Greek Teachers Programme 08/2013

Europe/Zurich
CERN

CERN

Angelos Alexopoulos (CERN), Mick Storr
    • 18:00 19:00
      Informal Welcome Group 1 Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

      Conveners: Angelos Alexopoulos (CERN), Mick Storr (CERN)
    • 11:30 12:15
      Introduction to Detectors 45m 500/1-001 - Main Auditorium

      500/1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Evangelos Gazis (National Technical Univ. of Athens (GR))
      Slides
    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 14:00 16:00
      Visit PS/LINAC/LEIR 2h Building 6

      Building 6

      CERN

      Speakers: Angelos Alexopoulos (CERN), Despina Hatzifotiadou (Universita e INFN (IT)), Dr Konstantinos Papastergiou (CERN), Rachel Avramidou (National Technical Univ. of Athens (GR))
    • 16:00 17:00
      Visit ATLAS 1h B33 Reception

      B33 Reception

      CERN

      Speakers: Angelos Alexopoulos (CERN), Rachel Avramidou (National Technical Univ. of Athens (GR))
    • 09:00 10:15
      Introduction to Particle Physics (2/2) 1h 15m 40/S2-C01 - Salle Curie

      40/S2-C01 - Salle Curie

      CERN

      92
      Show room on map
      Speaker: Prof. Costas Fountas (University of Ioannina (GR))
    • 10:30 11:15
      Energy and Modern Technology 45m 40/S2-C01 - Salle Curie

      40/S2-C01 - Salle Curie

      CERN

      92
      Show room on map
      Speaker: Dr Konstantinos Papastergiou (CERN)
      Slides
    • 11:30 12:05
      Transfer Technology to Industry 35m 40/S2-C01 - Salle Curie

      40/S2-C01 - Salle Curie

      CERN

      92
      Show room on map
      Speaker: Nick Ziogas (CERN)
      Slides
    • 12:15 13:45
      Lunch 1h 30m
    • 14:00 15:00
      Visit SM-18 1h B33 Reception

      B33 Reception

      CERN

      Speakers: Ioannis Charalampidis (Aristotle Univ. of Thessaloniki (GR)), Karolos Potamianos (Lawrence Berkeley National Lab. (US)), Nick Gazis (CERN)
    • 15:00 17:00
      Visit CCC/AMS 2h
      Speakers: Konstantinos Karakostas (National Technical Univ. of Athens (GR)), Mick Storr (CERN)
    • 18:00 19:00
      Bringing CERN to the School Classroom
      Convener: Angelos Alexopoulos (CERN)
      slides
    • 09:00 09:45
      CERN - A Gateway to Science, Technology, Education and Collaboration 45m 40/S2-C01 - Salle Curie

      40/S2-C01 - Salle Curie

      CERN

      92
      Show room on map
      Speaker: Dr Emmanuel Tsesmelis (CERN)
      Slides
    • 10:00 10:45
      Theory for Particle Physics 45m 40/S2-C01 - Salle Curie

      40/S2-C01 - Salle Curie

      CERN

      92
      Show room on map
      Speaker: Ignatios Antoniadis (CERN)
      Slides
    • 11:00 11:45
      Computing for Particle Physics 45m 40/S2-C01 - Salle Curie

      40/S2-C01 - Salle Curie

      CERN

      92
      Show room on map
      Speaker: John Apostolakis (CERN)
      Slides
    • 12:00 13:30
      Lunch 1h 30m
    • 13:30 14:30
      Group 1 : Cloud Chamber Workshop 1h 6/2-004

      6/2-004

      CERN

      40
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
      Cloud Chamber Workshop
      Simple alternative apparatus
      Video : How to make a cloud chamber
      Video : How to make dry ice
    • 13:30 14:30
      Group 2 : Globe and Microcosm 1h
      Speaker: Angelos Alexopoulos (CERN)
    • 14:30 16:00
      Group 1: Visit CMS 1h 30m
    • 14:30 15:30
      Group 2: Cloud Chamber Workshop 1h 6/2-004

      6/2-004

      CERN

      40
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 15:30 17:30
      Group 2: Visit CMS 2h
    • 16:00 17:30
      Group 1: Visit Globe and Microcosm 1h 30m
      Speaker: Angelos Alexopoulos (CERN)
    • 20:00 22:30
      Programme Dinner 2h 30m Hotel Edelweiss, 2 Place de la Navigation

      Hotel Edelweiss, 2 Place de la Navigation

    • 18:00 18:45
      Informal Welcome Group 2 45m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

      Speakers: Angelos Alexopoulos (CERN), Mick Storr (CERN)
      Slides
    • 18:45 19:30
      CERN - A Gateway to Science, Technology, Education and Collaboration 45m 503/1-001 - Council Chamber

      503/1-001 - Council Chamber

      CERN

      162
      Show room on map
      Speaker: Dr Emmanuel Tsesmelis (CERN)
      Slides
    • 09:00 10:15
      Theory for Particle Physics 1h 15m 40/S2-B01 - Salle Bohr

      40/S2-B01 - Salle Bohr

      CERN

      100
      Show room on map
      Speaker: Ignatios Antoniadis (CERN)
    • 10:30 11:15
      Introduction to Particle Physics (1/2) 45m 40/S2-D01 - Salle Dirac

      40/S2-D01 - Salle Dirac

      CERN

      92
      Show room on map
      Speaker: Sotiris Vlachos (National Technical Univ. of Athens (GR))
      Slides
    • 11:30 12:15
      Introduction to Detectors 45m 40/S2-D01 - Salle Dirac

      40/S2-D01 - Salle Dirac

      CERN

      92
      Show room on map
      Speaker: Sotiris Vlachos (National Technical Univ. of Athens (GR))
      Slides
    • 12:15 13:30
      Lunch 1h 15m
    • 13:30 14:30
      Group 1: Visit ATLAS 1h Reception B33

      Reception B33

      CERN

      Speaker: Konstantinos Karakostas (National Technical Univ. of Athens (GR))
    • 13:30 14:30
      Group 2: Cloud Chamber Workshop 1h 6/2-004

      6/2-004

      CERN

      40
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 14:30 15:30
      Group 1: Cloud Chamber Workshop 1h 6/2-004

      6/2-004

      CERN

      40
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 14:30 15:30
      Group 2: Visit LINAC/LEIR 1h
      Speakers: Despina Hatzifotiadou (Universita e INFN (IT)), Konstantinos Karakostas (National Technical Univ. of Athens (GR))
    • 15:30 16:30
      Group 1: Visit LINAC/LEIR 1h
      Speakers: Despina Hatzifotiadou (Universita e INFN (IT)), Konstantinos Karakostas (National Technical Univ. of Athens (GR))
    • 15:30 16:30
      Group 2: Visit ATLAS 1h
      Speaker: Konstantinos Karakostas (National Technical Univ. of Athens (GR))
    • 09:30 12:30
      Visit CMS 3h Reception B33

      Reception B33

      CERN

    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m
    • 14:00 15:15
      Introduction to Particle Physics (2/2) 1h 15m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Sotiris Vlachos (National Technical Univ. of Athens (GR))
    • 15:15 16:00
      Energy and Modern Technology 45m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Dr Konstantinos Papastergiou (CERN)
      Slides
    • 16:15 17:00
      Technology to Industry and CMS 45m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Nick Ziogas (CERN)
      Slides
    • 09:00 09:45
      Computing for Particle Physics 45m 40/S2-A01 - Salle Anderson

      40/S2-A01 - Salle Anderson

      CERN

      100
      Show room on map
      Speaker: John Apostolakis (CERN)
      Slides
    • 10:00 10:45
      Bringing CERN to the School Classroom 45m 40/S2-A01 - Salle Anderson

      40/S2-A01 - Salle Anderson

      CERN

      100
      Show room on map
      Speaker: Angelos Alexopoulos (CERN)
    • 11:00 12:30
      Visit Globe and Microcosm 1h 30m
    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m
    • 14:00 15:00
      Visit SM-18 1h Reception B33

      Reception B33

      CERN

      Speakers: Ioannis Charalampidis (Aristotle Univ. of Thessaloniki (GR)), Dr Konstantinos Papastergiou (CERN), Panagiotis Farantatos
    • 15:00 16:30
      Visit CCC/AMS 1h 30m
      Speakers: Konstantinos Karakostas (National Technical Univ. of Athens (GR)), Mick Storr (CERN)
    • 20:00 22:30
      Programme Dinner 2h 30m Hotel Edelweiss, 2 Place de la Navigation

      Hotel Edelweiss, 2 Place de la Navigation

Your browser is out of date!

If you are using Internet Explorer, please use Firefox, Chrome or Edge instead.

Otherwise, please update your browser to the latest version to use Indico without problems.

×