ISTC-CERN-JINR Summer School on High Energy Physics and Accelerator Physics

Europe/Zurich
6/2-024 - BE Auditorium Meyrin (CERN)

6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

CERN

21
Show room on map
Mick Storr (CERN), Mikhail Korotkov (ISTC), Tadeusz Kurtyka (CERN)
Description
A 1 week course 'Introduction to Physics Research at CERN and JINR'
Administrative support : Marina Savino
    • 9:30 PM 10:00 PM
      Information Meeting 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

      Speakers: Marina Savino (Inst. for Theoret. & Exptl. Phys. (ITEP)), Mick Storr (CERN)
    • 9:00 AM 9:10 AM
      Welcome to CERN 10m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      21
      Show room on map
      Speaker: Prof. Sergio Bertolucci (Research Director CERN)
    • 9:15 AM 9:45 AM
      Welcome to the programme, Programme objectives 30m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      21
      Show room on map
      Speakers: Mick Storr (CERN), Mikhail Korotkov (ISTC), Vladimir Kadyshevskiy (JINR)
    • 9:45 AM 10:15 AM
      Introduction to CERN 30m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      21
      Show room on map
      Speaker: Tadeusz Kurtyka (CERN)
    • 10:15 AM 10:30 AM
      Break 15m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      21
      Show room on map
    • 10:30 AM 11:30 AM
      Introduction to High Energy Physics 1h 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      21
      Show room on map
      Speaker: Victor Kim (St. Petersburg Nuclear Physics Institute - PNPI, Gatchina)
      Slides
    • 11:30 AM 12:30 PM
      Overview of Physics at LHC 1h 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      21
      Show room on map
      Speaker: Victor Kim (St. Petersburg Nuclear Physics Institute - PNPI, Gatchina)
      Slides
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      21
      Show room on map
    • 2:00 PM 3:00 PM
      Visit Superconducting Magnet test facility SM -18 1h B33 Reception

      B33 Reception

      CERN

      Speakers: Arkadiusz Gorzawski (CERN), Tadeusz Kurtyka (CERN)
    • 3:30 PM 4:30 PM
      Visit LHCb Experiment 1h 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      21
      Show room on map
      Speakers: Andrei Golutvin (Imperial College Sci., Tech. & Med. (GB)), Federico Alessio (CERN), Vladislav Balagura (ITEP Institute for Theoretical and Experimental Physics (RU))
    • 6:00 PM 7:00 PM
      Working groups 1h 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      21
      Show room on map
    • 9:00 AM 10:00 AM
      Basic Principle of Particles Accelerators 1h 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      21
      Show room on map
      Speaker: Hermann Schmickler (CERN)
      Slides
    • 10:00 AM 10:30 AM
      Break 30m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      21
      Show room on map
    • 10:30 AM 11:30 AM
      Large Hadron Collider (LHC) 1h 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      21
      Show room on map
      Speaker: Hermann Schmickler (CERN)
      Slides
    • 11:30 AM 12:30 PM
      Status and future prospects of antimatter experiments at CERN 1h 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      21
      Show room on map
      Speaker: Michael Doser (CERN)
      Slides
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 2:00 PM 3:30 PM
      Visit ATLAS Visitor Centre; Globe exhibition 1h 30m B33 Reception

      B33 Reception

      CERN

      Speakers: Marina Savino (ITEP Institute for Theoretical and Experimental Physics (RU)), Nikolai Zimine (Joint Inst. for Nuclear Research (JINR))
    • 4:00 PM 6:00 PM
      Linac, LEIR, CMS Data Centre / ISOLDE facilities 2h
      Speakers: Magdalena Kowalska (CERN), Mick Storr (CERN), Valentine Fedosseev (CERN)
    • 6:00 PM 6:30 PM
      Working groups 30m
    • 9:00 AM 10:00 AM
      Linear Colliders (ILC-CLIC) 1h IT Auditorium

      IT Auditorium

      CERN

      Speaker: Hermann Schmickler (CERN)
    • 10:00 AM 10:30 AM
      Break 30m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      21
      Show room on map
    • 10:30 AM 11:30 AM
      Q/A session 1h IT Auditorium

      IT Auditorium

      CERN

      Speaker: Hermann Schmickler (CERN)
    • 11:30 AM 12:30 PM
      Project NICA 1h IT Auditorium

      IT Auditorium

      CERN

      Speaker: Alexander Vodopyanov (Joint Inst. for Nuclear Research (RU))
      Slides
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 2:00 PM 7:30 PM
      Discover Geneva Treasure Hunt 5h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 7:30 PM 10:00 PM
      Programme Dinner 2h 30m La Cave Valaisanne

      La Cave Valaisanne

      La Cave Valaisanne Boulevard Georges-Favon 23
      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 9:00 AM 10:00 AM
      Introduction to Particle Detectors (CMS) 1h 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      21
      Show room on map
      Speaker: Piotr Traczyk (California Institute of Technology (US))
      Slides
    • 10:00 AM 10:30 AM
      Break 30m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      21
      Show room on map
    • 10:30 AM 11:30 AM
      Q/A session 1h 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      21
      Show room on map
      Speaker: Piotr Traczyk (California Institute of Technology (US))
    • 11:30 AM 12:30 PM
      Medical Application of Particle Physics 1h 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      21
      Show room on map
      Speaker: Manjit Dosanjh (CERN)
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 2:00 PM 3:00 PM
      CCC, AMS POCC 1h 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      21
      Show room on map
      Speakers: Mick Storr (CERN), Slava Grishin (Institute for High Energy Physics (IHEP))
    • 3:30 PM 5:00 PM
      Visit CMS 1h 30m
      Speakers: Mick Storr (CERN), Vladimir Karjavine (Joint Inst. for Nuclear Research (RU))
    • 9:00 AM 10:00 AM
      Computing and networking in High Energy Physics. Past and future. 1h Salle Andersson

      Salle Andersson

      CERN

      Speaker: Alexei Klimentov (Brookhaven National Laboratory (US))
      Slides
    • 10:00 AM 10:30 AM
      Break 30m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      21
      Show room on map
    • 10:30 AM 11:30 AM
      World LHC Computing Grid. 1h Salle Andersson

      Salle Andersson

      CERN

      Speaker: Julia Andreeva (CERN)
      Slides
    • 11:30 AM 12:30 PM
      Modern software for simulation tools and analysis GEANT4, ROOT 1h Salle Andersson

      Salle Andersson

      CERN

      Speaker: Peter Hristov (CERN)
      Slides
    • 12:45 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 15m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      21
      Show room on map
    • 2:00 PM 3:00 PM
      Visit Computer Centre / AD 1h CC / bld 193

      CC / bld 193

      CERN

      Speakers: Danila Oleynik (Joint Inst. for Nuclear Research (RU)), Michael Doser (CERN)
    • 3:30 PM 5:00 PM
      Q/A 1h 30m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      21
      Show room on map
    • 5:00 PM 5:30 PM
      Programme Evaluation and Close 30m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      21
      Show room on map
      Speakers: Mick Storr (CERN), Tadeusz Kurtyka (CERN)
    • 6:00 AM 12:00 PM
      Departure 6h B39 Hostel Reception

      B39 Hostel Reception

      CERN