Higgs Days at Santander 2017

Europe/Zurich
Other Institutes

Other Institutes

IFCA (Santander, Spain)
Sven Heinemeyer (CSIC (Madrid, ES))
Description

The workshop is intended to understand, discuss, solve problems concerning Higgs boson searches and (precision) measurements at the LHC and future (ILC, ...) colliders. The focus will be on the Higgs sector of the SM, the 2HDM and the MSSM.
For a successful Higgs boson search theory and experiment have to work hand in hand. This workshop should facilitate the interaction between experimental and theoretical Higgs physicists. The program consists of two parts: discussions of the results of the big experiments, as well as shorter theory presentations relevant to the subject. About half of the time is reserved for discussions.

 

Vote
for the next HDays! Should they be in 2018 or 2019?
Note: "Sep 17" is a vote for HDays18, "Sep 16" for HDays19.

    • 3:15 PM 3:30 PM
      HDays17: Welcome 15m
      Speaker: Sven Heinemeyer (CSIC (Madrid, ES))
    • 3:30 PM 4:30 PM
      SM Higgs ATLAS news/properties 1h
      Speaker: Bill Murray (discussion leader) (University of Warwick (GB))
    • 4:30 PM 5:30 PM
      SM Higgs CMS news/properties 1h
      Speaker: Andrew Gilbert (discussion leader) (CERN)
    • 5:30 PM 6:00 PM
      coffee break 30m
    • 6:00 PM 6:45 PM
      LHCHXSWG update 45m
      Speaker: Pierre Savard (discussion leader) (University of Toronto (CA))
    • 7:15 PM 9:00 PM
      Participants sponsored wine tasting 1h 45m
    • 9:30 AM 10:15 AM
      New MSSM benchmarks 45m
      Speaker: Stefan Rainer Liebler
    • 10:15 AM 11:00 AM
      Benchmarks with phases 45m
      Speaker: Elina Fuchs (Weizmann Institute of Science)
    • 11:00 AM 11:30 AM
      coffee break 30m
    • 11:30 AM 12:30 PM
      Higgs p_T, bbh, ... 1h
      Speaker: Marius Wiesemann (CERN)
    • 12:30 PM 1:30 PM
      tth update 1h
      Speaker: Aurelio Juste Rozas (discussion leader) (ICREA and IFAE (ES))
    • 1:30 PM 3:30 PM
      lunch break 2h
    • 3:30 PM 4:30 PM
      ATLAS BSM Higgs 1h
      Speaker: Arnaud Ferrari (discussion leader) (Uppsala University (SE))
    • 4:30 PM 5:30 PM
      CMS BSM Higgs 1h
      Speaker: Abdollah Mohammadi (discussion leader) (Kansas State University (US))
    • 5:30 PM 6:00 PM
      coffee break 30m
    • 6:00 PM 7:00 PM
      Composite Higgs 1h
      Speaker: Christoph Englert (Heidelberg University)
    • 9:30 AM 10:15 AM
      (N)MSSM Mh updates 45m
      Speaker: Sebastian Paßehr (DESY)
    • 10:15 AM 11:00 AM
      Mh EFT updates 45m
      Speaker: Henning Bahl
    • 11:00 AM 11:30 AM
      coffee break 30m
    • 11:30 AM 12:15 PM
      Higgs pair production, g_HHH 45m
      Speaker: Dr Ramona Groeber (IPPP Durham)
    • 12:15 PM 1:00 PM
      finally gg -> h/H 45m
      Speaker: Michael Spira (Paul Scherrer Institut (CH))
    • 1:00 PM 3:00 PM
      lunch break 2h
    • 3:00 PM 4:00 PM
      Higgs EFT future (WG2 etc.) 1h
      Speaker: Chris Hays (discussion leader) (University of Oxford (GB))
    • 4:00 PM 5:00 PM
      STXS/diffXS (WG2 etc.) 1h
      Speaker: Predrag Milenovic (discussion leader) (CERN)
    • 5:00 PM 5:30 PM
      coffee break 30m
    • 5:30 PM 6:15 PM
      Modified Higgs couplings and LHC implications 45m
      Speaker: Carlos E.M. Wagner (University of Chicago)
    • 6:15 PM 7:00 PM
      Update on the Brucino 45m
      Speaker: Bruce Mellado Garcia (University of the Witwatersrand)
    • 9:30 AM 10:30 AM
      MC for Higgs at LHC 1h
      Speaker: Frank Martin Krauss (University of Durham (GB))
    • 10:30 AM 11:30 AM
      HiggsBounds/HiggsSignals update 1h
      Speaker: Philip Bechtle (University of Bonn (DE))
    • 11:30 AM 12:00 PM
      coffee break 30m
    • 12:00 PM 1:00 PM
      2HDM news 1h
      Speaker: Heidi Angelika Rzehak (Syddansk Universitet (DK))
    • 1:00 PM 7:00 PM
      Free afternoon for sightseeing 6h
    • 9:30 PM 12:00 AM
      Workshop dinner (Bodega Riojano) 2h 30m
    • 10:00 AM 10:45 AM
      Update on Higgs searches below 125 GeV 45m
      Speaker: Susan Shotkin Gascon-Shotkin (discussion leader) (Universite Claude Bernard Lyon I (FR))
    • 10:45 AM 11:30 AM
      Higgs at LHC/ILC/FCC-ee 45m
      Speaker: Markus Klute (discussion leader) (Massachusetts Inst. of Technology (US))
    • 11:30 AM 11:45 AM
      HDays17: Farewell 15m
      Speaker: Sven Heinemeyer (CSIC (Madrid, ES))
    • 11:45 AM 12:00 PM
      final coffee 15m