CERN Winter School on Supergravity, Strings, and Gauge Theory 2013

Europe/Zurich
500-1-001 - Main Auditorium (CERN)

500-1-001 - Main Auditorium

CERN

400
Show room on map
Description

The CERN Winter School on Supergravity, Strings, and Gauge Theory is the analytic continuation of the yearly training school of the former EC-RTN string network "Constituents, Fundamental Forces and Symmetries of the Universe". The 2013 edition of the school is supported and organized by the CERN Theory Divison, and will take place from Monday February 4 to Friday February 8, at CERN.

As its predecessors, this school is meant primarily for training of doctoral students and young postdoctoral researchers in recent developments in theoretical high-energy physics and string theory. The programme of the school will consist of five series of pedagogical lectures, complemented by tutorial discussion sessions in the afternoons.

Previous schools in this series were organized in 2005 at SISSA in Trieste, and in 2006, 2007, 2008, 2009,  2010,  2011 and 2012 at CERN, Geneva. Other similar schools have been organized in the past by the former related RTN network "The Quantum Structure of Spacetime and the Geometric Nature of Fundamental Interactions". The school is funded by the CERN Theory Division, and the Arnold Sommerfeld Center at Ludwig-Maximilians University of Munich.

Scientific committee: M. Gaberdiel, D. Luest, A. Sevrin, J. Simon, K. Stelle, S. Theisen, A. Uranga, A. Van Proeyen, E. Verlinde, J Walcher

Local organizers: N. Lambert, B. Pioline
 

Participants
  • Adel Bilal
  • Adiel Meyer
  • Adolfo Guarino
  • Adriano Lana Cherchiglia
  • Ahmad Zein Assi
  • Albert De Roeck
  • Alberto Lerda
  • Alessandra Gnecchi
  • Alessio Marrani
  • Alexander Haupt
  • Alexander Sevrin
  • Amadeo Jimenez
  • Amir Zait
  • Ander Retolaza
  • Andre Betz
  • Andre Franca
  • Andrew Neitzke
  • Anna Karlsson
  • Antoine Van Proeyen
  • Armen Yeranyan
  • Bahman Najian
  • Bianca Letizia Cerchiai
  • Boris Pioline
  • Bruno Le Floch
  • Carlo Angelantonj
  • Carlos Meliveo
  • Cezar Eugen Condeescu
  • Charles Strickland-Constable
  • Christian von Schultz
  • Christoph Mayrhofer
  • Clemens Wieck
  • Dalimil Mazac
  • Daniel Flassig
  • Daniele Galloni
  • Dhritiman Nandan
  • Diego Regalado
  • Dieter Lüst
  • Dmitry Bykov
  • Domenico Seminara
  • Efstratios Tsatis
  • Fabian Ruehle
  • Fabio Apruzzi
  • Francesca Catino
  • Francisco Javier Martínez Lizana
  • Frederik Coomans
  • Gang Yang
  • Gian Giudice
  • Gianfranco Pradisi
  • Gianluca Zoccarato
  • Giuseppe Dibitetto
  • Hampus Linander
  • Henrik Gustafsson
  • Henry Maxfield
  • hongbao zhang
  • Ignatios Antoniadis
  • Igor Bandos
  • igor pesando
  • Ioannis Florakis
  • Irene Valenzuela
  • Irina Makarenko
  • Jan Keitel
  • Jianwei Mei
  • John Golden
  • Jonas Reuter
  • Keigo Sumita
  • Keita Nii
  • Kelly Stelle
  • Keun-young Kim
  • Konstantinos Siampos
  • Laurent Gallot
  • Leo van Nierop
  • Leonardo Castellani
  • Lihui Liu
  • Lorenzo Giulio Celso Gentile
  • Luca Tripodi
  • Luis Alvarez-Gaume
  • Maike Tormählen
  • Mariana Chinaglia
  • Mario Araujo
  • Martin Sprenger
  • Martin Wildner
  • Maximilian Kelm
  • Michael Warschawski
  • Michal Pawelkiewicz
  • Migael Strydom
  • Mohab Abou Zeid
  • Muxin Han
  • Naofumi HAMA
  • Neil Lambert
  • Nico Wintergerst
  • Nima Doroud
  • Noppadol Mekareeya
  • Pablo Bueno
  • Pavel Kočí
  • Raffaele Marotta
  • Raphael Bousso
  • Rob Knoops
  • Sakura Schafer-Nameki
  • Sam Selmani
  • Sarah Folkerts
  • Sebastian Kraus
  • sergio ferrara
  • Sergio Hörtner
  • Sibasish Banerjee
  • Slava Rychkov
  • Stefan Floerchinger
  • Stefano Massai
  • Takahiro TERADA
  • Thomas Mertens
  • Thomas Van Riet
  • Vladimir Dobrev
Webcast
There is a live webcast for this event
    • 09:30 10:30
      The 3D Ising Model and Conformal Bootstrap 1h 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Vyacheslav Rychkov (CERN)
      Slides
      Video in CDS
    • 10:30 11:00
      Break 30m 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
    • 11:00 12:00
      The 3D Ising Model and Conformal Bootstrap 1h 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Vyacheslav Rychkov (CERN)
      Video in CDS
    • 12:00 13:00
      The 3D Ising Model and Conformal Bootstrap 1h 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Vyacheslav Rychkov (CERN)
      Video in CDS
    • 13:00 14:30
      Lunch 1h 30m 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
    • 14:30 15:30
      Topics in N=2 Gauge Theories 1h 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Andrew Neitzke (University of Texas, Austin, USA)
      Slides
      Video in CDS
    • 15:30 16:30
      Topics in N=2 Gauge Theories 1h 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Andrew Neitzke (University of Texas, Austin)
      Video in CDS
    • 16:30 17:00
      Break 30m 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
    • 17:00 18:00
      Topics in N=2 Gauge Theories 1h 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Andrew Neitzke (University of Texas, Austin)
      Video in CDS
    • 18:00 20:00
      Reception 2h 61-1-201 - Pas perdus - Not a meeting room -

      61-1-201 - Pas perdus - Not a meeting room -

      CERN

      Show room on map
    • 09:30 10:30
      Entropy and Complementarity in Gravity 1h 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Raphael Bousso (University of California at Berkeley)
      Video in CDS
    • 10:30 11:00
      Break 30m 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
    • 11:00 12:00
      BSM Physics in Light of LHC8 1h 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Gian Giudice (CERN)
      Slides
      Video in CDS
    • 12:00 13:00
      BSM Physics in Light of LHC8 1h 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Gian Giudice (CERN)
      Slides
      Video in CDS
    • 13:00 14:30
      Lunch 1h 30m 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
    • 14:30 15:30
      Entropy and Complementarity in Gravity 1h 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Raphael Bousso (University of California at Berkeley)
      Slides
      Video in CDS
    • 15:30 16:30
      Topics in N=2 Gauge Theories 1h 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Andrew Neitzke (University of Texas, Austin)
      Video in CDS
    • 16:30 17:00
      Break 30m 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
    • 17:00 18:00
      Discussion sessions 1h 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
    • 09:00 10:30
      Results from LHC 1h 30m 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Albert De Roeck (CERN)
      Slides
      Video in CDS
    • 10:30 11:00
      Break 30m 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
    • 11:00 12:00
      Tools for String Compactifications 1h 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Dr. Sakura Schafer-Nameki (King's College London)
      Slides
      Video in CDS
    • 12:00 17:00
      Free Afternoon 5h Main Auditorium ()

      Main Auditorium

      Trip to La Vattay

    • 09:30 10:30
      Tools for String Compactifications 1h 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Dr. Sakura Schafer-Nameki (King's College, London)
      Slides
      Video in CDS
    • 10:30 11:00
      Break 30m 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
    • 11:00 12:00
      Tools for String Compactifications 1h 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Dr. Sakura Schafer-Nameki (Caltech)
      Slides
      Video in CDS
    • 12:00 13:00
      BSM Physics in Light of LHC8 1h 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Gian Giudice (CERN)
      Slides
      Video in CDS
    • 13:00 14:30
      Lunch 1h 30m 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
    • 14:30 15:30
      Entropy and Complementarity in Gravity 1h 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Raphael Bousso (University of California at Berkeley)
      Video in CDS
    • 15:30 16:30
      Entropy and Complementarity in Gravity 1h 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Raphael Bousso (University of California at Berkeley)
      Video in CDS
    • 16:30 17:00
      Break 30m 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
    • 17:00 18:00
      Discussion sessions 1h 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
    • 19:30 21:00
      Dinner 1h 30m Main Auditorium ()

      Main Auditorium

    • 09:30 10:30
      BSM Physics in Light of LHC8 1h 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Gian Giudice (CERN)
      Slides
      Video in CDS
    • 10:30 11:00
      Break 30m 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
    • 11:00 12:00
      The 3D Ising Model and Conformal Bootstrap 1h 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Vyacheslav Rychkov (CERN)
      Slides
      Video in CDS
    • 12:00 13:00
      Tools for String Compactifications 1h 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Dr. Sakura Schafer-Nameki (King's College London)
      Slides
      Video in CDS
Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×