FIM4R 17th Workshop & EUGridPMA/EnCo

Europe/Zurich
CERN

CERN

Description

CERN is very pleased to host the 17th FIM4R Workshop (15th - 16th of February), combined with an EUGridPMA/GN5-ENCo Meeting (13th - 14th of February).  

Please register below to participate and to gain access to the site if you plan to join in person. We look forward to seeing you!

Accommodation

  • An economic option is the CERN Hostel, which can be booked via this form
  • There are many hotels in Geneva and near Geneva Airport, all of which are easily accessible via the Tram 

Directions to CERN

On the CERN website you can find directions to CERN.

Public Transport

Transports Publics Genevois (TPG) provide good coverage of the area. If you are staying in a Hotel (not the CERN Hostel) you will be given a complementary travel card. Tram 18 takes you between CERN and the City Centre with a 'Billet Tout Genève validité 60''. Tickets can be purchased from machines at each stop. 

Room locations 

When you arrive at CERN you can request a paper map, or use the application https://maps.web.cern.ch 

  • Monday: 513/1-024
  • Tuesday: 28/S-029
  • Wednesday: 31/3-004 - IT Amphitheatre
  • Thursday: 40/S2-B01 - Salle Bohr

Directions to the airport from CERN

To get to the airport, you can use the CERN Shuttle Service (circuit 4), which leaves from in front of the hostel.
 

Videoconference
Zoom Meeting ID
64307736500
Host
David Groep
Useful links
Join via phone
Zoom URL
Registration
Participants
Participants
  • Andreas Klotz
  • David Groep
  • Derek Simmel
  • Hannah Short
  • Ian Collier
  • Ian Neilson
  • Maarten Kremers
  • Marcus Albrecht
  • Marcus Hardt
  • Peter Gietz
  • Tom Dack
  • Tommi Nyrönen
  • Wolfgang Pempe
    • 10:00 AM 5:00 PM
      EuGridPMA 7h
      Speakers: David Groep (NIKHEF (NL)) , David Groep (Nikhef National institute for subatomic physics (NL))
      • Welcome 20m
    • 7:00 PM 9:00 PM
      Dinner 2h
    • 9:00 AM 5:00 PM
      EUGridPMA 8h
      Speakers: David Groep (NIKHEF (NL)) , David Groep (Nikhef National institute for subatomic physics (NL))
    • 12:00 PM 1:00 PM
      Lunch 1h
    • 7:00 PM 9:00 PM
      Dinner 2h
    • 9:30 AM 9:45 AM
      FIM4R: Welcome 15m
    • 9:45 AM 10:45 AM
      Community Updates 1h
      • WLCG 20m
      • IRIS 20m
      • ESA 20m
    • 10:45 AM 11:05 AM
      Coffee 20m
    • 11:05 AM 11:25 AM
      FIM4R: Passport 20m
    • 11:30 AM 12:00 PM
      FIM4R: Requirements for future EU projects 30m
    • 12:15 PM 1:15 PM
      Lunch 1h
    • 1:15 PM 1:45 PM
      FIM4R: Challenges of commercial SP Integration (Discussion) 30m
    • 3:00 PM 3:20 PM
      Coffee 20m
    • 3:20 PM 4:30 PM
      FIM4R: Browser Compatibility 1h 10m
    • 7:00 PM 9:00 PM
      Dinner 2h
    • 9:30 AM 9:50 AM
      FIM4R: FIM4L 20m
    • 10:10 AM 10:30 AM
      Coffee 20m
    • 10:30 AM 11:25 AM
      Federated shell access (job submission) 55m
    • 12:00 PM 1:00 PM
      Lunch 1h
    • 1:15 PM 1:55 PM
      Proxies in federations 40m

      How do proxies need to be managed to participate fully in identity federations?

    • 1:55 PM 2:55 PM
      Unconference topics 1h

      Slot for any common concerns that are raised over the 2 days, e.g. Keycloak users,

    • 2:55 PM 3:15 PM
      Coffee 20m
    • 3:30 PM 3:50 PM
      Wrapup 20m