MC4LHC: from Parton Showers to NNLO

Europe/Zurich
TH Theory Conference Room (CERN)

TH Theory Conference Room

CERN

Costas Papadopoulos (Demokritos), Michael Seymour (CERN), Michelangelo Mangano (CERN)
Description
Training event co-organized by MCnet and HEPTOOLS, for the ESR and ER of the two Networks, as well as people from ARTEMIS.
Participants
  • Adam Kardos
  • Adrian Carmona
  • Agnieszka Wapienik
  • Aleksander Kusina
  • Alessia D'Orazio
  • Andreas Petridis
  • Andy Buckley
  • Ansgar Denner
  • Babis Anastasiou
  • Bruno Lenzi
  • Bryan Field
  • Carole Weydert
  • Christopher Bignamini
  • Ciaran Williams
  • Da Xu
  • Daniel Maitre
  • Dart-yin Soh
  • Diogo Buarque Franzosi
  • Elena Ginina
  • Eve Le Menedeu
  • Francois Arleo
  • Frank Siegert
  • Giuseppe Bevilacqua
  • Grigorios Chachamis
  • Hana Hlucha
  • Ioannis Malamos
  • Jennifer Archibald
  • Jonathan Butterworth
  • Karol Kovarik
  • Keith Hamilton
  • Lily Asquith
  • Luca D'Errico
  • Lucia Hosekova
  • Magali Estienne
  • Magdalena Slawinska
  • Malin Sjodahl
  • Marek Schoenherr
  • Mark David Jenkins
  • Mark Sutton
  • Mathias Ritzmann
  • Michelangelo Mangano
  • Miguel Nebot
  • Mike Seymour
  • Mitsuru Kakizaki
  • Nikolaos Davis
  • Nir Amram
  • Noam Hod
  • Paolo Francavilla
  • Paolo Nason
  • Petros Draggiotis
  • Piergiulio Lenzi
  • Riccardo Di Sipio
  • Richard Corke
  • Roberto Pittau
  • Santi Béjar
  • Sapronov Andrey
  • sarah Porteboeuf
  • Sebastian Zajac
  • Simon Plaetzer
  • Stefan Hoeche
  • Stefan Prestel
  • Swensy JANGAL
  • Takashi Shimomura
  • THEODOROS DIAKONIDIS
  • Zinonas Zinonos
  • Zoltan Kunszt
    • 09:00 10:00
      Introduction to parton shower MCs 1h TH Theory Conference Room

      TH Theory Conference Room

      CERN

      Speaker: Michael Seymour
    • 10:15 11:15
      NLO tools and results 1h TH Theory Conference Room

      TH Theory Conference Room

      CERN

      Speaker: Zoltan Kunszt
      Slides
    • 11:30 11:45
      Coffee break 15m 4/2-011 - TH common room

      4/2-011 - TH common room

      CERN

      40
      Show room on map
    • 11:45 12:45
      MC at NLO tools 1h TH Theory Conference Room

      TH Theory Conference Room

      CERN

      Speaker: Paolo Nason (Unknown)
      Slides
    • 13:00 14:30
      Lunch break 1h 30m TH Theory Conference Room

      TH Theory Conference Room

      CERN

    • 14:30 15:30
      Sherpa, status and results 1h TH Theory Conference Room

      TH Theory Conference Room

      CERN

      Speaker: Stefan Hoeche
      Slides
    • 15:30 17:30
      Discussion session TH Theory Conference Room

      TH Theory Conference Room

      CERN

    • 09:00 10:00
      Introduction to parton shower MCs, part 2 1h TH Theory Conference Room

      TH Theory Conference Room

      CERN

    • 10:15 11:15
      NLO tools and results, part 2 1h TH Theory Conference Room

      TH Theory Conference Room

      CERN

    • 11:30 11:45
      Coffee break 15m 4/2-011 - TH common room

      4/2-011 - TH common room

      CERN

      40
      Show room on map
    • 11:45 12:45
      MC at NLO tools, part 2 1h TH Theory Conference Room

      TH Theory Conference Room

      CERN

    • 13:00 14:30
      Lunch break 1h 30m -

      -

      CERN

    • 14:30 15:30
      Experimental techniques and their impact on phenomenological analyses 1h TH Theory Conference Room

      TH Theory Conference Room

      CERN

      Speaker: Jonathan Butterworth (University College London)
    • 15:30 17:30
      Discussion session TH Theory Conference Room

      TH Theory Conference Room

      CERN

    • 09:00 10:00
      Introduction to parton shower MCs, part 3 1h TH Theory Conference Room

      TH Theory Conference Room

      CERN

    • 10:15 11:15
      Experimental techniques and their impact on phenomenological analyses, part 2 1h TH Theory Conference Room

      TH Theory Conference Room

      CERN

    • 11:30 11:45
      Coffee break 15m 4/2-011 - TH common room

      4/2-011 - TH common room

      CERN

      40
      Show room on map
    • 13:00 14:00
      Lunch break 1h -

      -

      CERN

    • 14:00 16:00
      Discussion session TH Theory Conference Room

      TH Theory Conference Room

      CERN

    • 09:00 10:00
      Introduction to parton shower MCs, part 4 1h TH Theory Conference Room

      TH Theory Conference Room

      CERN

    • 10:15 11:15
      EW radiative corrections for the LHC 1h TH Theory Conference Room

      TH Theory Conference Room

      CERN

      Speaker: Ansgar Denner
      Slides
    • 11:30 11:45
      Coffee break 15m TH Theory Conference Room

      TH Theory Conference Room

      CERN

    • 11:45 12:45
      Madevent, status and results 1h TH Theory Conference Room

      TH Theory Conference Room

      CERN

      Speaker: Michel Herquet
      Slides
    • 13:00 14:30
      Lunch break 1h 30m -

      -

      CERN

    • 14:30 15:30
      Helac, status and results 1h TH Theory Conference Room

      TH Theory Conference Room

      CERN

      Speaker: Costas Papadopoulos (Institute of Nuclear Physics)
      Slides
    • 15:30 17:30
      Discussion session TH Theory Conference Room

      TH Theory Conference Room

      CERN

    • 09:00 10:00
      EW radiative corrections for the LHC, part 2 1h TH Theory Conference Room

      TH Theory Conference Room

      CERN

    • 10:15 11:15
      NNLO tools and results 1h TH Theory Conference Room

      TH Theory Conference Room

      CERN

      Speaker: Anastasiou Charalampos
    • 11:30 11:45
      Coffee break 15m 4/2-011 - TH common room

      4/2-011 - TH common room

      CERN

      40
      Show room on map
    • 11:45 12:45
      NNLO tools and results, part 2 1h TH Theory Conference Room

      TH Theory Conference Room

      CERN

    • 13:00 14:00
      Lunch break 1h -

      -

      CERN

    • 14:00 15:00
      Automatizing 1-loop multi-leg calculations for LHC (and ILC) physics. 1h TH Theory Conference Room

      TH Theory Conference Room

      CERN

      The bottle-neck problems in the automation of multi-leg calculations at 1-loop have been recently solved thanks to the discovery of new computational algorithms. I review, also by means of explicit examples, the basic ideas, techniques and tools that are nowadays at our disposal to build an automatic 1-loop multi-leg event generator for LHC and ILC physics.
      Speaker: Roberto Pittau
      Slides
Your browser is out of date!

If you are using Internet Explorer, please use Firefox, Chrome or Edge instead.

Otherwise, please update your browser to the latest version to use Indico without problems.

×