP Violation (A. Cohen)

         - Axions (J. Redondo)

        - CP Violation in the quark sector (M. Sozzi)

       - CP Violation in the lepton sector (S. Petcov)

Tutorials and discussion sessions will be organized as well.

Poster session: the students may present a poster at the school.

The registration fee for students (550 Euro) will include accomodation in shared rooms, meals, a guided tour and a social dinner. Places are limited and PhD students will have preference, although master students and young postdocs may attend as well.

Invisibles16 School is organized in the context of the H2020 funded ELUSIVES ITN (674896 - Elusives- H2020 -MSCA-ITN-2015) and InvisiblesPlus (690575 - InvisiblesPlus - H2020-MSCA-RISE-2015) which focuses on Neutrino, Dark Matter and Dark Energy phenomenology and their connection, and more in general on physics beyond the Standard Model of Particle Physics.

The Invisibles16 Workshop will take place from Sep 12 to Sep 16, 2016 at the Orto Botanico if Padova, Italy. 

 

IMPORTANT

  • Registration has closed on May 15th and all applicants accepted have now confirmed their participation. Nevertheless, applications can still be   registered through this web page and they will be added to the waiting list, in case some later cancellation happens for exceptional reasons. Any application after June 20th will not be answered unless a place opens.

 

Scientific Organising Committee Local Organising Committee
De Simone Andrea (SISSA) De Simone Andrea (SISSA)
Gavela Belen (U. Autonoma of Madrid) Petcov Serguey (SISSA)
Hernandez Pilar (U. of Valencia) Ullio Piero (SISSA)
Murayama Hitoshi (IPMU)  
Pascoli Silvia (UDUR)  
Petrov Serguey (SISSA)  
Raffelt Georg (MPI München))  
Rigolin Stefano (U. of Padova) - Chair  
Scholberg Kate (Duke U.)  
Wang Yifang (IHEP)  
   
 

 

 

Registration
Registration to Invisibles16 School
Secretarial Support
    • 09:30 10:30
      Gravitational Waves - 1 (Pani) 1h 005 ()

      005

    • 10:30 11:00
      Coffee Break + Registration 30m 005 ()

      005

    • 11:00 12:00
      Dark Matter Theory - 1 (Matsumoto) 1h 005 ()

      005

    • 12:00 14:00
      Lunch + Study Time + Registration 2h
    • 14:00 15:00
      CP Violation Theory - 1 (Cohen) 1h
    • 15:00 16:30
      Tutorial Session 1h 30m 005,134,135,137,138 ()

      005,134,135,137,138

    • 16:30 17:00
      Coffee Break 30m
    • 17:00 18:00
      CP Violation Theory - 2 (Cohen) 1h 005 ()

      005

    • 18:00 19:00
      Welcome Aperitivo 1h SISSA cafeteria

      SISSA cafeteria

    • 09:30 10:30
      Gravitational Waves - 2 (Pani) 1h 005 ()

      005

    • 10:30 11:00
      Coffee Break 30m
    • 11:00 12:00
      Dark Matter Theory - 2 (Matsumoto) 1h 005 ()

      005

    • 12:00 13:30
      Lunch + Study Time 1h 30m
    • 13:30 14:30
      CP Violation Theory - 3 (Cohen) 1h 005 ()

      005

    • 14:30 16:00
      Tutorial Session 1h 30m 005,134,135,137,138 ()

      005,134,135,137,138

    • 16:00 17:00
      Coffee Break + Poster Session 1h
    • 17:00 18:00
      Axions - 1 (Redondo) 1h 005 ()

      005

    • 09:30 10:30
      Gravitational Waves - 3 (Pani) 1h 005 ()

      005

    • 10:30 11:00
      Coffee Break 30m
    • 11:00 12:00
      Dark Matter Theory - 3 (Matsumoto) 1h 005 ()

      005

    • 12:00 13:00
      Axions - 2 (Redondo) 1h 005 ()

      005

    • 13:00 14:00
      Lunch 1h
    • 14:00 20:00
      Free Time 6h
    • 20:00 22:00
      Social Dinner 2h
    • 09:30 10:30
      Gravitational Waves - 4 (Pani) 1h 005 ()

      005

    • 10:30 11:00
      Coffee Break 30m
    • 11:00 12:00
      Dark Matter Experiment - 1 (Aprile) 1h 005 ()

      005

    • 12:00 14:00
      Lunch + Study Time 2h
    • 14:00 15:00
      Axions - 3 (Redondo) 1h 005 ()

      005

    • 15:00 16:30
      Tutorial Session 1h 30m 005,134,135,137,138 ()

      005,134,135,137,138

    • 16:30 17:00
      Coffee Break 30m
    • 17:00 18:00
      CP Violation Experiment - 1 (Sozzi) 1h 005 ()

      005

    • 09:30 10:30
      Dark Matter Theory - 4 (Matsumoto) 1h 005 ()

      005

    • 10:30 11:00
      Coffee Break 30m
    • 11:00 12:00
      Dark Matter Experiment - 2 (Aprile) 1h 005 ()

      005

    • 12:00 14:00
      Lunch + Study Time 2h
    • 14:00 15:00
      CP Violation - Leptons (Petcov) 1h 005 ()

      005

    • 15:00 16:30
      Tutorial Session 1h 30m 005,134,135,137,138 ()

      005,134,135,137,138

    • 16:30 17:00
      Coffee Break 30m
    • 17:00 18:00
      CP Violation Experiment - 2 (Sozzi) 1h 005 ()

      005

Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×