SANGAM @ HRI

Asia/Kolkata
Harish-Chandra Research Institute

Harish-Chandra Research Institute

Chhatnag Road, Jhunsi Allahabad 211019 INDIA
Andreas Nyffeler, Asesh Krishna Datta, Biswarup Mukhopadhyaya, Raj Gandhi, Sandhya Choubey, Santosh Rai, V Ravindran
Description
Sangam @ HRI: Instructional Workshop in Particle Physics will be an advanced school cum workshop on current topics in particle physics. It will be a six day event during March 25-30, 2013 which will include pedagogic lectures in the mornings, followed by 1-2 research level review talks/seminars in the afternoon. The pedagogic lectures are aimed at providing basic understanding of the research topics being covered and highlight their current status. The seminars will provide a glimpse of cutting edge research in the field to the younger participants.

Topics to be covered include, Neutrino Physics, Astroparticle Physics, Dark Matter, LHC Physics, Higgs Physics and selected topics in Beyond Standard Model Physics. List of invited lecturers include Prof. Andre de Gouvea, Prof. Tao Han, Prof. Xerxes Tata and Prof. Francesco Vissani amongst others.

The school is primarily intended for advanced graduate students and junior researchers. The anticipated number of participants is around 30-35 depending on the availability of accommodation. Students and young postdocs are encouraged to apply.
Participants
  • Aarti Girdhar
  • Abhishek Dey
  • Alejandro Ibarra
  • Aloke Sinha
  • Ambresh Shivaji
  • Amit Chakraborty
  • Amit Dutta Banik
  • Andre de Gouvea
  • Animesh Chatterjee
  • Anirban Basu
  • Anirban Biswas
  • Anirban Kundu
  • Anushree Ghosh
  • Arindam Chatterjee
  • Aritra Biswas
  • Aritra Gupta
  • Arnab Dasgupta
  • Arunabha Saha
  • Asesh K. Datta
  • Ashoke Sen
  • Atri Bhattacharya
  • Avinanda Chaudhuri
  • AVIRUP SHAW
  • Biswarup Mukhopadhyaya
  • Camilo Alfredo Garcia Cely
  • Debajyoti Dutta
  • Debjyoti Bardhan
  • Deepak Tiwari
  • Dipankar Das
  • Efgnwande Osoba
  • Francesco Vissani
  • Gauhar Abbas
  • Gaurav Kumar Tomar
  • Goutam Das
  • Indrani Chakraborty
  • Ipsita Saha
  • Julian Heeck
  • Jyotsna Singh
  • Kamakshya Prasad Modak
  • Kapil Saraswat
  • Kenji Nishiwaki
  • Kouhei Hasegawa
  • Mainak Chakraborty
  • Manimala Chakraborti
  • Md Rafi Alam
  • Mehedi Masud
  • Monojit Ghosh
  • Nabarun Chakraborty
  • Nairit Sur
  • Najimuddin Khan
  • NEWTON NATH
  • Poulami Chakraborty
  • Rahul Kothari
  • Raj Gandhi
  • Ram Lal Awasthi
  • Ravindran V.
  • Sabyasachi Chakraborty
  • Sandhya Choubey
  • Santosh Kumar Rai
  • satendra kumar chauhan
  • Saurabh Niyogi
  • Shankha Banerjee
  • Shrihari Gopalakrishna
  • Soumita Pramanick
  • SOUMYA SADHUKHAN
  • Sourov Roy
  • Sreerup Raychaudhuri
  • Subhadeep Mondal
  • Subhendu Rakshit
  • Sudhir Vempati
  • Tao Han
  • Tapoja Jha
  • Tuhin Subhra Mukherjee
  • Ujjal Dey
  • Ushoshi Maitra
  • Werner Rodejohann
  • Xerxes Tata
    • 8:30 AM 9:10 AM
      Registration Outside Auditorium

      Outside Auditorium

      Harish-Chandra Research Institute

      Chhatnag Road, Jhunsi Allahabad 211019 INDIA

      Outside Auditorium

    • 9:15 AM 9:30 AM
      Inauguration Auditorium

      Auditorium

      Harish-Chandra Research Institute

      Chhatnag Road, Jhunsi Allahabad 211019 INDIA
    • 11:00 AM 11:30 AM
      Tea 30m Outside Auditorium

      Outside Auditorium

    • 11:30 AM 1:00 PM
      Neutrino physics 1h 30m Auditorium

      Auditorium

      Lecture-I
      Speaker: Prof. Andre De Gouvea (Northwestern University)
      Slides
    • 1:00 PM 2:30 PM
      Lunch 1h 30m Guest House

      Guest House

    • 2:30 PM 3:30 PM
      Sterile neutrinos from low energy to the GUT scale 1h Auditorium

      Auditorium

      Speaker: Prof. Werner Rodejohann (Max-Planck-Institut fur Kernphysik)
      Slides
    • 3:30 PM 4:00 PM
      Tea 30m Outside Auditorium

      Outside Auditorium

      Harish-Chandra Research Institute

      Chhatnag Road, Jhunsi Allahabad 211019 INDIA
    • 4:00 PM 5:00 PM
      Flavour Physics and CP violation 1h Auditorium

      Auditorium

      Speaker: Prof. Anirban Kundu (Calcutta University)
      Slides
    • 5:00 PM 5:45 PM
      High Tea 45m Institute Lawns

      Institute Lawns

    • 5:45 PM 7:00 PM
      The Final Frontier - The Story of Particle Physics 1h 15m Auditorium

      Auditorium

      PUBLIC LECTURE: From the very earliest times, humans have tried to find out what the Universe is really made up of. This lecture will describe, in simple and non-technical language, this fascinating history, with its puzzles, its triumphs and its unexpected twists, starting from the earliest days, through the great breakthroughs of the twentieth century, till the discovery of the Higgs boson last year.
      Speaker: Prof. Sreerup Raychaudhuri (Tata Institute of Fundamental Research)
      Poster
    • 11:00 AM 11:30 AM
      Tea 30m Outside Auditorium

      Outside Auditorium

    • 11:30 AM 1:00 PM
      Neutrino Physics 1h 30m Auditorium

      Auditorium

      Lecture-II
      Speaker: Prof. Andre De Gouvea (Northwestern University)
      Slides
    • 1:00 PM 2:30 PM
      Lunch 1h 30m Guest House

      Guest House

    • 2:30 PM 3:30 PM
      Indirect evidence for dark matter and new physics models 1h Auditorium

      Auditorium

      Speaker: Prof. Alejandro Ibarra (Technische Universität)
      Slides
      • (no title)
    • 3:30 PM 4:00 PM
      Tea 30m Outside Auditorium

      Outside Auditorium

    • 4:00 PM 5:00 PM
      Neutrino-less Double Beta Decay 1h Auditorium

      Auditorium

      Speaker: Prof. Werner Rodejohann (Max-Planck-Institut fur Kernphysik)
      Slides
    • 5:00 PM 5:30 PM
      Discussions
    • 7:30 PM 10:00 PM
      Conference Dinner Institute Guest House

      Institute Guest House

      Harish-Chandra Research Institute

      Chhatnag Road, Jhunsi Allahabad 211019 INDIA
    • 8:00 AM 6:00 PM
      HOLI 10h

      Festival of Colours. No lectures will be held.

    • 11:00 AM 11:30 AM
      Tea 30m Outside Auditorium

      Outside Auditorium

    • 11:30 AM 1:00 PM
      Neutrino Physics 1h 30m Auditorium

      Auditorium

      Lecture-III
      Speaker: Prof. Andre De Gouvea (Northwestern University)
      Slides
    • 1:00 PM 2:30 PM
      Lunch 1h 30m Guest House

      Guest House

    • 2:30 PM 3:30 PM
      Status of SUSY models 1h Auditorium

      Auditorium

      Speaker: Prof. Sudhir Vempati (CTS, IISc.)
      Slides
    • 3:30 PM 4:00 PM
      Tea 30m Outside Auditorium

      Outside Auditorium

    • 4:00 PM 5:30 PM
      Higgsology: Theory and practice 1h 30m Auditorium

      Auditorium

      Lecture-I
      Speaker: Prof. Tao Han (University of Pittsburgh)
      Slides
    • 9:30 AM 11:00 AM
      Higgsology: Theory and practice 1h 30m Auditorium

      Auditorium

      Lecture-II
      Speaker: Prof. Tao Han (University of Pittsburgh)
      Slides
    • 11:00 AM 11:30 AM
      Tea 30m Outside Auditorium

      Outside Auditorium

    • 11:30 AM 12:30 PM
      Photon-Axion mixing 1h Auditorium

      Auditorium

      Speaker: Prof. Sourov Roy (Indian Association for the Cultivation of Science)
      Slides
    • 12:30 PM 2:30 PM
      Lunch 2h Guest House

      Guest House

    • 2:30 PM 3:30 PM
      Theories of Extra-dimensions 1h Auditorium

      Auditorium

      Speaker: Prof. Shrihari Gopalakrishna (IMSc.)
      Slides
    • 3:30 PM 3:45 PM
      Tea 15m Outside Auditorium

      Outside Auditorium

    • 3:45 PM 4:45 PM
      Aspects of QCD at LHC 1h Auditorium

      Auditorium

      Speaker: Prof. Ravindran V (HRI & IMSc.)
      Slides
    • 9:30 AM 11:00 AM
      Higgsology: Theory and practice 1h 30m Auditorium

      Auditorium

      Lecture-III
      Speaker: Prof. Tao Han (University of Pittsburgh)
      Slides
    • 11:00 AM 11:30 AM
      Tea 30m Outside Auditorium

      Outside Auditorium

    • 11:30 AM 12:30 PM
      Leptogenesis 1h Auditorium

      Auditorium

      Speaker: Prof. Alejandro Ibarra (Technische Universität)
      Slides
    • 12:30 PM 1:00 PM
      Discussions Auditorium

      Auditorium

      Harish-Chandra Research Institute

      Chhatnag Road, Jhunsi Allahabad 211019 INDIA
    • 1:00 PM 1:15 PM
      Closing Remarks (Workshop Ends)
    • 1:15 PM 2:45 PM
      Lunch 1h 30m Guest House

      Guest House