Pre-SUSY 2018: School on Supersymmetry and Unification of Fundamental Interactions

Europe/Zurich
C5/239 (Science /Bio-Science Faculty Building)

C5/239

Science /Bio-Science Faculty Building

Campus Universitat Autònoma de Barcelona
Alex Pomarol Clotet (Universitat Autònoma de Barcelona (ES)), Mariano Quiros Carcelen (The Barcelona Institute of Science and Technology (BIST) (ES))
Description

PRE-SUSY School 2018

The week before SUSY 2018 ( July 17th - 20th, 2018 ) the Pre-SUSY school will take place at the Universitat Autònoma de Barcelona.

This summer school is meant primarily for advanced graduate students and postdocs and consists of a series of lectures on selected topics of BSM theories and LHC phenomenologies.

Practical Information

The information about the venue, registration, etc. is available from the SUSY2018 home page.

https://susy2018.ifae.es/conference/news/presusy-circular/Bulletin_preSUSY.pdf

Pre-SUSY Speakers & Program

The PRE-SUSY school invited speakers include:

  • John Terning, UC Davis, USA
  • Clifford Cheung, CalTech, USA
  • Gia Dvali, LMU Munich, Germany
  • Maurizio Pierini, CERN, Genève, Switzerland
  • Matthew Schwartz, Harvard University, USA
  • Toni Riotto, Université de Genève, Switzerland
  • Roberto Contino, Scuola Normale Superiore & INFN, Pisa, Italy


The PRE-SUSY summer school will cover the following topics:

  • Introduction to supersymmetry (4 hours): John Terning, UC Davis, USA
  • Collider physics & Jets (3 hours): Matthew Schwartz, Harvard University, USA
  • LHC physics (exp.) (3 hours): Maurizio Pierini, CERN, Genève, Switzerland
  • Amplitudes (3 hours): Clifford Cheung, CalTech, USA
  • Understanding Gravity (2 hours): Gia Dvali, LMU Munich, Germany
  • EFT for BSM (3 hours): Roberto Contino, Scuola Normale Superiore & INFN, Pisa, Italy
  • Hot topics in cosmology (3 hours): Toni Riotto, Université de Genève, Switzerland

The detailed schedule will be announced in due course.

    • 09:00 10:00
      Introduction to supersymmetry 1h
      Speaker: John Terning (UC Davis, USA)
    • 10:00 11:00
      EFT for BSM 1h
      Speaker: Roberto Contino (Scuola Normale Superiore & INFN, Pisa, Italy)
    • 11:00 11:30
      Coffee Break 30m
    • 11:30 12:30
      Introduction to supersymmetry 1h
      Speaker: John Terning (UC Davis, USA)
    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m
    • 14:00 15:00
      Hot topics in cosmology 1h
      Speaker: Toni Riotto (Université de Genève, Switzerland )
    • 15:00 16:00
      EFT for BSM 1h
      Speaker: Roberto Contino (Scuola Normale Superiore & INFN, Pisa, Italy)
    • 16:00 16:30
      Break 30m
    • 16:30 17:30
      Understanding Gravity 1h
      Speaker: Georgi Dvali (LMU Munich, Germany)
    • 09:00 10:00
      Introduction to supersymmetry 1h
      Speaker: John Terning (UC Davis, USA)
    • 10:00 11:00
      Amplitudes 1h
      Speaker: Clifford Cheung (CalTech, USA)
    • 11:00 11:30
      Coffee Break 30m
    • 11:30 12:30
      EFT for BSM 1h
      Speaker: Roberto Contino (Scuola Normale Superiore & INFN, Pisa, Italy)
    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m
    • 14:00 15:00
      Hot topics in cosmology 1h
      Speaker: Toni Riotto (Université de Genève, Switzerland )
    • 15:00 16:00
      Understanding Gravity 1h
      Speaker: Georgi Dvali (LMU Munich, Germany)
    • 16:00 16:30
      Break 30m
    • 16:30 17:30
      Collider physics & Jets 1h
      Speaker: Matthew Schwartz (Harvard University, USA)
    • 09:00 10:00
      Collider physics & Jets 1h
      Speaker: Matthew Schwartz (Harvard University, USA)
    • 10:00 11:00
      LHC physics (exp.) 1h
      Speaker: Maurizio Pierini (CERN, Switzerland)
    • 11:00 11:30
      Coffee Break 30m
    • 11:30 12:30
      Collider physics & Jets 1h
      Speaker: Matthew Schwartz (Harvard University, USA)
    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m
    • 14:00 15:00
      Hot topics in cosmology 1h
      Speaker: Toni Riotto (Université de Genève, Switzerland )
    • 15:00 16:00
      Amplitudes 1h
      Speaker: Clifford Cheung (CalTech, USA)
    • 16:00 16:30
      Break 30m
    • 16:30 17:30
      Discussion 1h
    • 09:00 10:00
      Introduction to supersymmetry 1h
      Speaker: John Terning (UC Davis, USA)
    • 10:00 11:00
      Amplitudes 1h
      Speaker: Clifford Cheung (CalTech, USA)
    • 11:00 11:30
      Coffee Break 30m
    • 11:30 12:30
      LHC physics (exp.) 1h
      Speaker: Maurizio Pierini (CERN, Switzerland)
    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m
    • 14:00 15:00
      LHC physics (exp.) 1h
      Speaker: Maurizio Pierini (CERN, Switzerland)
    • 15:00 16:00
      Discussion 1h
    • 16:00 16:30
      Break 30m
    • 16:30 17:30
      Discussion 1h
Your browser is out of date!

If you are using Internet Explorer, please use Firefox, Chrome or Edge instead.

Otherwise, please update your browser to the latest version to use Indico without problems.

×